Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ινδία

Οι Μακεδόνες είχαν πλέον εδώ και καιρό την επιθυμία να βαδίσουν πρός την Ελλάδα και όχι σε νέα και άγνωστα εδάφη. Ο Μεγάλος Αλέξανδρος όμως δεν ήταν ακόμη ικανοποιημένος απο τις κατακτήσεις του και το 327 π.Χ. ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει στην Ινδία..

Ο στρατός του όμως ήταν φορτωμένος με λάφυρα, και ο σπουδάιος βασιλιάς ήξερε, ότι αν δεν τα άφηναν πίσω, δεν θα ήταν σε θέση να προχωρίσουν.Δεν ήταν εύκολο να κάνει τους στρατιώτες να εγκαταλείψουν τα  λάφυρά τους, αλλά ο Αλέξανδρος γνώριζε καλά πώς να τους διαχειριστεί.

Η λάμπα της Ντέντερα στην Αίγυπτο – To μυστήριο που συναρπάζει!

Ίσως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου τη φράση πως εκεί που σταματούν να μιλούν οι άνθρωποι, μιλούν οι πέτρες. Πρόκειται για νόημα πέρα για πέρα αληθινό, που έχει να κάνει με τα κάθε μορφής και τύπου αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία μας δείχνουν πράγματα και γεγονότα που αλλάζουν τα όσα πιστεύαμε έως τώρα, τα όσα ήθελε η συμβατική ιστορία να πιστεύουμε.
Κλασσικό και μέγιστο παράδειγμα αποτελούν οι τοιχογραφίες και οι λιθογραφίες. Όπως αυτές που συναντάμε στην Αρχαία Αίγυπτο. Εκεί στο βάθος των πυραμίδων, που το σκοτάδι σκεπάζει τα πάντα, υπάρχουν σχέδια μεγάλης ακρίβειας, τα οποία έχουν να μας πουν πολλά για το παρελθόν των λαών.

Προειδοποίηση για σεισμό 6+ ρίχτερ από θεωρητικό συνωμοσίας,για το επόμενο τριήμερο

Η δύσκολη γεωμετρία που περιλαμβάνει τη θέση της Σελήνης θα τραβήξει τις τεκτονικές πλάκες της Γης τις επόμενες ημέρες και θα προκαλέσει σεισμό, υποστηρίζει ένας θεωρητικός συνωμοσίας.
Η Σελήνη πρόκειται να ευθυγραμμιστεί στην πλευρά της Γης που βλέπει την Αφροδίτη, ο πλανήτης μπροστά μας, στον δρόμο προς τον ήλιο και η βαρυτική έλξη και από τις δύο, θα προκαλέσουν σεισμό.

Κωνσταντίνος Ζ’ Πορφυρογέννητος -Από τα λαμπρότερα πνεύματα της εποχής του

Ο Κωνσταντίνος Ζ΄ Πορφυρογέννητος (17 ή 18 Μαΐου 905 – 9 Νοεμβρίου 959) ήταν ο τέταρτος αυτοκράτορας της δυναστείας των Μακεδόνων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, βασιλεύοντας από το 913 έως το 959. Ήταν γιος του αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ και της τέταρτης συζύγου του, Ζωής Καρβωνοψίνας, και ανιψιός του προκατόχου του, αυτοκράτορα Αλέξανδρου.

Η βασιλεία του Κωνσταντίνου Ζ΄ Πορφυρογέννητου θεωρητικά άρχισε με το θάνατο του αυτοκράτορα και θείου του, Αλέξανδρου, από το 913. Λόγιος και συγγραφέας, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του βυζαντινού εγκυκλοπαιδισμού.

Μεγάλη έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην πόλη Hakkari της Τουρκίας

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής σε στρατιωτική βάση στην πόλη Hakkari στην επαρχία Semdinli της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 25 στρατιώτες ενώ οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες για επτά ακόμη που αγνοούνται.

Υπουργός Άμυνας Τουρκίας: Αναγνωρίζουμε μόνο 6 μίλια ως εναέριο χώρο της Ελλάδας

«Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει τίποτα στη στρατηγική της όσον αφορά στις πτήσεις στο Αιγαίο» διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ την Παρασκευή και πρόσθεσε: «Αναγνωρίζουμε μόνο 6 μίλια ως εναέριο χώρο της Ελλάδας».

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η στρατηγική της Άγκυρας παραμένει αμετάβλητη καθώς, όπως είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, η χώρα αναγνωρίζει ως εναέριο χώρο της Ελλάδας μόνο τα 6 και όχι τα 12 ναυτικά μίλια.

Η Νύχτα των Κρυστάλλων

Η αποκληθείσα «νύχτα των κρυστάλλων» αποτελεί το πρώτο μαζικό πογκρόμ εναντίον των Εβραίων στη Γερμανία. Συνέβη τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 1938 ως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας και ήταν η πρώτη ένδειξη για το τι θα ακολουθούσε αργότερα με το εβραϊκό ολοκαύτωμα.

Ονομάστηκε «νύχτα των κρυστάλλων», επειδή οι Ναζί ξέσπασαν πάνω στις ιδιοκτησίες των Εβραίων, σπάζοντας τις βιτρίνες πολλών καταστημάτων τους.

Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου – Σύμβολο ηρωισμού και θυσίας

Κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Είναι το σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης του 1866.

Η κακοδιοίκηση και η καταπίεση της τουρκικής διοίκησης ανάγκασε την Παγκρήτια Συνέλευση που συνήλθε στα Χανιά να αποστείλει στις 14 Μαΐου 1866 αναφορά στον Σουλτάνο με μια σειρά αιτημάτων. Συγκεκριμένα, ζητούσε: βελτίωση του φορολογικού συστήματος, σεβασμό της χριστιανικής θρησκείας, αναγνώριση του πληθυσμού να εκλέγει ελεύθερα τους δημογέροντές του και τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

9 Νοεμβρίου 1989 – Γκρεμίζεται το «Τείχος του Αίσχους»

Το Τείχος του Βερολίνου – Berliner Mauer στα Γερμανικά. Πρόκειται για ένα τοίχο ύψους 2 μέτρων, που χώριζε το Βερολίνο σε Ανατολικό και Δυτικό. Οι Δυτικοί το ονόμασαν «Τείχος του Αίσχους».

Χτίστηκε το 1961 από τις αρχές της Ανατολικής Γερμανίας για να συγκρατήσει τη φυγή των κατοίκων της προς τη Δύση και γκρεμίστηκε από τους Βερολινέζους και των δύο πλευρών στις 9 Νοεμβρίου 1989, όταν άρχισαν να αποσαθρώνονται τα καθεστώτα του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού». Υπήρξε το κατ’ εξοχήν σύμβολο του «Ψυχρού Πολέμου» μεταξύ «δημοκρατικής» Δύσης και της «κομμουνιστικής» Ανατολής.

Προκαλεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καββαδία – Ενοχλήθηκε με το 1 λεπτού σιγή για τον Κατσίφα

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε το πρωί στη Βουλή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία πήρε σαφείς αποστάσεις, γράφοντας στο Τwitter ότι η σχετική πρωτοβουλία ήταν του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη, και όχι της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Συνεχίζουν τις ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ οι Αλβανοι! Ανεπιθύμητοι στη χώρα κηρύχθηκαν 52 Έλληνες!

Την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Έλληνες πολίτες  απαγόρευσε η γειτονική χώρα όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι. Πρόκειται για 52 ομογενείς που παρέστησαν χθες στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατά την αλβανική κυβέρνηση προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας. Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο Αλβανός υπουργός σημειώνει ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία».