Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

«Βόμβα» από την SZ: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 185 δισ. ευρώ!

«Αθήνα και Βερολίνο: Ανοιχτός λογαριασμός, ανοιχτές πληγές»
Η SZ, με αφορμή το φετινό ιστορικό βιβλίο δύο Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της γερμανικής ευθύνης για καταβολή επανορθώσεων στην Ελλάδα και άλλες χώρες, εστιάζει στο θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων.
«Αθήνα και Βερολίνο: Ανοιχτός λογαριασμός, ανοιχτές πληγές», τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα του Μονάχου, σχολιάζοντας το περιεχόμενο του βιβλίου που συνέγραψαν ο εκδότης και ιστορικός, Καρλ Χάιντς Ροτ και ο πολιτικός επιστήμονας και εκδότης, Χάρτμουτ Ρύμπνερ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα πατήσει ξανά το «κουμπί» την Κυριακή;

Άραγε,ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα ξαναπατήσει το κουμπί;Και μήπως αυτή την Κυριακή, για να γιορτάσει προκαλώντας τρόμο για μία ακόμη φορά στον πλανήτη κατά την έκτη επέτειο από τον θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ ιλ;
Έγκριτο αμερικανικό think-tank προειδοποιεί για πιθανές δραστηριότητες σχετικές με όπλα μαζικής καταστροφής την 17η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Το επίμαχο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι, η 17η Δεκεμβρίου θεωρείται από αμερικανική «δεξαμενή σκέψης» μία πιθανή ημερομηνία για να εκτοξευτεί ένας ακόμη βαλλιστικός πύραυλος από το έδαφος της Βορείου Κορέας.

Σπουδαία ανακάλυψη! Ελληνίδα αρχαιολόγος βρήκε μία από τις κύριες οδούς της Αλεξάνδρειας (εικόνες)

Μια από τις κύριες οδούς της αρχαίας Αλεξάνδρειας αποκάλυψε η σκαπάνη της αρχαιολόγου Καλλιόπης Λιμναίου-Παπακώστα.
Το νέο εύρημα, μαζί με το μεγάλο δημόσιο κτίριο της ελληνιστικής πρώιμης πτολεμαϊκής περιόδου που η ίδια ανασκάπτει, εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για την τοπογραφία της πόλης που ίδρυσε ο Μακεδόνας Στρατηλάτης.
Μόλις πριν από λίγους μήνες η Ελληνίδα αρχαιολόγος αποκάλυψε μια μεγάλη σήραγγα στην ίδια περιοχή όπου φέρνει στο φως το μεγάλο κτίριο της ελληνιστικής περιόδου. Η ανασκαφή βρίσκεται στους κήπους Σαλαλάτ, περιοχή που τοποθετείται εντός του βασιλικού τετραγώνου της ελληνιστικής Αλεξάνδρειας.

Εντυπωσιακές εικόνες από το αρχαίο λιμάνι στο Λέχαιο: Τι ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι

Τους μόλους του αρχαίου λιμανιού στο Λέχαιο, αλλά και σημαντικά ξύλινα υπολείμματα ενός κτηρίου, έφεραν στο φως οι έρευνες των αρχαιολόγων, που συνεχίστηκαν φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Κορινθία.
Το Λέχαιο διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στη μακρά ιστορική εξέλιξη της πόλης της αρχαίας Κορίνθου. Βρισκόταν σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από την αρχαία πόλη ήταν στραμμένο προς τη δύση και αποτέλεσε αναμφισβήτητα το σημαντικότερο μέσο ανάπτυξης κατά τις διαφορετικές περιόδους ακμής της Κορίνθου. Το 146 π.Χ. υπέστη σοβαρές καταστροφές από τον Ρωμαίο στρατηγό Μόμμιο, σύντομα όμως επανέκαμψε και από το 44 π.Χ.  στο πλαίσιο της επανίδρυσης της Κορίνθου ως Colonia Laus Iulia Corinthiensis χρησιμοποιήθηκε και πάλι ως λιμάνι.
Μεταξύ άλλων, όπως φαίνεται και από τις εντυπωσιακές υποβρύχιες εικόνες που δόθηκαν στη

Ήρθε το “γράμμα” και ο λογαριασμός για τον εκσυγχρονισμό των F-16! Τι γράφει

Η απάντηση από ΗΠΑ, το Letter of Offer and Acceptance, για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε επίπεδο F-16V, έφθασε.
Η τιμή που αναγράφεται; 1,6 δις δολάρια, που σε ευρώ “μεταφράζεται” σε 1,3 δισ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προβλεπόμενη προκαταβολή είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο -όχι πολύ πάνω από 100 εκατομμύρια- και οι πληρωμές των δόσεων έχουν “μοιραστεί” σε βάθος δεκαετίας.
Υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης;

National Geographic ανακαλύφτηκε ιατρική συνταγή του Ιπποκράτη

Μια σημαντική ανακάλυψη πιστεύουν ότι έχουν κάνει οι αρχαιολόγοι ερευνητές της Αιγύπτου καθώς εκτιμούν πως βρήκαν άγνωστη ιατρική συνταγή του Ιπποκράτη κατά την ανακαίνιση της βιβλιοθήκης στην θεωρούμενη ως αρχαιότερη χριστιανική μονή του κόσμου.

Κατά τη διεξαγωγή έργων αποκατάστασης στη Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Νότιο Σινά, οι μοναχοί και οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν χειρόγραφο του 6ου αιώνα που περιέχει ιατρική συνταγή που αποδίδεται στον «Πατέρα της Ιατρικής».

Το χειρόγραφό φέρεται πως περιλαμβάνει τρεις ακόμη συνταγές με εικόνες βοτάνων που γράφτηκαν από έναν ανώνυμο συγγραφέα, όπως μετέδωσε το National Geographic.

Ο Σπαρτιατικός Παιάν

Ο στρατός της Αρχαίας Σπάρτης απετέλεσε το πρότυπο και την συνωνυμία της αυτοθυσίας της αυταπάρνησης και της περιφρόνησης του θανάτου, εις χάριν του ιδανικού της Ελλάδας Πατρίδας και της Ιερής τιμής των πολεμιστών...Ποτέ δεν υποχώρησαν την ώρα της μάχης επιτάσσοντας ή ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ

Βαδίζοντας πρὸς τὴ μάχη, οἱ σπαρτιάτες πολεμιστὲς ἔψαλλαν τὸν παιάνα...



Αγετ', ώ Σπάρτας ευάνδρω    κώροι πατέρων πολιατάν    λαιά μέν ίτυν προβάλεσθε,    δόρυ δ' ευτόλμως άνχεσθε,    μή φειδομένοι τάς ζωάς.    Ου γάρ πάτριον τά Σπάρτα!