Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ιστορική έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα: Η Κνωσός άκμασε και μετά την καταστροφή

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η Κνωσσός, κατά τη διάρκεια της πρώιμης Εποχής του Σιδήρου (μεταξύ 1100 και 600 π.Χ.), είχε ανεπτυγμένες εμπορικές σχέσεις και ήταν σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις παλαιότερων ανασκαφών. Με άλλα λόγια, το περίφημο κέντρο της Εποχής του Χαλκού και της ακμής του μινωικού πολιτισμού (3500-1100 π.Χ.), όχι μόνο επανέκαμψε μετά την κατάρρευση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος γύρω στα 1200 π.Χ., αλλά αναπτύχθηκε γρήγορα και άκμασε ως ένα κοσμοπολιτικό κέντρο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

ΟΤΕ και Cosmote αδυνατούν να εξυπηρετήσουν αμέσως τους πελάτες τους και τους λένε κάντε on/off

Σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών εμφανίζει ο Όμιλος ΟΤΕ και Cosmote στην Αθήνα, η οποία σε μερικές περιοχές αντιμετωπίζει αδυναμία σύνδεσης στο internet.
Aναγνώστες του GreekMoney.gr ανέφεραν ότι σε περιοχή της Αθήνας εδώ και 4 ημέρες δεν έχουν συνεχές ίντερνετ (μια πέφτει μια ενεργοποιείται καταστρέφοντας κάθε τι κάνει ο χρήστης online) και μάλιστα στις ακριβές συνδέσεις του VDSL και όταν επιχειρούν να επικοινωνήσουν μέσω του 13888 με την εταιρεία, αυτή με ηχογραφημένο μήνυμα τους προτρέπει να περιμένουν στην αναμονή πάνω και από μισή ώρα.

Αυτό είναι το γερμανικό σχέδιο εποικισμού του Αιγαίου από μετανάστες – Αλλάζουν την πληθυσμιακή σύνθεση του Αρχιπελάγους

Το γερμανικό σχέδιο εποικισμού του Αιγαίου από μετανάστες με το οποίο οι Γερμανοί φιλοδοξούν να αλλάξουν την πληθυσμιακή σύνθεση του Αρχιπελάγους και να αποτελέσει τον θάλαμο συγκέντρωσης των μεταναστευτικών ορών για να μην φτάνουν στην Ευρώπη, επικεντρώνεται πλέον στα εκατοντάδες ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου πελάγους.
Νησιά τα οποία το Βερολίνο θέλει να μετατρέψει σε «πολυτελείας» μεταναστευτικά «Αλκατράζ» και «Rikers Island»!
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του europost.gr από το Βερολίνο, η γερμανική κυβέρνηση έχει στο συρτάρι της αυτό το “σχέδιο” το οποίο έχουν εκπονήσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι που προέρχονται από τον κυβερνητικό εταίρο της κας Μέρκελ, την Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας.

Γ. Λάτσης: "Τα Σκόπια είναι ιδιοκτησία του Σόρος"

Ιδιοκτησία του Τζορτζ Σόρος είναι τα Σκόπια αποκάλυψε ο Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης, γνωστός επίσης ως καπετάν Γιάννης (1910-2003), μιλώντας με την βυζαντινολόγο και ιστορικό Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η οποία και κατέγραψε τον

σχετικό διάλογο στο βιβλίο της «Μια ζωή χωρίς άλλοθι» (εκδόσεις Μεταίχμιο). Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Είναι καλύτερο να πεθαίνεις όρθιος παρά να ζεις γονατιστός». 

Τραγικά φαντάσματα

Ο Παυσανίας, στρατηγός των Λακεδαιμονίων στις Πλαταιές, είχε καταδικαστεί σε θάνατο από πείνα μέσα στον ναό της Αθηνάς Χαλκιοίκου, στην αρχαία Σπάρτη.
Για πολύ καιρό, το φάντασμα του Παυσανία παρουσιαζόταν μέσα στον ναό, συνοδευόμενο από θορύβους και τρομακτικούς κρότους. Το φάντασμά του εξαφανίστηκε μόνο, όταν κλήθηκε από τη Θεσσαλία ένας διάσημος ψυχαγωγός ή ιερέας, ο οποίος πιστευόταν ότι μπορούσε να συνεννοηθεί με τα πνεύματα. Κάτι ανάλογο, άλλωστε, αναφερόταν και για τον Περσέα, ο οποίος επί μακρόν διάστημα ενέσπειρε τον τρόμο με το φάντασμά του.

Βανδαλισμός στο ιερό των Αιγυπτίων Θεών στον Μαραθώνα

Προξένησαν σημαντικές φθορές στα αντίγραφα των αγαλμάτων των θεών Ίσιδος και Όσιρη που είναι στημένα ανά ζεύγος στους τρεις πυλώνες του ιερού.

Αγνωστοι εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη Μπρεξίζα Μαραθώνα, προξενώντας σημαντικές φθορές σε αντίγραφα αγαλμάτων, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το ''μυητικό'' ταξίδι των Ομηρικών επών

Μεταξύ των σπουδαιοτέρων αρχαίων  Μυθολογικών κείμενων (Έπη) όπως  τα Έπη του Γιλγαμές,  η Μαχαμπαράτα, και η Ραμαγίανα (1) εξέχουσα θέση κατέχουν τα Ομηρικά Έπη.

Στα Ομηρικά Έπη περικλείεται  κατά τρόπο αριστοτεχνικό όλη η  αρχαία Ελληνική μυθιστορία. Το νοηματικό όμως εύρος τους εκτείνεται πολύ πιο πέρα από τα όρια της καλλιτεχνικής δημιουργίας και αφήγησης μυθολογικών ή ιστορικών γεγονότων,  καθώς όπως θα αποκαλυφθεί στην συνέχεια, σε αυτά  περιέχονται σημαντικότατες κοσμολογικές και θεολογικές έννοιες, τις οποίες ο «μυθαγωγός» Όμηρος πολύ έντεχνα έκρυψε κάτω από το πέπλο αφ' ενός μεν του Τρωικού Πολέμου ( Ιλιάδα),  και αφ' ετέρου στις δοκιμασίες που περίμεναν τον πολυμήχανο Οδυσσέα στη προσπάθεια του επιστροφής του στην πατρίδα του (Οδύσσεια).

Σαν σήμερα το 1941 ξεκινάει η επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα»- Οι Γερμανοί εισβάλουν στην Σοβιετική Ένωση

Με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (Unternehmen Barbarossa στα γερμανικά) έμεινε στην ιστορία η εισβολή των Γερμανών στη Σοβιετική Ένωση, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μπαρμπαρόσα (Κοκκινογένης στα ιταλικά) ήταν το προσωνύμιο του αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Φρειδερίκου Α’, ο οποίος ηγήθηκε των Σταυροφόρων τον 12ο αιώνα.
Η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου του 1941 και διήρκεσε έως τις 7 Ιανουαρίου 1942, όταν τα γερμανικά στρατεύματα εγκλωβίστηκαν από τον ρωσικό χειμώνα. Ήταν πρελούδιο των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ανατολικό Μέτωπο.

Mεταναστευτικό: Δεν κάνουν πίσω οι Ιταλοί- Απελούν να κατάσχουν τα πλοία της γερμανικής ΜΚΟ που μεταφέρουν μετανάστες

Καθώς κλιμακώνεται η κόντρα για το προσφυγικό ζήτημα στην Ευρώπη η Ιταλία διαμήνυσε ότι θα κατάσχει δύο πλοία της γερμανικής ΜΚΟ Mission Lifeline, που μεταφέρουν μετανάστες προκειμένου να προσδιοριστεί το νομικό καθεστώς τους.
Σύμφωνα με τη γερμανική MKΟ το Lifeline διέσωσε χθες το πρωί 224 μετανάστες ανοικτά της Λιβύης. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, κάλεσε μέσω Facebook το πλοίο «να πάει στην Ολλανδία», καθώς φέρει σημαία της χώρας αυτής, και να μην ελλιμενιστεί στην Ιταλία.

ΤΟ "ΠΕΡΑΣΜΑ DYATLOV"! ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΜΥΣΤΥΡΙΩΔΕΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ... 9 ΝΕΑΡΟΙ ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΠΟ.

Το περιστατικό με την ονομασία "Πέρασμα Dyatlov" είναι ένα σπάνιο και μυστηριώδες μυστήριο στην ιστορία της Ρωσίας...
Εννέα έμπειροι πεζοπόροι πέθαναν στο βουνό κάτω απο ανεξήγητες αιτίες.

Είναι μια ιστορία για την οποία υπάρχουν άπειρες θεωρίες συνομοσίας ως προς το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στους εννέα νεαρούς μαθητές που έκαναν τις διακοπές του για σκι στα Ουράλια Όρη της Ρωσίας.