Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

«Τους έθαψαν ζωντανούς»! Μαρτυρία για ομαδικό τάφο στο λιμάνι της Κερύνειας φέρνει στο φως η «Αφρίκα»

 

Εκατοντάδες αγνοούμενους αναζητεί στην επαρχία Κερύνειας η ΔΕΑ
- Δημοσίευμα “Αφρίκα”: Έθαψαν ζωντανούς Ε/κ αιχμαλώτους που είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι της Κερύνειας
- Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο για να ρίξει μπετόν μεταφέρει σήμερα τον διάλογο 2 Τούρκων στρατιωτών
- Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο στον κήπο της εκκλησίας του Απ. Βαρνάβα βρίσκεται ο μεγαλύτερος μαζικός τάφος
- Ετοιμότητα να συναντηθεί με τον μάρτυρα του ομαδικού τάφου δηλώνει ο Ν. Νέστορος

Η “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Τους έθαψαν ζωντανούς” αναφέρεται σε μια μαρτυρία που φέρει η εφημερίδα στη δημοσιότητα και αφορά Ε/κ αιχμαλώτους που είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι της Κερύνειας με τελικό προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας και εκεί φέρονται να τους δολοφόνησαν άγρια και να του έθαψαν. Πολίτης που βρισκόταν εκεί για να ρίξει μπετόν μίλησε στην Αφρίκα και μετέφερε τον διάλογο δύο Τούρκων στρατιωτών:

Πολιτικοί απατεώνες τάζουν καταπιστεύματα και βάζουν υποψηφίους δημάρχους να ορκίζονται!!!

Εδώ και αρκετό καιρό έχει εμφανιστεί μια ομάδα ανθρώπων που υπόσχονται ότι έχουν τρισεκατομμύρια και θα μας σώσουν. Οι περισσότεροι από αυτούς χρωστάνε σε τράπεζες και ιδιώτες εδώ και πολλά χρόνια, είναι αποτυχημένοι στις προσωπικές τους επιχειρήσεις και πλέον ασχολούνται με την πολιτική.
Ο λόγος για την ομάδα Σώρρα, μια ομάδα «ομογενών», που έχει εμφανιστεί εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, υποσχόμενοι δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πλέον έχουν γίνει τρισεκατομμύρια. Το περίεργο είναι ότι οι δικαστικές αρχές ασχολήθηκαν επιφανειακά με τα «παραμύθια» αυτής της ομάδας, και τόσο οι μάρτυρες που εμφανίστηκαν, όσο και ο εισαγγελικός λειτουργός που ανέλαβε την υπόθεση, δεν μπόρεσαν να αποδείξουν πως προκλήθηκε πανικός στον πληθυσμό.

Ελληνικά νησιά: Από πού πήραν το όνομά τους;


Το ότι έπαιξε η αρχαία ιστορία ρόλο στην ονομασία των ελληνικών νησιών δεν μας κάνει εντύπωση.

Μαθαίνουμε ότι ο Νάξος ήταν ο θρυλικός ηγεμόνας των πρώτων αποίκων του ομώνυμου νησιού. Το ίδιο ήταν και ο Πάρος, για την Πάρο, ο Θάσος για την Θάσο, ο Ζάκυνθος για την Ζάκυνθο και ο Κέφαλος για την Κεφαλονιά. Επίσης ότι η Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες των Εσπερίδων, που φύλαγαν τα χρυσά μήλα στον κήπο των θεών, στη χώρα του Άτλαντα. Η δε Σύμη ήταν μία άλλη νύμφη, συζύγου του Γλαύκου, πρώτου κάτοικου του νησιού, ενώ ο Φολέγανδρος ήταν γιος του Μίνωα.

Περισσότερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν πολλά ελληνικά νησιά που οφείλουν το όνομά τους στη μορφή και στο σχήμα τους, καθώς και στις πρώτες επαγγελματικές ασχολίες των κατοίκων τους. Όπως των παρακάτω:

Οι σπηλιές Saddar της Μιανμάρ που είναι γεμάτες με αγάλματα, βραχώδεις σχηματισμούς και μια έρημη λιμνοθάλασσα




Η πολιτεία Karen είναι γνωστή για τους βουδιστικούς χώρους της, αλλά το σπήλαιο Saddar είναι πραγματικά θαύμα της φύσης, καθώς και ιερός τόπος.


Το τοπίο γύρω από την μικρή πόλη Hpa'an στην πολιτεία Karen της Μιανμάρ, συνδυάζει τα καταπράσινα χωράφια και τα βουνά. Στο κάτω μέρος ενός τέτοιου βουνού υπάρχει μια απότομη, λευκή σκάλα. Στην κορυφή της υπάρχει ένα στενό μονοπάτι που οδηγεί στο σπήλαιο Saddar που είναι σκαμμένο στο βράχο.

Βρέθηκε μετά από 73 χρόνια το υποβρύχιο «Κατσώνης»



Εντοπίστηκε, έπειτα από 73 χρόνια, το υποβρύχιο Κατσώνης Υ1 του  Ελληνικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού που είχε βυθιστεί στα βόρεια της Σκιάθου από γερμανικό πλοίο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ιστορικό υποβρύχιο, σύμφωνα με πληροφορίες του
protothema.gr, εντοπίστηκε σε βάθος 170 μέτρα από το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό πλοίο «Ναυτίλος» που εκτελούσε σχετική επιχείρηση βόρεια της Σκιάθου από τις 4 Ιουλίου. 

Η ιστορία του

Το υποβρύχιο
 ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ1) υπήρξε ένα από τα έξι υποβρύχια του Ελληνικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πήρε το όνομά του από τον Έλληνα αξιωματικό του τσαρικού στρατού Λάμπρο Κατσώνη και ήταν το δεύτερο σκάφος του πολεμικού ναυτικού με αυτή την ονομασία.

Η ξεχασμένη μάχη της Κοιλάδας των Τεμπών


Η Μάχη της Κοιλάδας των Τεμπών ή όπως και την ονομάζουν ως τη Μάχη του Φαραγγιού του Πηνειού, ήταν βασικά, μια μάχη «οπισθοφυλακής» που δόθηκε από τα στρατεύματα των Αυστραλών και Νεοζηλανδών, εναντίον των Γερμανών κατακτητών , από της 17 έως 18 Απριλίου, του 1941, κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης εκστρατείας, των Βρετανών, στην Ελλάδα. Η Λάρισα ήταν μια ζωτικής σημασίας διασταύρωση στην οποία διάφορα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα συνέκλιναν και μέσω της οποίας η δυνάμεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, τον Απρίλιο του 1941, υποχωρούσαν από τη Βόρεια Ελλάδα και έπρεπε να περάσουν από τη Λάρισα

Η Κίνα ψάχνει για εξωγήινη ζωή με το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο



Η Κίνα ολοκλήρωσε την κατασκευή του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκόπιου στον κόσμο, τοποθετώντας το τελευταίο κομμάτι την Κυριακή. Το ραδιοτηλεσκόπιο θα χρησιμοποιηθεί για την εξερεύνηση του διαστήματος και θα αναζητήσει σημάδια εξωγήινης ζωής, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Με δραχμή και με στρατό θα μας έβγαζαν από το ευρώ

Ο συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, αποκαλύπτει ότι μισθοί και συντάξεις θα πληρώνονταν με υποσχετικές - Ο ρόλος των υπ. Εσωτερικών και Άμυνας για την τάξη και την ασφάλεια - Με κατηγορούν και ως συνεχιστή του Σαμαρά και ως αντι-τροικανό, απαντά ο πρώην ΥΠΟΙΚ

Το βασικό περίγραμμα του Σχεδίου Β ή «Σχεδιου Χ» που ετοιμαζόταν από τον Μάρτιο του 2015 το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την άμεση εθνικοποιηση της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επαναπροσδιορισμο των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή αποκαλύπτει ο συντονιστής του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ στο βιβλίο του με τίτλο «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» (εκδ. Πατάκη).