Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Για σένα που έκανες τη στεναχώρια σου αυτοάνοσο

Για σένα λοιπόν που έκανες τη στεναχώρια σου αυτοάνοσο. Για σένα που κατάπιες όλη τη δυστυχία σου και αυτή μη έχοντας να ξεσπάσει πουθενά, επιτέθηκε στον ίδιο τον οργανισμό που την “φιλοξενούσε”.
Σκέφτομαι πάνω από ένα μήνα να αγγίξω αυτό το θέμα. Είναι ευαίσθητο. Είναι σοβαρό. Είναι όσα δεν μπορείς να περιγράψεις μέσα σε 10 γραμμές.
Αρχικά να σου πω πως οι λόγοι που ένας άνθρωπος εμφανίζει αυτοάνοσο νόσημα μπορεί να είναι πολλοί. Δεν θα σταθώ στα ιατρικά κομμάτια του θέματος καθώς δεν είμαι γιατρός.
Ζώντας από πολύ κοντά ανθρώπους που έχουν αυτοάνοσο νόσημα έμαθα να τους σέβομαι, λίγο παραπάνω απ’ όλους τους άλλους, να τους εκτιμώ και να τους θαυμάζω καθημερινά.
Για σένα λοιπόν που έκανες τη στεναχώρια σου αυτοάνοσο.

Εικονική αερομαχία ελληνικών και οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

Την ίδια ημέρα που διεξήχθη η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Σμύρνη

Η επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην Τουρκία δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για το σχεδιασμό της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς την Τρίτη και ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντούσε τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Σμύρνη, τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικο εναέριο χώρο και σε μία περίπτωση ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία με ελληνικά αεροσκάφη.

Η συμβουλή του Ιπποκράτη κατά της παχυσαρκίας

Ένας λαίμαργος, που υπέφερε από παχυσαρκία, ρώτησε τον Ιπποκράτη τι έπρεπε να κάνει για να θεραπευθεί από το πολύ πάχος.

Πυθαγόρας: 10 λόγια από χρυσάφι για ν’ απελευθερωθεί το μυαλό μας..

Ο Πυθαγόρας γεννήθηκε στη Σάμο το 580 π.κ.χ και από την παιδική του ηλικία εκδήλωσε μία ιδιαίτερη αγάπη για τη μάθηση. Για καλή του – και καλή μας – τύχη, ο πατέρας του, Μνήσαρχος, τον έπαιρνε μαζί του στα ταξίδια σε Ανατολή και Δύση, με αποτέλεσμα ο νεαρός Πυθαγόρας να αναπτύξει από νωρίς διευρυμένη αντίληψη για τον κόσμο.
Ο πατέρας του φρόντισε ακόμα να λάβει ο γιος του την καλύτερη μόρφωση κοντά στους μύστες της Ανατολής και στον διάσημο τότε φιλόσοφο από τη Σύρο, Φερεκύδη.

Το πράσινο τσάι Μάτσα προλαμβάνει τα καρκινικά κύτταρα

Το Μάτσα (μεταφράζεται ως πούδρα ή σκόνη) είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται ότι έχει την ικανότητα να προλαμβάνει διάφορες παθήσεις.
Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Σάλφορντ στη Βρετανία, σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο Aging, δημοσιεύει επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι το τσάι μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά βλαστοκύτταρα.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν κυτταρικές σειρές καρκινικών βλαστοκυττάρων του μαστού και όταν τις εξέθεσαν σε τσάι Μάτσα παρατήρησαν ότι «τα καρκινικά κύτταρα μετατοπίζονταν προς μια κατάσταση μεταβολικής ηρεμίας», ενώ δεν εξαπλώθηκαν λόγω σχετικά χαμηλής συγκέντρωσης (0.2 mg/ml).

O Μίνωας και οι «θεόσταλτοι» νόμοι του βασιλείου!

Ο Μίνωας, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ήταν γιος του Δία και της Ευρώπης και ο πρώτος βασιλιάς του αρχαίου Ελληνικού κόσμου.
Ήταν από τους πλέον σοφούς, που θέσπισε νόμους, και μάλιστα περιβεβλημένους με θεϊκή εντολή.
Ο σοφός Μίνωας, επειδή γνώριζε το μεγάλο σεβασμό που έτρεφαν για τους θεούς τους, οι υπήκοοι του, οι Μινωίτες, είχε οργανώσει για τον σκοπό αυτό ένα είδος μυστηριακής τελετής, ώστε να τους πείσει, ότι οι νόμοι, και οι αποφάσεις του ήσαν θεόσταλτες.
Με τον τρόπο αυτό μετέθετε την τυχόν δυσαρέσκεια των υπηκόων του, για τις αποφάσεις του, στους θεούς. Το τέχνασμα του Μίνωα βλέπουμε να επαναλαμβάνεται μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα περί το 1300 π.χ. από τον Μωυσή όταν συνάντησε τον Θεό στο όρος Σινά.

Τα τεράτα της ελληνικής μυθολογίας (φωτό)

Τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας είναι πλάσματα ανύπαρκτα, εξωπραγματικά, δημιουργημένα απολύτως από την αχαλίνωτη ανθρώπινη φαντασία.
Είναι κατά κανόνα μιξογενή, δηλαδή συνδυάζουν ρεαλιστικά στοιχεία διαφόρων υπαρκτών πλασμάτων· ο Πήγασος ας πούμε είναι ένα άλογο με φτερά, ο γρύπας είναι ένα πλάσμα με σώμα λιονταριού που διαθέτει κεφάλι και φτερά αετού. Τα τέρατα κινούνται στη σφαίρα του εξωπραγματικού που όμως συναντιέται κάποτε με τον πραγματικό ή πιο σωστά με τον αληθοφανή κόσμο, στην οριακή περιοχή όπου δρουν οι μεγάλοι ήρωες και ζουν οι θεοί της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Έκθεση για την κατάσταση των αιγυπτιακών εκθεμάτων στο Εθνικό Μουσείο του Ρίο ζητά η Αίγυπτος. Η ΕΛΛΑΔΑ ?

Μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές που υπέστη εξαιτίας πυρκαγιάς την Κυριακή, το Κάιρο ζήτησε λεπτομερή έκθεση για την κατάσταση των αιγυπτιακών έργων τέχνης που εκτίθενταν στο Εθνικό Μουσείο της Βραζιλίας, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να στείλει εμπειρογνώμονες και να συνεργαστεί με τους αξιωματούχους του μουσείου για την αποκατάσταση των ανεκτίμητων αντικειμένων που επλήγησαν από τη φωτιά, εάν υπάρξει παρόμοιο αίτημα από την κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Κυριεύτηκε...από δαίμονα παίζοντας με τον «πίνακα των πνευμάτων» στο κινητό της

Με την τρίχα κάγκελο έμεινε το παραϊατρικό προσωπικό ενός νοσοκομείου στη Λίμα του Περού, όταν σε αυτό εισήχθη εσπευσμένα μία έφηβη με συμπτώματα… δαιμονισμένου!
Το γεγονός μάλιστα ότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των φίλων της, η 18χρονη Patricia Quispe έπαιζε πριν κυριευτεί από δαίμονες ένα παιχνίδι στο κινητό της με τον περιβόητο Ouija, επιτείνει την αίσθηση του ανατριχιαστικού, δίνοντας ολόκληρο… μενού για απόκοσμες συζητήσεις γύρω από τους έξω από ΄δω.

Απόπειρα δολοφονίας του Ρ.Τ.Ερντογάν βλέπει ο «Κάρλος το Τσακάλι» - "Θα γίνει άμεσα αλλά ο Αλλάχ είναι μεγάλος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Yeni Akit”, η οποία μάλιστα τον αναφέρει με το μουσουλμανικό όνομα, Σαλίμ Μουχάμεντ, κι όχι ως Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, ο αρχιτρομοκράτης Κάρλος, σε επιστολή με ημερομηνία 18 Αυγούστου υποστηρίζει ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας κατά του Ερντογάν και ότι όλος αυτός ο οικονομικός πόλεμος των ΗΠΑ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια για να τον εξουδετερώσουν. 
Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία διάγει μία δύσκολη περίοδο και βλέπω κάποιες αναλύσεις που έχω κάνει στο παρελθόν να επαληθεύονται… Οι ιμπεριαλιστές θέλουν να βγάλουν από τη μέση τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν. Και αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για να τον βγάλουν από τη μέση είναι να τον σκοτώσουν.

Οι Πύλες του Άδη στην Αρχαία Ελλάδα και οι παράξενοι θρύλοι!

Ανέκαθεν οι άνθρωποι, και πάντα σε συνεργασία με τη φύση, δημιουργούσαν με το νου τους και πέρα από αυτόν τον κόσμο άλλους κόσμους, παράξενους και μυθικούς, στους οποίους κατάφερναν με μυστηριώδη πάντα τρόπο να εισέρχονται, να τους περιηγούνται, να συζητούν ή ακόμα να πολεμούν και να συλλέγουν εντυπώσεις.
Από τους κόσμους εκείνους ένας, ίσως ο πιο γνωστός σε όλους μας, ήταν ο «Κάτω Κόσμος», ο κόσμος των σκιών, ο χθόνιος ‘Aδης. Πρόκειται για έναν τόπο που, αν τον ψάξουμε, θα τον βρούμε (με άλλο όνομα πολλές φορές) σχεδόν παντού: στις μυθολογίες των λαών, στις παραδόσεις, στις καταγραφές αρχαίων ή νεότερων περιηγητών, σε λογοτεχνικά συγγράμματα, σε ζωγραφικές παραστάσεις αρχαίων αγγείων, σε σκοτεινά και απρόσιτα σπήλαια, σε ψυχομαντεία και ξεχασμένους τόπους, στα ομηρικά έπη, σε σύγχρονα ελληνικά τραγούδια, σε ταινίες του Χόλιγουντ και γενικά στην τέχνη.

Αποκάλυψη! Νεκροταφείο προϊστορικών χρόνων με αγγεία και αλάβαστρα στο Αλιβέρι

Ένα νεκροταφείο, πραγματικό παλίμψηστο για τα αρχαιολογικά δεδομένα της περιοχής, ανασκάφτηκε το φετινό καλοκαίρι στη θέση Μακριά Ράχη Καράβου στο Αλιβέρι από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας.
Κατά τη διενέργεια σωστικής ανασκαφικής έρευνας σε ιδιωτικό αγροτεμάχιο, διαπιστώθηκε η συνεχής χρήση του για περισσότερο από 2.500 χρόνια.Ειδικότερα,  όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού, κατά χρονολογική σειρά εντοπίστηκαν τα εξής:
Α΄. Ασύλητος κτιστός λακκοειδής τάφος της Πρωτοελλαδικής ΙΙΒ εποχής (Φάση Λευκαντί Ι – Καστρί 2.400-2.300 π.Χ), μνημειώδους κατασκευής.

Οι άνθρωποι σκότωσαν ακόμα ένα είδος: Εξαφανίστηκαν οι μπλε παπαγάλοι της Βραζιλίας

Ακόμα ένα είδος εξαφανίστηκε από τον πλανήτη εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Ο λόγος για τους μακάο Spix, ένα όμορφο μπλε είδος παπαγάλου από τη Βραζιλία.
Οι μακάο Spix εξαφανίστηκαν αυτό τον αιώνα, σύμφωνα με νέα αξιολόγηση των απειλούμενων ειδών. Οι μακάο είναι ένα από τα οκτώ είδη πτηνών που προστέθηκαν στον κατάλογο επιβεβαιωμένων ειδών που εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με νέα στατιστική ανάλυση του BirdLife International.
Ιστορικά, τα περισσότερα είδη πτηνών που εξαφανίστηκαν ήταν μικρά νησιωτικά, ευάλωτα στο κυνήγι. Ωστόσο, πέντε από τις νέες εξαφανίσεις σημειώθηκαν στη Νότια Αμερική και έχουν να κάνουν με την καταστροφή των δασών.

Το ΚΥΣΕΑ ανανέωσε τη θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη

Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.
Στη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Επιστράφηκε ως «επιεικώς απαράδεκτο» από το ΓΕΕΘΑ στο ΓΕΣ το πόρισμα της αιχμαλωσίας των Μητρετώδη και Κούκλατζη

Ως «επιεικώς απαράδεκτο» επιστράφηκε από το ΓΕΕΘΑ στο ΓΕΣ το πρώτο πόρισμα του ΓΕΣ για τις συνθήκες αιχμαλωσίας  του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη από τον τουρκικό Στρατό την 1η Μαρτίου.
Το ΓΕΕΘΑ θεωρεί ότι κάποιοι στο ΓΕΣ επιχειρούν να κλείσουν «όπως-όπως» την τόσο σοβαρή υπόθεση, χωρίς να έχουν δοθεί απαντήσεις, θέλοντας προφανώς να καλύψουν άτομα και καταστάσεις στην διοικητική αλυσίδα του Στρατού, που έχουν κορυφαίες ευθύνες για την εξέλιξη της κατάστασης.
Οι δυο στρατιωτικοί κλήθηκαν,14 ημέρες μετά την απελευθέρωσή τους και την θριαμβευτική υποδοχή τους (!) στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, να δώσουν απαντήσεις στην ΕΔΕ για το τι έγινε στον Έβρο την ημέρα της σύλληψης τους.

Λουζία: Η «πρώτη Βραζιλιάνα» χάθηκε για πάντα στο Εθνικό Μουσείο που έγινε στάχτη

Ήταν το «διαμάντι» του Μουσείου - Επρόκειτο για το πρώτο ανθρώπινο λείψανο που ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία, το 1970, ηλικίας 12.000 ετών

Η «πρώτη Βραζιλιάνα», η Λουζία, χάθηκε για πάντα στην πυρκαγιά του Εθνικού Μουσείου του Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού το απολιθωμένο κρανίο της, ηλικίας 12.000 ετών, έγινε στάχτη.

«Είναι μια ανυπολόγιστη απώλεια για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάουλο Κνάους, διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας, αναφερόμενος στην καταστροφή του Εθνικού Μουσείου του Ρίο όπου φυλάσσονταν μέχρι και χθες οι "εθνικοί θησαυροί" της χώρας.

Πλούσια τα ευρήματα στο Βρυόκαστρο και Βρυοκαστράκι της Κύθνου

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα της συστηματικής ανασκαφής στην αρχαία πόλη της Κύθνου (σημερινό «Βρυόκαστρο»), που πραγματοποιήθηκε εφέτος από 26/6 - 4/8. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν τα ευρήματα από τη συστηματική ανασκαφική έρευνα στην περιοχή του αρχαίου λιμανιού, στη βραχονησίδα «Βρυοκαστράκι» (το νησάκι στη «μύτη» της χερσονήσου, που ως τουλάχιστον την ύστερη αρχαιότητα πρέπει να ήταν συνδεδεμένη με την ακτή με στενό ισθμό).