Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Στην Ελλάδα οι Έλληνες στρατιωτικοί, μετά τα μεσάνυχτα! Επικοινωνία Παυλόπουλου με τις οικογένειές τους

Αργά το απόγευμα της Τρίτης (14.08.2018), έγινε γνωστή η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018 - Συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου, όταν πάτησαν σε τουρκικό έδαφος
Με εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει απόψε (14.08.2018), στην Αδριανούπολη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Θα τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους υποδεχτούν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής. Υπολογίζεται το αεροσκάφος να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα.

Εντος 24 ωρων η επιστροφη των Στρατιωτικων μας με το Προεδρικο Αεροπλανο

Όπως μετέδωσε ο ALPHA. ήδη έχει δοθεί εντολή στο προεδρικό αεροσκάφος να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να παραλάβει τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη. Αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018, αφού συνελήφθησαν στον Έβρο, όταν μπήκαν για λίγα μέτρα σε τουρκικό έδαφος.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Τουρκικά ΜΜΕ: Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης για πάνω από 5 μήνες, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου του 2018 όταν κατά την διάρκεια περιπολίας τους στον Έβρο μπήκαν για λίγα μέτρα σε τουρκικό έδαφος.

Ερντογάν: «Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, μπαίνω σε BRICS, ASEAN – Άντε γεια ΗΠΑ, αντίο δολάριο» – Υπογράφει σήμερα το βράδυ ο Τραμπ: Τέλος τα τουρκικά F-35, πάρτε και κυρώσεις

Ερντογάν σε Τραμπ: «Hadi, güle güle.” , δηλαδή «Αντίο, Αντίο”. Πριν λίγο σε ομιλία του προς τη Διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών, ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε πως «Η Τουρκία είναι έτοιμη για πόλεμο”. Είμαστε μεγάλη και σημαντική χώρα, και δεν μπορούν να μην μας λαμβάνουν υπόψιν στην περιοχή, Εργαζόμαστε για εμβάθυνση της συνεργασίας μας με περιφερειακούς σχηματισμούς όπως BRICS, Aφρικανική Ένωση, ASEAN” είπε ο Σουλτάνος
Ο Ερντογάν κάνει πράξη αυτό που είπε: Ψάχνει, αν δεν έχει βρει ακόμη, νέους συμμάχους και αγορές.
Στην συνέχεια των δηλώσεων Ερντογάν, υπήρξε παρέμβαση Μόσχας η οποία είπε:
«Υποστηρίζουμε την απο-δολαριοποίηση στις μεταξύ μας συναλλαγές. Αυτή θα πρέπει να γίνεται στα εθνικά μας νομίσματα και όχι στο δολάριο”.

Οι Αμερικανοί έβγαλαν ημερομηνία αποχώρησης της Τουρκίας από ΝΑΤΟ – Πότε αυτή θα συμβεί – Βομβαρδισμός δημοσιευμάτων για επικείμενες γεωπολιτικές εξελίξεις!

Κυκλοφόρησε ήδη από αμερικανικά ΜΜΕ ημερομηνία αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ: Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, αυτή πρόκειται να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους. Οι Αμερικανοί αναφέρουν επί λέξη «αν η νομισματική κρίση δεν είναι αρκετή, οι επενδυτές στην Τουρκία θα πρέπει να ανησυχούν και για κάτι άλλο”…
«Υπάρχει πρόσφατη αναφορά του ΝΑΤΟ που αναφέρει αποχώρηση της Τουρκίας από την Ατλαντική Συμμαχία μέχρι τέλους του χρόνου”.
Το άρθρο υπογράφει γνωστός αναλυτής-δημοσιογράφος σε μεγάλο Αμερικανικό ΜΜΕ. Δεν είναι όμως η μόνη αναφορά που γίνεται λίγες ώρες μετά το «πάγωμα” των F-35 από τον Ν.Τραμπ.
Ακολουθεί δεύτερο αμερικανικό δημοσίευμα με τίτλο «Το ΝΑΤΟ πρέπει να πετάξει την Τουρκία εκτός με τις κλωτσιές”.

Πληροφορίες για συμφωνία-βόμβα Ρωσίας-Τουρκίας: Αποδολαριοποίηση και μαζικές κυρώσεις σε αμερικανικές εταιρείες – Χτύπημα και από Turkish Airlines

Μεγαλοπρεπής ήταν η υποδοχή μετά τιμών του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Άγκυρα. Όλα δείχνουν πως υπάρχει συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας για σφοδρή απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις με αποδολαριοποίηση της Τουρκίας και μαζικά αντίποινα σε αμερικανικές εταιρείες.
Η φιλία Ρωσίας-Τουρκίας έχει φόντο τον κοινό αντίπαλο, τις ΗΠΑ, ενώ καμία πλευρά δεν δείχνει πρόθυμη για αποκλιμάκωση της κρίσης. Με την κλιμάκωση έρχεται και η σύγκρουση μεγάλων οικονομικών δυνάμεων που θα ταράξει τις διεθνείς αγορές.
Η Άγκυρα δεν υποστήριξε ποτέ κυρώσεις κατά της Ρωσίας και δεν έχει καμία πρόθεση να στηρίξει κυρώσεις εναντίον του Ιράν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Άγκυρα.

Αττίλας ΙΙ: 44 χρόνια από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής

Συμπληρώνονται σήμερα 44 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις προχώρησαν στις 14 Αυγούστου 1974 και κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της Μεσαορίας, την Αμμόχωστο, την Καρπασία και το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Μόρφου στα δυτικά, παραβιάζοντας κάθε κανόνα της διεθνούς νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παρά την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Δρ Θεοφάνη Μανιά «Πατέρα» του Γεωδαιτικού Τριγωνισμού της Ελλάδος

Από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που πέρασαν τον περασμένο αιώνα και άφησαν αξιόλογο έργο αλλά και ερευνητικό υλικό για τις επόμενες γενιές είναι ο Δρ. Θεοφάνης. Μανιάς του Νικολάου, Ταξίαρχος του Υγειονομικού Σώματος και καθηγητής Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών. Υπήρξε, επίσης,
λαμπρός επιστήμονας, ευφυής ερευνητής και ικανός συγγραφέας με πλούσια δράση στο ενεργητικό του. Είναι ο άνθρωπος που, εκτός των άλλων, άφησε εποχή με τις μελέτες του πάνω στα αρχαία ελληνικά πράγματα, καθώς συνέδεσε σε ένα μοναδικό και επαληθευμένο σύστημα τα ιερά και μνημεία της αρχαίας Ελλάδας.

Ιδού, Τελικά, Τι Συνέβη στην Αμφίπολη

Τι κατάληξη είχε η πολύκροτη αρχαιολογική ιστορία. Τέσσερις αρχαιολόγοι απαντούν
της Μαίρης Αδαμοπούλου στα ΝΕΑ
12 Αυγούστου 2014 ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται την ανασκαφή στην Αμφίπολη και φωτογραφίζεται μπροστά από το υπό αποκάλυψη μνημείο, επιχειρώντας να το αξιοποιήσει επικοινωνιακά με διαρροές που έκαναν λόγο ακόμη και για σύνδεσή του με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Τέσσερα χρόνια πέρασαν από εκείνο το καλοκαίρι που η καρδιά της Ελλάδας χτυπούσε στον ρυθμό της ανασκαφής του τύμβου Καστά, με την αναζήτηση του ιδιοκτήτη του τάφου να έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα, τη χρονολόγηση του μνημείου να έχει διχάσει τον αρχαιολογικό κόσμο και τις φωνές περί αμφιλεγόμενου τρόπου αποκάλυψης του ευρήματος να αυξάνονται διαρκώς.

Ποιος ήταν ο Ρόλος της Γερουσίας στην Αρχαία Ελλάδα;

Στα αρχαία χρόνια, πλάι στους ηγεμόνες παραστεκόταν στην Ελλάδα με δικαιοδοσία συμβουλευτική η βουλή των γερόντων. Δεν την αποτελούσαν μονάχα γέροι, αλλά και οι αρχηγοί των πόλεων. Στη Σπάρτη και σε πολλές δωρικές πόλεις η Γερουσία ήταν ανώτερο πολιτικό σώμα, που ασκούσε καθήκοντα βουλευτικά και δικαστικά.
Πιο συγκεκριμένα:
«Η Γερουσία ήταν ένα σώμα 28 ανδρών, ηλικίας από 60 ετών και πάνω (οπότε και ολοκληρωνόταν η στρατιωτική θητεία), που εκλέγονταν διά βίου από την Απέλλα. Μέλη της ήταν ακόμη οι δύο βασιλιάδες, οπότε συνολικά απαρτιζόταν από 30 άτομα.

Τι Είναι το ΕΤΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ;… Το ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ;

Σύμφωνα με το ξένο περιοδικό Nexus Magazine, στην διάρκεια της πενταετίας 1994-1999, σε απόρρητη υπόγεια βάση στην Αφρική, όπου είχε εγκατασταθεί ένας επιταχυντής τύπου CERN, πραγματοποιήθηκε το πρωτοποριακό και μυστικό πρόγραμμα CHANI (Channelled Holographic Access Network Interface) project.
Ένας από τους κύριους σκοπούς του προγράμματος ήταν να έρθουν σε επαφή με έναν «άλλο» κόσμο (μεταφυσικό, παραφυσικό). Αυτό, λοιπόν, που κατάφεραν οι ερευνητές, ήταν να έρθουν σε επαφή, να επικοινωνήσουν με κάποιον κάτοικο, μία οντότητα, από ένα παράλληλο σύμπαν.
Όλο αυτό, μπορεί να φαντάζει φάρσα, αλλά ουσιαστικά δεν έγινε τίποτε διαφορετικό από αυτό που γίνεται συνήθως όταν θέλουμε να «επικοινωνήσουμε» με έναν άλλο κόσμο (π.χ. των νεκρών) μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μεσολαβεί κάποιο μέντιουμ ή «τραπεζάκι», αλλά ένας επιταχυντής-Η/Υ.

DW: «Η Μεγάλη Αλβανία ήδη δημιουργείται - Από Ιανουάριο Πρίστινα-Τίρανα καταργούν τα σύνορα»

Λίγοι έχουν καταλάβει ότι η «Μεγάλη Αλβανία» δεν είναι κάτι που θα δημιουργηθεί στο μέλλον αλλά κάτι που ήδη δημιουργείται και ο βασικός πυρήνας της που είναι η ενοποίηση Αλβανίας-Κοσόβου ήδη έχει γίνει εν μέρει πραγματικότητα.
Όλοι θυμούνται την αλβανική πρόταση για κοινό πρόεδρο μεταξύ των δύο αλβανόφωνων περιοχών κάτι που προς ώρας έχει πάει για τις καλένδες λόγω αντίστασης του διεθνούς παράγοντα, ο οποίος θεωρεί χρήσιμους τους Αλβανούς για να επιβάλλει τα συμφέροντά του στα Βαλκάνια αλλά δεν θέλει να τους δει και πανίσχυρους με δική τους  «Αυτοκρατορία».
Όμως ήδη η δημιουργία κοινής τελωνειακής αρχής βρίσκεται στα σκαριά και η εξάλειψη των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Εμφανίστηκε ο πλανήτης Nibiru;

Για χρόνια τώρα πλανάτε η θεωρία της ύπαρξης του πλανήτη Χ, γνωστότερου ως Νιμπίρου των Ανουνάκι και τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε τροχιά τέτοια που κάποια στιγμή θα περάσει πολύ κοντά από την δική μας με ανάλογες επιπτώσεις…
Τώρα, ένα video από την Pennsylvania έρχεται να υποστηρίξει ότι αυτός ο πλανήτης εμφανίστηκε (επιβεβαιώνοντας παλαιότερες θεάσεις του από διάφορους μάρτυρες ανά τον κόσμο), σε μία βιντεοσκόπηση, κατά τις 19-20 Αυγούστου 2016 που, όμοιά του δεν υπάρχει στο παρελθόν…
Επιπλέον υποστηρίζεται ότι ο άγνωστος πλανήτης είναι υπεύθυνος για το κόκκινο σαν αίμα χρώμα της Σελήνης.

Στρατηγός Μιλτιάδης, ο ήρωας του Μαραθώνα: Οι δίκες και ο θάνατός του

Η θριαμβευτική νίκη των Ελλήνων στον Μαραθώνα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον στρατηγό Μιλτιάδη. Ο Μιλτιάδης είχε βαριά κληρονομιά. Ο πατέρας του, ο Κίμων, υπήρξε τρις ολυμπιονίκης στο άρμα, ενώ ο θείος του, του οποίου το όνομα έφερε, ήταν ο ιδρυτής ενός ημιανεξάρτητουκρατιδίου, υπό αθηναϊκή κηδεμονία, στη Θρακική Χερσόνησο (σημερινή Διώρυγα της Καλλίπολης).
Ο «θείος» Μιλτιάδης δεν απέκτησε ποτέ παιδιά και κληροδότησε τη γη του στον ανιψιό του.
Η προέλευση του Μιλτιάδη ήταν ενδεικτική για το ότι η παρουσία του θα προκαλούσε αναταραχές στην Αθήνα. Η γυναίκα του Μιλτιάδη ήταν ξένη και όχι Ελληνίδα (η οποία του απέφερε και δεύτερο γιο, τον Κίμωνα, το 510 π.Χ.). Το παρελθόν του και ο τίτλος του τυράννου σκίαζαν το πρόσωπό του, ακόμη και όταν θριαμβευτικά οδήγησε τους Έλληνες εναντίον των Περσών.

Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στο Αιγαίο! - Τον ξαναέριξαν στην θάλασσα - Ήταν ακόμα ζωντανός

Ο καρχαρίας, μήκους περίπου 1,5 μέτρου, πιάστηκε από ψαράδες στα ανοιχτά της Μαρώνειας προς Σαμοθράκη.
Μια διαφορετική ψαριά είχαν ψαράδες στα ανοιχτά της Μαρώνειας προς Σαμοθράκη, όταν ανέσυραν στα δίχτυα τους ένα λευκό καρχαρία της Μεσογείου, μήκους περίπου 1,5 μέτρου.Το είδος αυτό του καρχαρία είναι σε κίνδυνο και έτσι οι ψαράδες τον έριξαν ξανά στη θάλασσα, μιας και ήταν ακόμα ζωντανός.