Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Κάσσανδρος ο άνθρωπος που εξαφάνισε τους απογόνους του Μ.Αλεξάνδρου

Αυτός και ο πατέρας του Αντίπατρος πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του Αλέξανδρου και άρπαξαν ότι με πολύ κόπο ο Φίλιππος ο Β’ είχε δημιουργήσει. Το πανίσχυρο κράτος της Μακεδονίας. Και όμως ο άνθρωπος αυτός ήταν ο ιδρυτής της Θεσσαλονίκης.

Εξαιτίας του δεν έμεινε διάδοχος του Αλέξανδρου για να κρατήσει την Αυτοκρατορία ενωμένη, και επήλθε η οδυνηρή αν και λαμπρή παρακμή των Ελληνιστικών χρόνων μέχρι την κατάκτηση από τους Ρωμαίους όλων των ελληνιστικών βασιλείων και του κυρίως ελλαδικού χώρου. Όταν ο Ελληνισμός θα ξαναέλαμπε θα ήταν με μια άλλη μορφή: Σαν Βυζαντινός Χριστιανικός Ελληνισμός

Οι Έλληνες ταξίδευαν στο Αιγαίο ήδη από το 11000 π.Χ.

«Η αρχαιότερη πλεύσις ανοιχτής θάλασσας στον κόσμο έλαβε χώρα στο Αιγαίο. Αυτό καταδεικνύουν παλαιολιθικά εργαλεία από οψιανό της Μήλου που βρέθηκαν στο σπήλαιο Φράγχθι της Αργολίδας στην Πελοπόννησο και χρονολογούνται το 9000-8000 π.Χ., αποκαλύπτοντας ότι οι άνθρωποι ταξίδευαν στο Αιγαίο ήδη από το 11000 π.Χ.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το αρχαιότερο αυτό ταξίδι ίσως να έγινε με παπυρέλλα, πλοιάριο από δέσμες παπύρου δηλ. καλαμιών παπύρων.
Στη συνέχεια για την κατανόηση του θαλάσσιου δρόμου του οψιδιανού από τη Μήλο στο Φράγχθι, το 1989 κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Πειραματικής Αρχαιολογίας, μια αμφίπρωρη παπυρέλλα. Το πειραματικό της ταξίδι αποκάλυψε ότι για την πλεύση της απαιτούνταν εξειδικευμένο πλήρωμα με ναυτικές γνώσεις και ότι ένα ταξίδι στις Κυκλάδες με παπυρέλλα κατά τη Μεσολιθική εποχή ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί με στάσεις στα ενδιάμεσα νησιά.

Τα μυστικά της Mινωϊκής τοιχογραφίας

Είναι διάσημη όσο σχεδόν και τα έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Πολυφωτογραφημένη,  πολυσυζυτημένη και ευανάγνωστη. Κάποτε κοσμούσε την αυλή του Λίθινου Στομίου στο Παλάτι της Κνωσού, ενώ σήμερα εκτίθεται προστατευμένη στην Αρχαιολογική Συλλογή Ηρακλείου. Ο λόγος για μια μινωική τοιχογραφία που φιλοτεχνήθηκε το 1450 π.Χ. και ο δημιουργός της παραμένει άγνωστος.

Με μια πρώτη ματιά ο προϊστορικός καλλιτέχνης φαίνεται να αποτύπωσε ένα εντυπωσιακό ακροβατικό. Μια νεαρή γυναίκα έχει πιάσει έναν ταύρο που τρέχει, από τα κέρατα. Ένας έφηβος κάνει σχεδόν κατακόρυφο στην πλάτη του ζώου και μια δεύτερη κοπέλα στέκει πίσω από την σκηνή με τα χέρια ψηλά. Το θέμα της τοιχογραφίας είναι τα «ταυροκαθάψια», ένα άθλημα στο οποίο οι αθλητές έπιαναν τον ταύρο που έτρεχε από τα κέρατα.

Ο θρύλος των Αμαζόνων

O Διόδωρος ο Σικελιώτης έγραψε τον 1ο αιώνα για μια φυλή από τρομακτικές πολεμίστριες που ζούσαν κάποτε «στα δυτικά μέρη της Λιβύης, στα όρια του κατοικημένου κόσμου». Ήταν μια κοινωνία έγραφε, αλλιώτικη από κάθε γνωστή κοινωνία μέχρι τότε. Οι Αμαζόνες είναι ακόμη και σήμερα ένας από τους πιο διάσημους και ανθεκτικούς ελληνικούς μύθους. Υπήρξαν όμως άραγε στην πραγματικότητα και αν ναι, έκοβαν στ’αλήθεια τον δεξιό μαστό τους για να μπορούν να τεντώνουν πιο εύκολα τα τόξα τους και να ρίχνουν τα ακόντια τους, όπως πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν;

Από τα αρχαία χρόνια υπήρχε μια παρετυμολογία της ίδιας αρχαίας λέξης Αμαζών από το στερητικό α- και το μαζός, παραλλαγή της λέξης μαστός. Η ετυμολογία αυτή μοιάζει μάλλον ακριβής και αναμφισβήτητη, η αλήθεια είναι όμως λίγο περίπλοκη. Για παράδειγμα, το πρόθεμα α- στα αρχαία ελληνικά μπορεί να είναι αθροιστικό, οπότε «Αμαζών» θα μπορούσε να σημαίνει «χωρίς μαστό» ή «με μεγάλους μαστούς».

Στο κυνήγι του χαμένου Ευαγγελίου

Ο Απόστολος Παύλος αποδεδειγμένα πέρασε και έμεινε στην Ταρσό, της επαρχίας της Μερσίνης (σημερινή Νοτιοανατολική Τουρκία), τότε όταν έστειλε τις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες στην ανατολική Μεσόγειο. Ο μύθος θέλει τον Απόστολο Παύλο, πέρα από τις γνωστές Επιστολές του, να έχει συντάξει και ένα πολύ μεγαλύτερο κείμενο υπό τη μορφή Ευαγγελίου. Το κείμενο αυτό δεν βρέθηκε ποτέ, αν και παλαιότεροι και σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» επιχείρησαν κατά καιρούς να το εντοπίσουν κάπου μεταξύ των ακτών του Λιβάνου και της Συρίας, έως την Αλεξανδρέττα, τη Μερσίνη και την Αττάλεια.

Εδώ και αρκετό καιρό, στη μικρή πόλη της Ταρσού υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Αγοράστηκαν γκρεμισμένα σπίτια ή νοικιάστηκαν έναντι μεγάλου αντιτίμου ολόκληρες γειτονιές. Όλοι ψάχνουν κάτι. Το Ευαγγέλιο του Απόστολου Παύλου ή τη μυστηριώδη είσοδο στη μυθική υπόγεια πόλη, που βρίσκεται στα σπλάχνα της Ταρσού.

Όταν οι Βυζαντινοί είχαν φαρμακεία οι υπόλοιποι λαοί ζούσαν ακόμα σε σπηλιές

Άναυδοι έμειναν οι Τούρκοι όταν στις αρχαιολογικές ανασκαφές που διεξάγουν στην περιοχή Küçükçekmece και στην τοποθεσία Göl Havzası, βρέθηκαν προς ενός οργανωμένου βυζαντινού φαρμακείου που περιείχε πολλούς αμφορείς και δοχεία με σπάνια φάρμακα της εποχής, την ίδια περίοδο που στην Ευρώπη οι άνθρωποι πέθαιναν σαν τα σπουργίτια από τις διάφορες επιδημίες και ο πολιτισμός τους ήταν ακόμα ο πολιτισμός της τρώγλης.
Συγκριμένα στις ανασκαφές που διεξάγει το αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστήμιου Kocaeli της Κωνσταντινούπολης, ανασκαφές που άρχισαν από το 2007 και μετά από μια μικρή διακοπή συνεχιστήκαν το 2009, βρέθηκαν αυτές τις μέρες εκατοντάδες φαρμακευτικά δοχεία σε μια σπάνια ανακάλυψη που δείχνει για άλλη μια φορά το μεγάλο πολιτιστικό – ιατρικό επίπεδο του Βυζαντίου.

Βρήκαν «είσοδο» 50 χλμ για το «εσωτερικό» της Σελήνης !!!

Ένας ιαπωνικός δορυφόρος, ο Selenological and Engineering Explorer (Selene), που παλαιότερα βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ανακάλυψε σε αυτήν ένα τεράστιο σπήλαιο, που εκτιμάται ότι έχει μήκος 50 χιλιομέτρων και πλάτος 100 μέτρων.
Αυτό επιβεβαίωσε τώρα η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία (JAXA) και ανακοίνωσε ότι το σπήλαιο θα ήταν ιδανικό για να αξιοποιηθεί ως προστατευμένη διαστημική βάση, διευκολύνοντας έτσι μια μελλοντική εποίκιση του φεγγαριού.
Στην επιφάνεια της Σελήνης, στην περιοχή των λόφων Μάριους (Marius Hills), φαίνεται από ψηλά το στρογγυλό άνοιγμα του σπηλαίου με πλάτος 50 μέτρων και βάθος επίσης 50 μέτρων. Η περαιτέρω μελέτη με ραντάρ που μπορεί να «δει» κάτω από την επιφάνεια αποκάλυψε ένα πολύ μεγαλύτερο σπήλαιο.

Επιστήμονες και Αρχές σε συναγερμό μετά την σύγκρουση του Boeing 757 – «Αδιευκρίνιστου τύπου αεροσκάφη» εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι επιστήμονες σε περιοχή του Λος Άντζελες από την εμφάνιση στον ουρανό αδιευκρίνιστου τύπου οχήματος που κινούνταν με ταχύτητα ενώ οι ειδικοί του είδους είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για UFO που πετά στον ουρανό  απόδειξη της ύπαρξης τους. Εκτός αν πρόκειται για κάποιο απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με βίντεο, άγνωστου ταυτότητας εναέριο όχημα εμφανίστηκε στο Rowland Heights του Λος Άντζελες. Συγκεκριμένα φαίνεται  ένα μικρό λευκό σκάφος να ακολουθείται από ένα μεγαλύτερο που κινούνταν με απίστευτες δυνατότητες  .
Ο τύπος που καταγράφει με την κάμερα ακούγεται να λέει : «Αν πρόκειται για αεροσκάφος, κινείται πάρα πολύ γρήγορα. Φαίνεται ότι είναι μοιάζει σχεδόν με ένα πιατάκι. Στην αρχή έμοιαζε με σχήμα πούρου, τώρα μοιάζει με  πιατάκι».