Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τα εμφράγματα αυξήθηκαν στην Ελλάδα - Μας πεθαινουν τα Μνημονια....

Τα εμφράγματα παρουσίασαν αύξηση στην Ελλάδα μετά το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ιδίως μεταξύ των γυναικών και των ανθρώπων άνω των 45 ετών...
σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν κυρίως τη Μεσσηνία και παρουσίασε ο καρδιολόγος Εμμανουήλ Μάκαρης του Γενικού Νοσοκομείου της Καλαμάτας στο 62ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στην ανάλυση των ιατρικών ιστορικών περίπου 22.100 ασθενών που έγιναν δεκτοί στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Καλαμάτας (το μόνο τέτοιο τμήμα στο νομό Μεσσηνίας) σε μια περίοδο οκτώ ετών, χωρισμένη σε δύο περιόδους: μία προ της κρίσης (Ιανουάριος 2004 - Δεκέμβριος 2007: 10.870 ασθενείς) και άλλη μία στη διάρκεια της κρίσης (Ιανουάριος 2008 - Δεκέμβριος 2011: 11.223 ασθενείς).

Πρωτόγνωρο περιστατικό: Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν κατά Λιμενικών στη Σάμο!


Ένταση σημειώθηκε την Τετάρτη στη Σάμο όταν ομάδα περίπου 40 παράνομων μεταναστών που είχαν εντοπιστεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην περιοχή «Ποτάμι» κοντά στο Καρλόβασι, κινήθηκε απειλητικά κατά λιμενικών και πραγματοποίησε πορεία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι 40 αλλοδαποί αρχικά μεταφέρθηκαν στον τοπικό λιμενικό σταθμό και στη συνέχεια «κατά την παραμονή τους κινήθηκαν συντεταγμένα και απώθησαν βίαια το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού κινούμενοι προς το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου».