Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

55 χρόνια από την δολοφονία του Παλληκαρίδη



Σήμερα, μια τέτοια μέρα, δεν μπορείς να γράψεις τίποτε άλλο, παρά για έναν ήρωα-όνομα και πράγμα: Τον Παλληκαρίδη.
Σήμερα, που όσο ποτέ, η Ελλάς έχει ανάγκη από πρότυπα και από ήρωες, και όχι από σαπιοκοιλιές, προγούλια, νούμερα και τουρκικά σήριαλ στην τηλεόρασή της.

Ο ήρωας, μα και ποιητής (αυτά τα δυο στην διαχρονική ιστορία της Ελλάδος πήγαιναν πάντα μαζί) Ευαγόρας Παλληκαρίδης γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στην Τσάδα Πάφου. Άριστος στο Δημοτικό, μα όχι και στο Γυμνάσιο. Γιατί; Διότι άλλα άρχισαν ν' απασχολούν τον νεαρό Κύπριο. Τι; Μα. η μητέρα του, Κύπρος. Ήταν σε αναβρασμό. Μύριζε ξεσηκωμός. Ο πολυαθλητής μας συνδυάζει την Ένωση με την Ελλάδα, με τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα (ίδιον της νειότης):

ALERT : Σεισμός 6,8 R στην Ιαπωνία ( λογω ηλιου ;)





Σεισμός 6,8 ρίχτερ, στα ανοiχτά της βορειοανατολικής Ιαπωνίας. Προειδοποίηση για τσουνάμι.

Διαβαστε παρακατω : 





Βλεπουν σεισμους για δυο χρονια λογω ηλιου.


Ο σεισμός ο οποίος προκλήθηκε στην περιοχή της Ιαπωνίας και τα παλιρροϊκά κύματα τα οποία επακολούθησαν, ήταν προϊόντα των φαινομένων τα οποία παρατηρούνται στον Ήλιο και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε παρόμοια φαινόμενα στη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, ισχυρίζεται ο αστροφυσικός Pier Corbyn.
Πριν από τον σεισμό είχαμε μια σημαντική ηλιακή έκλαμψη κλάσης x, με φαινόμενο εξώθησης του ηλιακού στέμματος στο διάστημα, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού ρεύματος το οποίο χτύπησε τη Γη.


«Είχαμε προειδοποιήσει μετά το σεισμό της Νέας Ζηλανδίας, στις 21 Φεβρουαρίου, ότι το ηλιακό-σεληνιακό σκηνικό θα δημιουργήσει πολλούς σεισμούς κατά τα επόμενα δύο χρόνια», πρόσθεσε ο Piers.
«Πολλά από τα σεισμικά φαινόμενα καθώς και τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα εκδηλωθούν θα είναι πρωτοφανή και πολύ ακραία».

Fitch: Αναβαθμίζει την Ελλάδα σε "B-" από "Restricted Default"




Και η πλάκα συνεχίζεται με τις αξιολογήσεις
 

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε ΄B-΄ με σταθερό outlook από ΄Restricted Default΄ (RD) προχώρησε η Fitch Ratings. Επίσης ο οίκος αναβάθμισε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε ξένο νόμισμα σε ΄B΄ από ΄C΄ ενώ επιβεβαίωσε το ανώτατο όριο (Country Ceiling) σε ΄AAA΄.

Η Fitch απέσυρε τις αξιολογήσεις των ομολόγων που έχουν εκδοθεί από την Ελλάδα και διέπονται από το εγχώριο δίκαιο θέτοντας αξιολόγηση ΄B-΄ στα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του PSI.