Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Η πιο αδιαμφισβήτητη περίπτωση μετενσάρκωσης παγκοσμίως…

Στις 17 Ιανουαρίου του 1944, γεννήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας η Σαντί Ντεβί, ένα χαριτωμένο κοριτσάκι, που όμως από την ηλικία των τριών ετών άρχισε να μιλάει με τρόπο ακατάληπτο και συνάμα αποκαλυπτικό.

Οι στοιχειωμένοι θησαυροί της Κρήτης…

“Βέρος” λεγόταν στην Κρήτη, από την εποχή των Ενετών, ο στοιχειωμένος θησαυρός. Κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει κρυμμένο θησαυρό, αν τον έβρισκε τυχαία, γιατί φοβόταν το στοιχειό του θησαυρού, το οποίο θα τον θανάτωνε πάνω στον χρόνο.
Οι Κρητικοί φαντάζονταν το στοιχειό των κρυμμένων θησαυρών σαν έναν τεράστιο μαύρο άνθρωπο. Μια φορά, ένα παιδί ανακάλυψε έναν τέτοιον “βέρο” εκεί που έσκαβε κι έσκυψε και τον πήρε. Αλλά, αμέσως πετάχτηκε από τον λάκκο ένα μεγάλο κατάμαυρο δαιμόνιο, τον χτύπησε δυνατά στο πρόσωπο και στα πλευρά κι έτσι το παιδάκι πέθανε σε τέσσερις ημέρες. Μάλιστα, πάνω στο κορμάκι του φαίνονταν καθαρά οι δαχτυλιές από τα τεράστια χέρια του στοιχειού.

Οι σάλπιγγες του πολέμου…

Η διαθήκη του Βρετανού Αιγυπτιολόγου Άλφρεντ Λούκας αποκάλυπτε τις τύψεις που ένιωθε ο περίφημος επιστήμονας σχετικά με τα αίτια κήρυξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πώς βγάζουν στο σφυρί αρχαιοελληνικούς θησαυρούς σε δημοπρασίες του εξωτερικού ;

Το μαρμάρινο ειδώλιο, γνωστό ως η «θεά της Σαρδηνίας» έγινε διάσημο το 2014, όταν βγήκε σε δημοπρασία από τον Οίκο Κρίστις με εκτιμώμενη αξία το 1,2 εκατ. δολάρια.  Όπως αναφερόταν στην περιγραφή του αντικειμένου από τον οίκο δημοπρασιών ανήκε από το 1997 στον Αμερικανόεβραίο μεγιστάνα Μάικλ Στάινχαρντ.

Ο δρ Χρήστος Τσιρογιάννης, ο γνωστός «κυνηγός» κλεμμένων αρχαιοτήτων και ερευνητής παράνομων αρχαιοτήτων στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης εντόπισε στη φωτογραφία του ειδωλίου κάποιες μαύρες αποχρώσεις που μαρτυρούσαν ότι ήταν προϊόν λαθρανασκαφής.

Εντάσσονται δύο φρεγάτες FREMM στο ΠΝ μέχρι το καλοκαίρι! - Γίνεται πράξη η στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Πράξη γίνεται η δέσμευση του Μ.Μακρόν για «στήριξη της Ελλάδας σε περίπτωση θερμού επεισοδίου» αφού δύο γαλλικές φρεγάτες FREMM (κατά πάσα πιθανότητα η Languedoc και η Aquitaine) θα ενταχθούν έως τον Αύγουστο στο Πολεμικό Ναυτικό, έπειτα από συμφωνία Αθήνας και Παρισιού με χρονομίσθωση. 

Εξερράγη τουρκικό UCAV Harpy κατά την διάρκεια δοκιμής καταστροφής ελληνικού ραντάρ Α/Α – Το εξουδετέρωσαν Ισραηλινοί;

Η Τουρκία ασκείται σε όλα τα επίπεδα και ετοιμάζεται για έναν πόλεμο με την Ελλάδα. Ο τομές των επικοινωνιών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι καθοριστικής σημασίας και αυτό το γνωρίζουν και οι δύο πλευρές του Αιγαίου, λαμβάνοντας τα μέτρα τους.
Δεν θα πούμε πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή την απειλή, ή πόσο έτοιμη είναι (σ.σ. η αλήθεια είναι δεν είναι και τόσο έτοιμη), αλλά πώς οργανώνεται η Τουρκία. Στις 18 Απριλίου 2018, η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε δύο εκτοξεύσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών καταστολής κατά συστημάτων ραντάρ της της εχθρικής αντιαεροπορικής άμυνας.