Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Eνα τετρακισεκατομμύριο τονοι διαμαντιών ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό του πλανήτη μας

Οι ερευνητές μπορούν να καθορίσουν από τι αποτελούνται διάφορα μέρη που πλανήτη μας, μελετώντας τη σεισμική δραστηριότητα. Ουσιαστικά, τα ηχητικά κύματα που δημιουργούνται από σεισμούς ή ηφαίστεια ταξιδεύουν με διαφορετικές ταχύτητες σε διαφορετικές επιφάνειες βράχων. Έτσι, οι ερευνητές μπορούν να αναλύσουν την ταχύτητα τους ώστε να καθορίσουν τι εμπεριέχεται στο εσωτερικό του πλανήτη μας.

Τουρκία: Να πως η Άγκυρα κατέστρεψε την Πολεμική Αεροπορία της

Η Τουρκική Δικαιοσύνη, υποταγμένη στον "Σουλτάνο" Ερντογάν, έχει συμβάλει τα μέγιστα στις μαζικές εκκαθαρίσεις και το κυνήγι μαγισσών κατά των φερόμενων υπευθύνων για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά και τον υποστηρικτών τους. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν οδηγηθεί σε παραίτηση ή πίσω από τα κάγκελα ή έχουν αναγκαστεί να λιποτακτήσουν περισσότερα από 30,000 μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (χωρίς να προσμετράτε σε αυτό το νούμερο οι δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, εκπαιδευτικοί κ.ά.) που έπεσαν θύματα τις πολιτικής του Ερντογάν.

Μέσα στους τουλάχιστον 30,000 στρατιωτικούς βρίσκονται και πάρα πολλοί πιλότοι, βετεράνοι και δόκιμοι, που έχουν φυλακισθεί, απολυθεί ή έχουν ζητήσει άσυλο σε χώρες της Δύσης. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν αυτομολήσει ήταν και τα στελέχη της Τουρκικής ΠΑ που έτρεχαν στην Αμερική το πρόγραμμα για τα stealth μαχητικά F-35, όπως έχει αναφέρει και το OnAlert σε παλαιότερη δημοσίευση.

«Σεισμός» στην Τουρκία! Χρεοκόπησε η Turk Telekom!

Χρεοκόπησε η Turk Telekom, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Τουρκία - Δεν μπορούσε να αποπληρώσει δάνεια ύψους 4,7 δισ. ευρώ στις τράπεζες, στις οποίες περνά η διοίκηση - Εισπράττει σε τουρκική λίρα, πληρώνει σε συνάλλαγμα και με το... γκρεμοτσάκισμα της τουρκικής λίρας, το "λουκέτο" ήταν αναπόφευκτο - Φόβοι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες - Ο Ερντογάν που είναι στα "μαχαίρια" με τον Τραμπ, κάνει τώρα... ανοίγματα στους Ευρωπαίους ηγέτες
Η διαμάχη μεταξύ Ερντογάν και Τραμπ έχει δημιουργήσει ήδη πολλούς τριγμούς στην τουρκική οικονομία. Ωστόσο σήμερα έρχεται ένα «χτύπημα» πραγματικά δυνατό για την Τουρκία. Κι αυτό διότι η Turk Telekom, ο αντίστοιχος ΟΤΕ της Τουρκίας, χρεοκόπησε.

Τα βατράχια του Πολεμικού Ναυτικού αποκτούν τα σκάφη των NAVY SEALS και αλλάζουν επίπεδο!

Επεσαν οι υπογραφές της LOA μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την μεταφορά των σκαφών ειδικών επιχειρήσεων «Mark V» από τους NAVY SEALS στα «βατράχια» του Πολεμικού Ναυτικού, προμήθεια που θα αλλάξει επίπεδο στην επιχειρησιακή δυνατότητα των ΟΥΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, στις αρχές Αυγούστου υπεγράφη, η LOA για την μεταφορά και παράδοση τεσσάρων σκαφών ειδικών επιχειρήσεων «MARK V», το οποία και πρόκειται να παραδοθούν τους πρώτους μήνες του 2019.

Ιδιαίτερα ΥΠΟΠΤΟ! Συναγερμός σήμανε στη Λήμνο για drone που έκανε χαμηλή πτήση πάνω από στρατόπεδο

Ένας άγνωστος συναγερμός που σήμανε σε στρατόπεδο της Λήμνου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το βράδυ του Σαββάτου τα στελέχη της στρατιωτικής εγκατάστασης στο νησί του βορειανατολικού Αιγαίου εντόπισαν να υπερίπταται σε χαμηλό ύψος ένα drone.

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Κύπρο – Συνελήφθη Τουρκοκύπριος στα κατεχόμενα με φωτογραφίες πριν τις παραδώσει σε Ελληνοκύπριους

Τουρκοκύπριος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε με την φωτογραφική του μηχανή στρατιωτική μονάδα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Κίπρις».
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι ο Τ/κ «παραδέχτηκε», όπως ισχυρίστηκε ο ανακριτής της υπόθεσης στο «δικαστήριο», ότι θα παρέδιδε τις φωτογραφίες σε Ελληνοκύπριο.
Όπως αναφέρεται, η μονάδα βρίσκεται στην εντός των τειχών παλιά πόλη της Αμμοχώστου, κοντά στο λιμάνι της πόλης.

Πρόεδρος της Ουκρανίας πρότεινε να τεθεί η Μαριούπολη υπό ελληνική «προστασία»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, προσκάλεσε τη Γερμανία να θέσει υπό την αιγίδα της την πόλη Κραματόρσκ στην περιοχή του Ντονμπάς, στα πλαίσια του προγράμματος ανοικοδόμησης της περιοχής που επλήγη από τον εμφύλιο στη χώρα και την Ελλάδα να αναλάβει τη Μαριούπολη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνάντησης με διπλωματές και στρατιωτικούς στην πόλη Αβντιβκά της περιοχής του Ντονέτσκ.