Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Α.Τ.Ι.Α. σχήματος “τηγανιού” στη Λέσβο, το 1954

Στο Υφυπουργείο Εσωτερικών είχε καταφτάσει ένα τηλεγράφημα από τη Λέσβο, που μετέδιδε μια εξόχως περίεργη είδηση.
Το τηλεγράφημα ανέφερε πως στις 8 Οκτωβρίου του 1954, περίπου στις έξι το απόγευμα, εθεάθη, σε απροσδιόριστο ύψος, πάνω από το χωριό Ανεμότια της Λέσβου, ένας πελώριος ιπτάμενος δίσκος, μεγέθους περίπου σελήνης, κυκλικού σχήματος και πραγματικά, κατάφωτος.

Δ. Κωνσταντακόπουλος: Καταστρέφουν τις σχέσεις με τη Μόσχα, για να μπορούν να μας πάνε σε πόλεμο με Τουρκία και Ιράν!

Η διπλωματική κρίση με τη Ρωσία (περίπου τη μόνη φιλική προς την Ελλάδα, από τις μεγάλες δυνάμεις), δεν θα μπορούσε να συμβεί σε χειρότερο χρονικό σημείο. Επιβαρύνει πολύ σημαντικά το περιβάλλον εθνικής ασφάλειας της χώρας, ιδιαίτερα στο Αιγαίο και την Κύπρο, ακόμα και την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται και θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό λαό. (Χώρια ότι κινδυνεύει, αν αφεθεί να εξελιχθεί, να πλήξει τον τουρισμό μας και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Αλλά και η Κύπρος, από τους Ρώσους ζει ακόμα).
Ίσως αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που προκλήθηκε αυτή η κρίση.

Το ταξίδι στον Ήλιο ξεκινά: Η NASA στέλνει τον Αύγουστο το πρώτο διαστημόπλοιο εξερεύνησης

Η μελέτη του Ήλιου ίσως αποδειχθεί σωτήρια για τις επόμενες γενιές ανθρώπων, αλλά και για τις σημερινές, καθώς από το άστρο του πλανητικού μας συστήματος εξαρτάται εν πολλοίς η ζωή στη Γη και η συνέχειά της. Τον Αύγουστο, η NASA θα πραγματοποιήσει ένα βήμα παραπάνω από τη μελέτη μέσω δορυφόρων και τηλεσκοπίων, καθώς θα ξεκινήσει η υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος για την εξερεύνηση του Ήλιου, με αποκορύφωμα την αποστολή ενός ειδικά κατασκευασμένου διαστημοπλοίου, το οποίο θα μελετήσει «δια ζώσης» την ατμόσφαιρα του άστρου.
Το πρόγραμμα της NASA δεν προβλέπει την επάνδρωση της αποστολής, καθώς το συγκεκριμένο ταξίδι είναι αδύνατον, με τη σημερινή τουλάχιστον τεχνολογία, να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους. Το διαστημόπλοιο θα είναι ρομπότ και θα το χειρίζονται με ειδικά όργανα από τα κεντρικά της NASA.

Εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Ελληνας πρέσβης στη Μόσχα για τις αντιρωσικές θέσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Συνεχίζεται η κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις καθώς στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα ο Ελληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα διαμαρτυρήθηκε για τις αντιρωσικές θέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συζήτηση που έγινε αφορούσε τις προχθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠ.ΕΞ., Μαρία Ζαχάροβα και την αντίδραση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ., θέμα στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα και ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ.

Νέα «βόμβα» στην τουρκική οικονομία – Η Fitch «στραγγαλίζει» την Τουρκία: Υποβάθμισε 24 τράπεζες

«Βόμβα» στα όνειρα του Ερντογάν για σταδιακή ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας έριξε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Rating, η οποία «πετσόκοψε» το αξιόχρεο σχεδόν ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.
Συγκεκριμένα, η Fitch υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα για 24 τουρκικές τράπεζες προχώρησε, προχωρώντας, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις σε περικοπή του ακόμη και κατά δύο βαθμίδες.

Φυλάκιση 3 μηνών με αναστολή στους Τούρκους που συνελήφθησαν στον Έβρο ( Ποινη χαδι για να παρουν την ιδια οι Στρατιωτες μας?)

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας στους τέσσερις Τούρκους, που συνελήφθησαν από τις αρχές του Διδυμότειχου για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή στον Έβρο.
Κατά την απολογία τους, ισχυρίστηκαν άγνοια για την είσοδο τους σε απαγορευμένη ζώνη, ενώ υποστήριξαν πως βρέθηκαν στην περιοχή για επιτόπιο ρεπορτάζ.

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε 10 ημέρες ξεκινά η τουρκική γεώτρηση με αζερική βοήθεια – Aντίστροφη μέτρηση στα Επιτελεία- Ερχεται πολεμικός Αύγουστος

Η πρώτη γεώτρηση του Fatih στην Ανατολική Μεσόγειο θα αρχίσει προς τα τέλη Ιουλίου, δηλαδή σε 10 ημέρες! με αζερική τεχνογνωσία ξεκινά άμεσα η τουρκική γεώτρηση στη Μεσόγειο. Εδώ δεν θα υπάρξουν απελάσεις ή εστω διακοπή της συνεργασίας με την Αζερική Socar;
Η Caspian Drilling Company (CDC), θυγατρική εταιρεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Socar του Αζερμπαϊτζάν, θα είναι ο εργολάβος για την πρώτη τουρκική γεώτρηση στην με το γεωτρύπανο Fatih (Πορθητής) στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνελήφθησαν 4 Τούρκοι σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στον Έβρο

Oι συλλήψεις των 4 Τούρκων που έγιναν χθες το απόγευμα στην απαγορευμένη περιοχή ΖΑΠ (Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) του χωριού Σοφικό Διδυμοτείχου στον Έβρο αυξάνουν την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε συνδυασμό με την προ πενταμήνου αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές που βρίσκονται αρκετά κοντά.
Πρόκειται για δύο Τούρκους που δηλώνουν δημοσιογράφοι (έτσι ισχυρίζονται) και δύο ακόμα συμπατριώτες τους. Την υπόθεση χειρίζεται η αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες στις συλλήψεις δεν υπήρξε εμπλοκή του στρατού.