Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 23 : ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20 : 00 ΣΤΟΝ WWW.ATHENSJUKEBOX.COM




ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ WWW.ATHENSJUKEBOX.COM MAZI ME TON Christos Snow KAI TON Christos Kastamonitis NA ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ....

Αυτά είναι τα 9 προειδοποιητικά συμπτώματα της λευχαιμίας – Τι να προσέξετε





Η λευχαιμία είναι νεοπλασματική διαταραχή του αιμοποιητικού ιστού. Επί της ουσίας πρόκειται για υπερβολική και μη φυσιολογική αύξηση ανώριμων και πρόδρομων μορφών των λευκών αιμοσφαιρίων, που ονομάζονται «βλάστες».

Πολλοί λανθασμένα θεωρούν τη λευχαιμία ως καρκίνο του αίματος. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για καρκίνο του μυελού των οστών, του «εργοστασίου» στα κόκκαλα όπου παράγονται τα αιμοσφαίρια, δηλαδή.

Ποια είναι τα γενικά συμπτώματα της λευχαιμίας

– Αδυναμία και κόπωση
– Συχνές λοιμώξεις
– Πυρετοί πολλές φορές χωρίς λόγο
– Μώλωπες που εμφανίζονται με απλά κτυπήματα ή ακόμα και με μικρή πίεση του δέρματος. Οι μώλωπες αυτοί μεγαλώνουν και αργούν να υποχωρήσουν

Ο Μύθος της Επίπεδης Γης





Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι είχαν βέβαια την πεποίθηση ότι η Γη είναι επίπεδη και κέντρο του σύμπαντος. Από τον Ζ’ π.κ.ε. αιώνα, σοφοί παρατηρητές ανέτρεψαν την άποψη αυτή.
Πρώτος ο Θαλής ο Μιλήσιος κι έπειτα ο Αναξίμανδρος, ο Πυθαγόρας και ο Παρμενίδης υποστήριξαν ότι η Γη είναι στρογγυλή. Περίπου δυο αιώνες αργότερα, ο Αριστοτέλης επιβεβαίωσε και πειραματικά τις φιλοσοφικές θέσεις των προγενέστερων, όπως άλλωστε αργότερα και ο Αρχιμήδης.
Μύθος της επίπεδης Γης;
Η πεποίθηση ότι ο μεσαιωνικός Χριστιανισμός πίστευε σε μια επίπεδη Γη αναφέρεται ως «Μύθος της επίπεδης Γης». Το 1945, ο Σύλλογος Ιστορικών (Historical Association) της (Μεγάλης Βρετανίας), το είχε αναφέρει σε ένα φυλλάδιο σχετικά με κοινά σφάλματα στην ιστορία ως δεύτερο από 20.

Οι Έλληνες Καταδρομείς εκπαιδεύονται σε χιονοσκεπές περιβάλλον [φωτό]





Οι δυνάμεις καταδρομών είναι ένα από τα πιο μάχιμα κομμάτια του Ελληνικού Στρατού. Αυτό προϋποθέτει καθημερινή σκληρή εκπαίδευση. 
Έτσι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016, οι Μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών εκμεταλλεύθηκαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και διεξήγαγαν ατομική και ομαδική εκπαίδευση σύμφωνα με τις Ειδικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ. 
Δείτε τις φωτογραφίες

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο Λαύριο: Έκαναν εξόρυξη αργύρου πριν από 5.000 χρόνια






Στους πρόποδες της Μυκηναϊκής Ακρόπολης του Θορικού, ο οποίος δεσπόζει στον φυσικό λιμένα του Λαυρίου, μία ομάδα Γάλλων αρχαιολόγων και μεταλλειολόγων υπό την επίβλεψη του Καθ. Denis Morin από το Πανεπιστήμιο της Λορραίνης (EA 1132), σε συνεργασία με το UMR CNRS 5608 (UMR National Center for Scientific Research 5608) της Τουλούζης, μόλις ανακάλυψε ένα περίπλοκο δίκτυο από στοές, φρέατα και δωμάτια.
Εξερευνήθηκαν και εξετάστηκαν επισταμένως περίπου 5 χιλιόμετρα υπεδάφιων αγωγών που είχαν σκαφτεί στο μάρμαρο και τους σχιστόλιθους της Αττικής. Οι στοές διαμορφώνουν λαβυρίνθους πολύπλοκων μεταλλευτικών έργων το ύψος των οποίων συχνά δεν ξεπερνά τα 30 εκ. Μέχρι στιγμής αποτελεί το πιο εκτεταμένο υπεδάφιο δίκτυο που έχει διερευνηθεί σε αυτό το τμήμα του Αιγαιακού κόσμου. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν επίσης ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) προκειμένου να εντοπίσουν εγκαταστάσεις και λείψανα στην επιφάνεια του εδάφους, τα οποία σχετίζονται με τη μετάλλευση. Είναι η πρώτη φορά που μελετάται μια τόσο πολύπλοκη μεταλλευτική υποδομή.