Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ελληνική εφεύρεση κατακτά την παγκόσμια ναυτιλία!

Ένα καινοτόμο προϊόν που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από Έλληνες επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις της ναυτιλίας, το Metis, έχει έδρα του την Ελλάδα και έχει ήδη κατακτήσει πολλές ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.

Απίστευτη ανακάλυψη από επιστήμονες: Δεν φαντάζεστε τι υπάρχει κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν επιστήμονες στη Γροιλανδία, ανακαλύπτοντας κάτι πραγματικά συγκλονιστικό κάτω από τους πάγους.
Διεθνής επιστημονική ομάδα λοιπόν, ανακοίνωσε την εντυπωσιακή ανακάλυψη, κάτω από τους πάγους της βόρειας Γροιλανδίας, ενός τεράστιου κρατήρα διαμέτρου τουλάχιστον 31 χιλιομέτρων - με έκταση μεγαλύτερη από εκείνη του λεκανοπεδίου Αττικής ή του Παρισιού - ο οποίος προκλήθηκε από την πτώση μετεωρίτη διαμέτρου ενός χιλιομέτρου.

Έρχεται ευρωπαϊκό «χαστούκι» στον Ερντογάν: Ετοιμάζονται να κλείσουν την «πόρτα» στην Τουρκία

Την επίσημη διακοπή των συνομιλιών για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς σύμφωνα με την εισηγήτρια της ετήσιας έκθεσης για την Τουρκία, η Άγκυρα φαίνεται να έχει περάσει την «κόκκινη γραμμή».
Η διαδικασία για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ «έχει χάσει κάθε αξιοπιστία» υποστήριξε η εισηγήτρια της ετήσιας έκθεσης για την Τουρκία, Κατί Πιρί, εκτιμώντας ότι το Ευρωκοινοβούλιο «θα πρέπει να προτείνει να διακοπούν επίσημα οι συνομιλίες».

Πρωτοφανής απόφαση του υπ. Παιδείας: Απαγόρευσαν σε Μακεδονικό Σύλλογο να παρευρεθεί σε σχολική εορτή

Μια πρωτοφανή και ανεκδιήγητη απόφαση του υπουργείου Παιδείας φέρνει στη δημοσιότητα η «Δύναμη Ελληνισμού». Πιο συγκεκριμένα υπήρξε αίτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς» για να παραστούν στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης για να τιμηθεί η ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα.
Το αίτημα, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκε στο υπουργείο Παιδείας και στην αρμόδια διεύθυνση προκειμένου να εγκριθεί.

Τα Πρωτόκολλα της Φλωρεντίας (1913 και 1924) και τα 14 χωριά της Μακεδονίας που παραχωρήσαμε στην Αλβανία το 1924

Από τη Συνθήκη του Λονδίνου στο Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας. Το πλήρες κείμενο της συνθήκης. Η οριστική διευθέτηση των ελληνοαλβανικών συνόρων με το Δεύτερο Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας. Τα χωριά της Φλώρινας που παραχωρήσαμε στην Αλβανία το 1924 και τα ζητήσαμε πίσω (!) λίγα χρόνια αργότερα. Τι έγραψαν ξένοι διπλωμάτες….
Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις, βρίσκονται διαρκώς στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, κυρίως με τις ανιστόρητες και επικίνδυνες κορόνες των γειτόνων αλλά και τα οράματά τους για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Πρώην διοικητής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών: «Η Τουρκία θα προχωρήσει στις απειλές της – Είναι αποφασισμένη»

Για τις εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο, αλλά και στα του Κυπριακού, αναφέρθηκε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην διοικητής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ανδρέας Πενταράς, καλεσμένος σε εκπομπή του sigmalive, με φόντο την Τουρκία και τους δικούς της σχεδιασμούς.
Η Τουρκία, σημείωσε ο κ. Πενταράς, διεκδικεί ΑΟΖ τόσο δυτικά της Κύπρου όσο και βόρεια από αυτή.

Ανακαλύφθηκε νέος βραχώδης πλανήτης μια «ανάσα» από τη Γη αλλά… κάνει κρύο

Αυξάνονται συνεχώς οι πλανήτες που ανακαλύπτονται στη γειτονιά μας.
Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε βάσιμες ενδείξεις για την ύπαρξη ενός παγωμένου βραχώδους πλανήτη, που είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερος από τη Γη και ο οποίος κινείται γύρω από το κοντινό άστρο του Μπάρναρντ, σε απόσταση περίπου έξι ετών φωτός από το δικό μας πλανήτη, απόσταση που για τα αστρονομικά δεδομένα θεωρείται μικρή.
Πρόκειται για τον δεύτερο κοντινότερο πλανήτη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Λυσικλής – Ο Αθηναίος στρατηγός που έζησε με την Ασπασία μετά το θάνατο του Περικλή

O Λυσικλής (? – 428 π.Χ.) ήταν Αθηναίος στρατηγός, και αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης της πόλης. Έζησε κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. και πιθανώς ήταν φίλος του Περικλή.

Σύμφωνα με τον Αισχίνη τον Σωκρατικό, ο Λυσικλής έζησε με την Ασπασία μετά το θάνατο του Περικλή και απέκτησε ένα γιο μαζί της. Αναφέρεται επίσης πως ο Αισχίνης ο Σωκρατικός απέδιδε στην Ασπασία την πολιτική επιτυχία του Λυσικλή.

Ο μύθος της Ίφιδος- Η γυναίκα που μεγάλωσε ως άνδρας και πώς κατάφερε να παντρευτεί την αγαπημένη της

Η ιστορία της Ίφιδος αποτελεί έναν αινιγματικό μύθο. Τη διέσωσε ο Οβίδιος, ο οποίος είχε τη συνήθεια να διαπραγματεύεται «σκοτεινούς» μύθους οι οποίοι δεν ήταν γνωστοί στο ευρύ κοινό, μια προσέγγιση που υιοθέτησε από τους ελληνιστικούς ποιητές. Στο έργο του Μεταμορφώσεις (Met. 9.666 – 797), ως πιστός θιασώτης αυτής της συνήθειας, μας μεταφέρει τον μύθο μιας γυναίκας που ήθελε να γίνει άντρας….

Η σπουδαιότερη ανακάλυψη των τελευταίων ετών: Βρέθηκε κομμάτι που έλειπε από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Νέα τρομερή ανακάλυψη έγινε σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο στο Αιγαίο. Πρόκειται ίσως για ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια.
Έτσι λοιπόν, χαμένο κομμάτι από τον περίφημο αρχαίο υπολογιστή των Αντικυθύρων βρέθηκα στα Ελληνικά νερά, συγκλονίζοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα.


Νέα επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου από τον Κοτζιά: Ο στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα με την Αλβανία!

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο news 247, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στις ελληνοαλβανικές σχέσεις είπε ότι “ο στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα με την Αλβανία”.

Η πλημμύρα του Αγίου Φιλίππου

Ως «Πλημμύρα του Αγίου Φιλίππου» έμεινε στην ιστορία η θεομηνία που έπληξε την Αθήνα και τον Πειραιά την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 1896, ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Φιλίππου, προκαλώντας τον θάνατο 61 ανθρώπων και τεράστιες υλικές καταστροφές.

Σημαντικά ευρήματα από την αρχαιολογική έρευνα στο Χιλιομόδι Κορινθίας

Το χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2018 διεξήχθη η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Αρχαίας Τενέας, με φορέα τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπό την διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα, επίτιμης Γενικής Διευθύντριας.