Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο φωτογράφισε ελληνικές στρατιωτικές δραστηριότητες

Πτήση παρατήρησης στην ελληνική επικράτεια, πραγματοποίησε ομάδα Ρώσων αξιολογητών, στο πλαίσιο της διεθνούς συνθήκης «Open Skies» του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Η πτήση αεροφωτογράφησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και έγινε γνωστή σήμερα ύστερα από σχετική ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι η διεθνής συνθήκη «Open Skies», στην οποία συμμετέχουν 34 κράτη, υπεγράφη το 1992, τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2002, και έχει χαρακτήρα υλοποίησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αποσκοπώντας στη διαφάνεια των στρατιωτικών δραστηριοτήτων μέσω εναέριων παρατηρήσεων.

Ουάσιγκτον: Η Τουρκία με την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400 θα αντιμετωπίσει «βαριές» οικονομικές και στρατιωτικές κυρώσεις!

«Βαρύς» θα είναι ο απολογισμός των κυρώσεων στην τουρκική οικονομία από την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, η οποία φέρεται να ολοκληρώθηκε πρόσφατα, κάτω από τα βλέμματα Ερντογάν και Πούτιν.
Το γνωστό περιοδικό Economist , δημοσίευσε λίστα με τις «χώρες που προμηθεύτηκαν στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία και οι οποίες θα τιμωρηθούν βαριά », αναφέροντας ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει σοβαρότατες κυρώσεις και εμπόδια μετά την ύψους $ 2 δισ συμφωνία με τη Μόσχα , επικαλούμενο πηγές στην Ουάσιγκτον .

«Ο Βλάντιμιρ Πούτιν θέλει να δημιουργήσει ρήξη μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ, αλλά  πραγματικά θέλει να παραδώσει ρωσική τεχνολογία σε ένα μέλος της συμμαχίας;», αναρωτιέται το γνωστό βρετανικό περιοδικό.
Στους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, φαίνεται σαν ένα κακό αστείο η ανακοίνωση της Τουρκίας  σχετικά με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο η κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αγοράζει από τη Ρωσία.

Η Κρήτη γιορτάζει τα 104 χρόνια από την ένωση με την Ελλάδα – «Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες»

Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο κτήριο του Ναυτικού Μουσείου Χανίων ξεκίνησαν το πρωί οι εκδηλώσεις για τα 104 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, που συμμετέχει σήμερα στις επετειακές εκδηλώσεις στα Χανιά, δήλωσε: «Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες συμπατριώτες μας που μέσα από συνεχείς επαναστάσεις θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Είναι ημέρα τιμής και μνήμης στον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο που έκανε πράξη το όραμα της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, και την εθνική ολοκλήρωση. Η σημερινή ιστορική επέτειος αφυπνίζει τις συνειδήσεις όλων μας και αποτελεί πηγή άντλησης διδαγμάτων για εθνική ενότητα, ανάκαμψη και πρόοδο στην χώρα μας».

Αιτία… Grexit, μας «εναρμονίζουν» με τους Μουσουλμάνους – Υπό διωγμό από το πιάτο των Ευρωπαίων ο γύρος, το κεμπάμπ και το ντόνερ

Εδώ και μεγάλο διάστημα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν βάλει στο στόχαστρο το χοιρινό κρέας το οποίο εκατομμύρια πολίτες καταναλώνουν, και προσπαθούν με διάφορα μέτρα να το εξοβελίσουν από την τις συνήθειες των πολιτών της ηπείρου μας,  λόγω του μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων μεταναστών.
Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Μαρτίου διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους πως το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα καταστήματα στη Γερμανία έβγαζαν από τα μενού τους τα χοιρινά λουκάνικα, με αφορμή τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό μεταναστών στην χώρα τους.
Ο Γερμανός  υπουργός Τροφίμων εξέφρασε επίσημα την «έντονη ανησυχία» του για το γεγονός ότι τα σχολεία της χώρας «αποβάλλουν» από τα μενού τους το χοιρινό κρέας εξαιτίας της… «πολιτισμικής ευαισθησίας».

Ύποπτη βαλίτσα εντοπίστηκε στην πλατεία Αριστοτέλους

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε ένα ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.
Πρόκειται για μία μαύρη βαλίτσα, η οποία βρέθηκε μπροστά από το κινηματοθέατρο Ολύμπιον.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αναμένεται στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Η Αστυνομία ερευνά κάμερες κλειστού κυκλώματος, προκειμένου να εντοπιστεί από που προέρχεται η βαλίτσα.
thestival.gr

Η μυστηριώδης προέλευση του πίνακα Ouija

Ο πίνακας Ouija -ή πνευματιστική δέλτος στα ελληνικά- είναι απλώς ένα ανόητο επιτραπέζιο παιχνίδι, κατάλοιπο της Βικτωριανής εποχής ή ένα πραγματικό εργαλείο για την επικοινωνία με τον κόσμο των πνευμάτων; Είναι επικίνδυνος ή ακίνδυνος;

Η προέλευση των σύγχρονων πινάκων Ouija είναι μυστηριώδης, και υπάρχουν πολλές διαφωνίες σχετικά με το ποιος τον εφηύρε και πως του ήρθε η ιδέα.


Στα μέσα της δεκαετίας του 1800, δυο αδερφές ισχυρίστηκαν πως μιλούσαν με το πνεύμα ενός νεκρού πωλητή. Αυτό πυροδότησε μια τρέλα για επικοινωνία με τους νεκρούς, που ονομάστηκε Πνευματισμός, και που εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Μερικά μέντιουμ δεχόντουσαν "πνευματικά μηνύματα" με τη χρήση μολυβιού που ήταν δεμένο σε ένα μικρό καλάθι, που τελικά έγινε ένα δελτάριο σε σχήμα καρδιάς.

Τρομακτική ανακάλυψη! Αν ισχύει αλλάζει τα πάντα… (Εικόνες)

Ανακάλυψη που προκαλεί δέος: Βρέθηκε γνήσιο αντίγραφο με τις διδασκαλίες του Ιησού στον αδελφό του – Είναι στην ελληνική γλώσσα

Σπουδαία ανακάλυψη έκαναν Αμερικανοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Βρετανία, όπου βρήκαν το πρώτο γνήσιο αντίγραφο στην ελληνική γλώσσα ενός απόκρυφου γνωστικού κειμένου, που περιέχει τις –υποτιθέμενες- μυστικές διδασκαλίες του Ιησού στον αδελφό του Ιάκωβο!
Το έγγραφο προέρχεται από τη βιβλιοθήκη του Ναγκ Χαμαντί, η οποία περιέχει μια συλλογή 13 Γνωστικών βιβλίων ή κωδίκων, που ανακαλύφθηκαν στην Άνω Αίγυπτο το 1945. Ο αριθμός των κειμένων που έχουν βρεθεί στα ελληνικά είναι μικρός, με τους καθηγητές Τζόφρι Σμιθ και Μπρεντ Λαντάου από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, να αναφέρουν πως βρήκαν αρκετά αποσπάσματα στα ελληνικά της «Πρώτης Αποκάλυψης του Ιακώβου», η οποία θεωρείτο ότι υπήρχε μόνο σε κοπτική μετάφραση.

Ανακαλύφθηκαν 215 απολιθωμένα αυγά πτερόσαυρων 120 εκατομμυρίων ετών

Είναι η μεγαλύτερη «φουρνιά» τέτοιων αυγών που έχουν ποτέ βρεθεί. Έχουν ηλικία περίπου 120 εκατομμυρίων ετών και κάθε αυγό έχει μήκος έξι έως οκτώ εκατοστών.
Μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί μόνο επτά αυγά πτερόσαυρων στην Αργεντινή και στη βορειοδυτική Κίνα, ενώ ελάχιστα πράγματα ήσαν γνωστά για την αναπαραγωγή των πτερόσαυρων. Οι επιστήμονες απέκλεισαν την πιθανότητα όλα τα αυγά να προέρχονταν από το ίδιο ζώο. Είναι πιθανό ότι τα αυγά θάβονταν σε ένα μέρος με υγρασία και ότι οι θηλυκοί πτερόσαυροι δεν τα κλωσούσαν, αλλά μάλλον πρόσεχαν συνεχώς μήπως εμφανισθεί κάποιος επιδρομέας.

Αργεντινή: Σταμάτησαν οι έρευνες διάσωσης – Νεκροί θεωρούνται οι επιβαίνοντες στο υποβρύχιο

Η Αργεντινή έχασε και την τελευταία ελπίδα της. Νεκροί θεωρούνται οι 44 αξιωματικοί, μέλη του πληρώματος του San Juan. Το υποβρύχιο – καμάρι του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου, δεν είχαν μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Την Πέμπτη (30.11.2017) οι αρχές της Αργεντινής αποφάσισαν αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο: να σταματήσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης τυχόν επιζώντων.

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


Πύργος – Πυλίδα στην Νοτιοδυτική πλευρά του Κάστρου του Διδυμοτείχου. Κτιστά και λαξευτά κατάλοιπα κτίσματος/κτισμάτων στη γωνιώδη απόληξη του βράχου στα νότια
της Αγίας Μαρίνας. Από τα νοτιοδυτικά. Πηγή/Φωτογραφία : Κώστας Τσουρής, Η Οχύρωση του Διδυμοτείχου.

Αρκετά ενδιαφέρουσες είναι οι μελέτες της Ελένης Λιάντα, του Simon Bendall, του Ν. Ζήκου και του Ν. Γεωργιάδη σχετικά με την ύπαρξη νομισματοκοπείου στο Διδυμότειχο.
Ο Bendall, βασισμένος σε στυλιστικές και μετρολογικές παρατηρήσεις, απέδωσε τρεις αργυρές κοπές της συμβασιλείας Ιωάννη Καντακουζηνού και Ιωάννη Ε´ Παλαιολόγου σε νομισματοκοπείο του Διδυμοτείχου ή της Αδριανουπόλεως και την απόδοση ενός χάλκινου κοιλόκυρτου νομίσματος της συμβασιλείας Ιωάννη Στ´ και του γιου του Ματθαίου, στο νομισματοκοπείο κάποιας θρακικής πό­λης, αόριστα.