Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Αλεξανδρούπολη: Σε αυτό το τροχόσπιτο έκρυβε 200.000 σφαίρες, καλάσνικοφ και διόπτρες! Χειροπέδες στον Κούρδο!

 

Δύο υποθέσεις με συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη έχουν κάνει τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός
- Ένας άνδρας κουρδικής καταγωγής συνελήφθη με την αστυνομία να βρίσκει σε τροχόσπιτό του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο!
- Έχει αγγλικό διαβατήριο και ήθελε να φτάσει στην Τουρκία
- Η δεύτερη υπόθεση σχετίζεται με άνδρες του λιμενικού που παρακολουθούσαν δύο ύποπτους, βρίσκοντας επίσης χιλιάδες σφαίρες και πολλά περίστροφα!

Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από την σύλληψη του 29χρονου Βόσνιου Τζιχαντιστή, Μίρσα Μπεκτάσεβιτς, στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία. Μία υπόθεση που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, με τους κατοίκους της περιοχής να... τρέμουν στην ιδέα πως ίσως θύλακες των τζιχαντιστών δρουν στην περιοχή. Από το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο, δύο νέες υποθέσεις έχουν προκαλέσει συναγερμό.

Η Τουρκία αγνοεί την "παύση εχθροπραξιών" και βομβαρδίζει τη Συρία!

 

- Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις της βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού, κοντά στην πόλη Αζάζ, και στη βόρεια επαρχία, Λαττάκεια
- ΗΠΑ: Προτρέψαμε την Τουρκία να σταματήσει
- Σαουδάραβας ανώτατος αξιωματικός επιβεβαιώνει: Αναπτύξαμε μαχητικά σε τουρκική βάση

Μόλις λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσία για "παύση των εχθροπραξιών" στη Συρία, η Τουρκία περιπλέκει τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς ένοπλες δυνάμεις της βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού, κοντά στην πόλη Αζάζ, και στη βόρεια επαρχία, Λαττάκεια.
"Συμφώνως με τους κανόνες εμπλοκής", οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στόχους του PYD (κουρδικό κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) κοντά στην πόλη Αζάζ, στην επαρχία του Χαλεπιού, είπε μια στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Ανατολή. Ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε επίσης σε πυρά των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή του Χατάι, στη νότια Τουρκία.