Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Σε τιμή έκπληξη πωλήθηκε ένα ακατέργαστο διαμάντι 813 καρατίων

 

H καναδική μεταλλευτική εταιρεία Lucara Diamond ανακοίνωσε σήμερα ότι πούλησε σε τιμή ρεκόρ, δηλαδή 63 εκατομμύρια δολάρια, ένα διαμάντι 813 καρατιών, ενώ αναμένεται να βγει τον επόμενο μήνα στο σφυρί ένα διαμάντι με ακόμα μεγαλύτερο βάρος.

Ποτέ στο παρελθόν ένα ακατέργαστο διαμάντι δεν είχε πωληθεί σε τέτοια τιμή, επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο τύπου η εταιρεία, οι μετοχές της οποίες διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

«Θερίζει» ο καρκίνος του δέρματος - Γιατί προτιμά τους άνδρες;

 

Κάθε χρόνο καταγράφονται πάνω από  2 εκατ. περιστατικά δερματικών καρκίνων στον κόσμο εκ των οποίων τα 130.000 αφορούν στο μελάνωμα

Αυξάνει δραματικά η συχνότητα εμφάνισης δερματικών καρκίνων παγκοσμίως. Κάθε χρόνο  καταγράφονται πάνω από  2 εκατ. περιστατικά δερματικών καρκίνων εκ των οποίων τα 130.000 αφορούν στο μελάνωμα. Ο αριθμός των θανάτων κάθε χρόνο που οφείλονται σε καρκίνο του δέρματος είναι περίπου 66.000.

Η αύξηση του αριθμού των δερματικών καρκίνων φαίνεται να σχετίζεται με την αλλαγή στη συμπεριφορά των ατόμων απέναντι στον ήλιο: διακοπές σε ηλιόλουστες χώρες, ηλιοθεραπεία με σκοπό το μαύρισμα του δέρματος, μεγάλη έκθεση στον ήλιο -συνήθειες που μπήκαν στη ζωή μας κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Ωστόσο, οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος και να μειώσει σημαντικά την επίπτωση του μελανώματος και των δερματικών καρκίνων.

Δεκαπεντάχρονος ανακάλυψε χαμένη πολιτεία των Μάγια

 

Άφωνη η διεθνής επιστημονική κοινότητα

Ενας 15χρονος Καναδός από το Κεμπέκ ανακάλυψε μία χαμένη πολιτεία των Μάγια εφαρμόζοντας τη θεωρία του που θέλει τον πολιτισμό αυτόν να επιλέγει την τοποθεσία όπου θα οικοδομήσει τις πόλεις του με βάση το σχήμα των αστερισμών, σε έναν συσχετισμό που κανείς επιστήμονας δεν είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα.

Προκαλώντας τον θαυμασμό της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, ο Ουίλιαμ Γκαντουρί από το Κεμπέκ, παθιασμένος με τον πολιτισμό των Μάγια, ανέλυσε 22 αστερισμούς για να διαπιστώσει ότι εάν συνέδεε επάνω στον χάρτη τα επιμέρους αστέρια των αστερισμών, έπαιρνε ένα σχήμα που αντιστοιχούσε στις τοποθεσίες 117 πολιτειών των Μάγια.

Έκλεισε η συμφωνία με βαρύ φόρο «αίματος» στο Eurogroup: Δέχτηκαν το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης





Ολοκληρώθηκε το Eurogroup και αφού οι υπουργοί οικονομικών εξέτασαν την ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό των προληπτικών μέτρων που ζητά το ΔΝΤ για να δώσει την έγκρισή του στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης οι δανειστές αποδέχθηκαν στο σύνολό του το πακέτο των μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση που σημαίνει ότι καταλήγουν σε συμφωνία.
Υπάρχει αναφορά και στο χρεός για το οποίο θα ξεινήσει η συζήτηση. Ένα χρέος που κατά τους δανειστές θα κατέβει κάτω από το 100% το 2060!
Η πρόταση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών αποτελούνταν από δύο μέρη.
Αρχικά την μη εξαίρεση των βασικών δαπανών του κράτους, δηλαδή μισθούς και συντάξεις, μειώνοντας καθολικά τις δαπάνες του κράτους έτσι ώστε να καλυφθούν τυχόν αποκλίσεις και προστατεύοντας κάποιες επιλεγμένες κοινωνικού τύπου κρατικές δαπάνες.
Το δέυτερο μέρος αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανισμού. Οι αποκλίσεις θα κρίνονται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του προηγούμενου έτους που θα εξετάζονται από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Η πρόταση της Ελληνικής πλευράς προβλέπει την σύνταξη από τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών κάθε 30 Απριλίου, μιας έκθεσης πρόοδού της Ελληνικής οικονομίας και θα αναφέρονται τυχόν παρατυπίες έτσι ώστε να ενεργοποιείται ο μηχανισμός.
Στο πλαίσιο αυτό η έκθεση θα εξετάζεται από την Ελληνική Βουλή και τους Ευρωπαικούς Θεσμούς.


Πώς λέγονταν παλιά οι γειτονιές της Αθήνας;


Πού βρίσκονταν τα Κατσικάδικα; Πώς λέγονται σήμερα οι Κουκουβάουνες; Πού είναι το Τουρκολίμανο και ποια γειτονιά γνωρίζουν οι κάτοικοι της και ως Μαγκουφάνα; Ακολουθήστε μας, σε μια βόλτα στα παλιά τοπωνύμια των περιοχών της Αθήνας.

Κατσικάδικα: Στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ακόμα σχεδιαζόταν η Πλατεία Δεξαμενής, το Κολωνάκι αποκαλούταν Κατσικάδικα, και βόρεια της πλατείας δεν υπήρχαν παρά καλύβες βοσκών. Τα κατσικάκια τους, μάλιστα, έφαγαν –στην κυριολεξία– την πρώτη απόπειρα δεντροφύτευσης του Λυκαβηττού.

Κουκουβάουνες: Λεγόταν η σημερινή Μεταμόρφωση, πριν η μανία να καταργήσουμε τα αρβανίτικα τοπωνύμια «χτυπήσει» την Αττική, και γίνουν τα Λιόσια Ίλιον, η Χασιά Φυλή, το Μενίδι Αχαρνές και το Λιόπεσι Παιανία.