Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κατάσχεση πλαστών ομολόγων των ΗΠΑ ύψους $6 τρισ. .






Στην κατάσχεση πλαστών ομολόγων των ΗΠΑ ονομαστικής αξίας 6 τρισ. δολ., σχεδόν το μισό χρέος του δημοσίου της χώρας, προχώρησαν ιταλικές δικαστικές αρχές.
Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα ανακοίνωση των δικαστικών αρχών της πόλης Potenza, τα ομόλογα βρέθηκαν σε αυτοσχέδιες κρύπτες σε τρία χρηματοκιβώτια στη Ζυρίχη της Ελβετίας όπου μεταφέρθηκαν από το Χονγκ Κογκ το 2007
Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ονομάζεται “Operation Vulcanica”, έχουν συλληφθεί οχτώ άτομα στην Ιταλία.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρώμη εξέτασε τα ομόλογα τα οποία έχουν χρονολογία 1934 έχουν ονομαστική αξία 1 δισ. δολ. το καθένα.
Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν επίσης δύο ακάλυπτες επιταγές που εκδόθηκαν μέσω της HSBC στο Λονδίνο ύψους 205.00 λιρών ενώ στη Ρώμη κατασχέθηκαν επίσης πλαστά ομόλογα ύψους 2 δισ. δολ.
Σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες άτομα που έχουν ανάμιξη στην υπόθεση σχεδίαζαν να αγοράσουν πλουτώνιο από νιγηριανές πηγές.
Σημειώνεται πως πλαστά ομόλογα των ΗΠΑ στην Ιταλία είχαν κατασχεθεί και το 2009.

Πηγή:www.capital.gr

Το Ιράν επιταχύνει την αγορά δημητριακών









Ιράν αγόρασε περισσότερο από μισό εκατομμύριο τόνους σιτηρών αυτή την εβδομάδα.
Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από το Reuters, επικαλούμενο διάφορες πηγές. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Τεχεράνη διεξάγει επίσης διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά σιτηρών με ρούβλια επειδή εναντίον αυτής της μεσανατολικής χώρας έχουν...
επιβληθεί κυρώσεις από τις  δυτικές χώρες.
Οι νέες κυρώσεις, που στρέφονται εναντίον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δεν δίνουν τη δυνατότητα στη χώρα να χρησιμοποιεί το ευρώ και το δολάριο, αναγκάζοντας την Τεχεράνη να αναζητά εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής  των εισαγωγών της. Από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο το Ιράν προβλέπει να αγοράσει 420.000 τόνους γερμανικού σιταριού, σχεδόν 360.000 τόνους καταδικού, 240.000 τόνους – βραζιλιάνικου και 200.000 τόνους αυστραλιακού σιταριού.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι Ο Ιρανός πρεσβευτής στη Μόσχα δήλωσε ότι η εξέλιξη της σύγκρουσης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις δυτικές δυνάμεις θα προκαλέσει δυσάρεστες στιγμές και για τη Ρωσία.
«Εάν το Ιράν κατακτηθεί, τότε δεν αμφιβάλλουμε ότι θα δημιουργηθεί το πλέον ευρύτερο αντιρωσικό μέτωπο. Δεν είναι μυστικό ότι εμείς καλύπτουμε τη Ρωσία από το Νότο», όπως είπε.
Σχόλιο: Εμείς τι κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να μην πεινάσει ο λαός μας στις δύσκολες μέρες που έρχονται; Μα φυσικά ασχολούμαστε με το PSI και τις εκλογές. Την έκφραση ότι σπέρνεις θερίζεις το έχετε ακούσει πιστεύω.
πηγές: http://attikanea.blogspot.com/2012/02/blog-post_7115.html , http://greek.ruvr.ru/2012_02_17/66269001/ , http://greek.ruvr.ru/2012_02_16/66212787/