Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Αναπτύσεται ο ελληνικός Στόλος στο Αιγαίο – Επί ποδός πολέμου οι ειδικές δυνάμεις – Oι Τούρκοι απειλούν ευθέως και τη Κύπρο με πόλεμο

Mεγάλος αριθμός φρεγατών και πυραυλακάτων του ελληνικού στόλου που βρίσκονταν στο νότιο Αιγαίο εντελώς «συμπτωματικά» στο πλαίσιο των Ασκήσεων «Αστραπή» και «Βροντή» πήραν διαταγή να λάβουν θέσεις μάχης απέναντι από τον τουρκικό Στόλο.
Οι Τούρκοι μιλούν για συνολικά 8 ελληνικά πλοία και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων.
Ταυτόχρονα φυλάκια ενισχύονται διαρκώς με καταδρομείς και όλοι ξαναζούν ημέρες 1996.
Ας ελπίζουμε αυτή τη φορά να τους δώσουμε αυτό που τους αξίζει.
Σήμερα το πρωί πλοία του ΠΝ ήταν στο Μυρτώο για τη διεξαγωγή σεναρίων των ασκήσεων και στη συνέχεια έλαβαν διαταγή να αναπτυχθούν στις Κυκλάδες.

Ιράν: Οι σαύρες είναι δυτικοί κατάσκοποι!

Την πεποίθηση πως η Δύση χρησιμοποίησε σαύρες και χαμαιλέοντες, που μπορούν να προσελκύουν ατομικά κύματα, για να κατασκοπεύουν το Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμά του, εξέφρασε σήμερα ο πρώην αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Χασάν Φιρουζαμπαντί, ο οποίος είναι σήμερα στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, απαντούσε σε ερωτήσεις τοπικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις οικολόγων στη χώρα.
Ενώ δήλωσε πως δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες για τις συλλήψεις αυτές, υποστήριξε πως η Δύση έχει χρησιμοποιήσει συχνά τουρίστες, επιστήμονες και οικολόγους για να διεξαγάγει κατασκοπεία στο Ιράν.

Απειλεί ο Ερντογάν: Μην κάνετε το λάθος βήμα σε Κύπρο και Αιγαίο

«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά το επεισόδιο στα Ιμια
Ξεκάθαρη απειλή προς την ελληνική πλευρά απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια.


«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε εκδήλωση του κόμματός του στην Άγκυρα. 

Ένταση στα Ιμια: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού

Αμείωτες οι τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια, με ένα νέο, σοβαρό περιστατικό να σημειώνεται λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Αυτή τη φορά οι Τούρκοι δεν έμειναν στην «περικύκλωση» των βραχονησίδων, αλλά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα προκάλεσαν σοβαρό επεισόδιο.
Σύμφωνα με το militaire.gr, χθες τη νύχτα, ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα, το σκάφος UMUT της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του σημαντικές ζημιές.