Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Περί του γράμματος Άλφα, και..βοοειδών

Σύμφωνα με τον Πλούταρχο,  είναι  αφελής  η άποψη αυτών πού νομίζουν ότι το Αλφα ετέθη  πρώτο ως γράμμα της Αλφαβήτου από τους Φοίνικες, λόγω του ότι αυτοί (οι Φοίνικες)  «Αλεφ» ονομάζουν το βόδι, το οποίο θεωρείται το πρώτο εκ των αναγκαίων , για τον άνθρωπο. ..!!

Εδώ εστιάζεται και η διαφορετική κοσμοθέωρηση των δυο πολιτισμών. Στον Αρχαίο Ελληνικό σύμφωνα με τον   Ησίοδο, η αξιολόγηση αυτή έχει ένα εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «οίκον μεν πρώτιστα, γυναίκα τε, βούν τ' άροτηρα».!!  ('Έργα, 405)  .

Το μοναδικό φράγμα του Μαραθώνα.

 
Το φράγμα του Μαραθώνα  είναι το μοναδικό  φράγμα στον κόσμο του οποίου η επένδυση είναι  εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από  Πεντελικό μάρμαρο. (όμοιο με αυτό του Παρθενώνα).

Από το ίδιο μάρμαρο έχει κατασκευαστεί στη βάση του, ένα αντίγραφο του Θησαυρού των Αθηναίων στους Δελφούς.

Η NASA συνέλεξε διαστρική σκόνη από τον Κρόνο!


Τεράστια είναι η επιτυχία της NASA, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει για πρώτη φορά αστρική σκόνη από τον Κρόνο. Η περισυλλογή έγινε από το σκάφος Cassini, το οποίο μελετά τον Κρόνο από το 2004.
Ήδη το Cassini έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια κόκκους σκόνης. Παρ' όλα αυτά, μία ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Νίκολας Αλτομπέλι, διαπίστωσε πως μέσα στους κόκκους αυτούς υπάρχουν και 36 κόκκοι διαστρικής σκόνης.

Τι συμβολίζει η τρίαινα του Ποσειδώνα

 
Σύμβολο του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα είναι η τρίαινα, την οποία  σύμφωνα με τον μύθο χάρισαν στον Ποσειδώνα οι  μυθικοί Τελχίνες.

Τι συμβολίζει όμως η Τρίαινα;  Η Τρίαινα συμβολίζει την τρισυπόστατη   Θεϊκή αρχή, όπως αυτή  εκφράζεται στο  Ολύμπιο πάνθεο, από τους τρεις  Θεϊκούς  αδελφούς Δία –Ποσειδώνα- Πλούτωνα, και  των αντίστοιχων συμπαντικών και πλανητικών διαστάσεων που αυτοί  εποπτεύουν.   

Ισχυρότατος σεισμός 7,4 Ρίχτερ συγκλονίζει την Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι

 

Ισχυρότατος σεισμός χτύπησε για πολλοστή φορά την Ιαπωνία, στην πολη Κουμαμότο, ύστερα από τη χτεσινή σεισμική δόνηση που προκάλεσε το θάνατο 9 ανθρώπων.

Ο νέος αυτός σεισμός, που σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS ήταν 7,4 βαθμών, προκάλεσε ορισμένους τραυματισμούς.

UFO..φωτογραφίζεται το 1971 στην Αρκτική από περισκόπιο υποβρυχίου.(Σιωπή απο τους επιβαίνοντες αξκούς)-VIDEO


Το ΑΤΙΑ, φαίνεται να βγαίνει απο την θάλασσα.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν απο περισκοπίου το 1971, απο το αμερικανικό υποβρύχιο USS Trepang, SSN 674.
Η υπόθεση ήρθε στο φως πρόσφατα απο τον ερευνητή Alex Μistretta ( mistretta1020@gmail.com).
O ερευνητής ασχολήθηκε με τις φωτογραφίες που αρχικά είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό Top Secret,  το οποίο ισχυρίζεται ότι του ταχυδρομήθηκαν απο ανώνυμη πηγή.
Ο ερευνητής απευθύνει έκκληση για επικοινωνία με όποιον ξέρει κάτι.
Ως τώρα τα στοιχεία είναι τα εξής:
1. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν απο αμερικανικό υποβρύχιο
2.Η περιοχή λήψης βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, μεταξύ Ισλανδίας και νήσου Jan Mayen