Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ Ενας λοφος γεματος μυστηρια ( ΛΟΦΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑ) ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

 
 ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ Ενας λοφος γεματος μυστηρια ( ΛΟΦΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑ) ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Το αίνιγμα της έκρηξης της Τουγκούσκα, το 1908

Το Σοβιετικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μετέδωσε τον Οκτώβριο του 1976 την είδηση της επιστροφής μιας επιστημονικής αποστολής από τη Σιβηρία.
Σκοπός της αποστολής, που αποτελούνταν από μια ομάδα Φυσικών επιστημόνων, ήταν η μελέτη της μυστηριώδους έκρηξης, που έλαβε χώρα το 1908 στην Τουγκούσκα της κεντρικής Σιβηρίας.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της Κόμισσας de Saulx-Tavannes

Ένα από τα μυστήρια της σύγχρονης Ιστορίας υπήρξε ασφαλώς και η εξαφάνιση της Κόμισσας de Saulx-Tavannes στα τέλη του 18ου αιώνα.
Πολλοί επιχείρησαν να δώσουν μια εξήγηση στην εξαφάνιση αυτή, το μόνο, όμως, που κατόρθωσαν ήταν να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και να πυκνώσουν ακόμη πιο πολύ το πέπλο του μυστηρίου, που σκέπαζε αυτή την πολυθρύλητη υπόθεση.
Η Κόμισσα de Saulx-Tavannes, λοιπόν, θεωρούνταν, από όλους όσους τη γνώριζαν, ως αινιγματικό και παράδοξο άτομο. Αν και η εξωτερική της εμφάνιση ήταν σπάνιας ομορφιάς, ωστόσο οι τρόποι της ήταν άγριοι, σκληροί και απότομοι. Eπίσης, ασχολούνταν φανατικά με τον πνευματισμό και τις απόκρυφες επιστήμες.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΜΙΛΑΜΕ; ΤΙ ΛΥΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ;

Προχθές έκανα πάλι μια παρέμβαση στο κανάλι Capital στην εκπομπή του εξαιρετικού και αδέσμευτου Πατριώτη Δημοσιογράφου Δημήτρη Σούγλη με τίτλο «Η αλήθεια καίει».
Το θέμα της εκπομπής ήταν η διαφαινόμενη ή όχι επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ακιντζί (στα ελληνικά «Επιδρομέα») και Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, στο πλαίσιο που καθορίζει ο παντελώς «ανεύθυνος» Ο.Η.Ε., διά του Πορτογάλου νέου Γενικού Γραμματέα του, Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες.
Προσκεκλημένοι ήταν τρία στελέχη πολιτικών κομμάτων της Κυπριακής πολιτικής σκηνής (την προηγούμενη είχε καλέσει άλλους τρεις), των Οικολόγων, της Αλληλεγγύης και του ΕΛΑΜ.
Άναψα τσιγάρο και κάθισα να την παρακολουθήσω. Στα 20 λεπτά που είχαν κάνει μια πρώτη τοποθέτηση όλοι, ήθελα επειγόντως πιεσόμετρο…

Στις 5 Ιουνίου του 1825 ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ

Ήταν από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς ηγέτες της Επανάστασης του 1821.
Έπεσε θύμα όμως των εμφύλιων διαμαχών κατά την διάρκεια του Αγώνα και σκοτώθηκε από χέρι Ελληνικό.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1788 και ήταν ο μονάκριβος γιός του ξακουστού αρβανίτη αρματολού της Ρούμελης Αντρέα Βερούση ή Καπετάν Ανδρούτσου και της Ακριβής Τσαρλαμπά, κόρης προεστού της Πρέβεζας.
Στο νησί του Οδυσσέα είχε καταφύγει η μητέρα του για να γλιτώσει από την καταδίωξη των Τούρκων, επειδή ο πατέρας του είχε ακολουθήσει τον θαλασσομάχο Λάμπρο Κατσώνη στις ανά το Αιγαίο περιπέτειές του.

Ζαχάρω: «Έφυγε» σε ηλικία 105 ετών ο γιατρός που είχε δει ιπτάμενο αντικείμενο

Σε ηλικία 105 ετών έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα ο παιδίατρος Σπύρος Χρυσικόπουλος από τη Ζαχάρω.
Ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στην τοπική κοινωνία για την προσφορά του στην επιστήμη και την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα, είχε πρωταγωνιστήσει στην επικαιρότητα το μακρινό 1969, όταν σύμφωνα με τις εφημερίδες «Το Βήμα» και «την Ακρόπολη».

Πόλεμος των Έξι Ημερών (5 Ιουνίου - 10 Ιουνίου 1967)

Ο Πόλεμος των Έξι Ημερών, γνωστός και ως Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος του 1967 ή Τρίτος Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος, ξέσπασε μεταξύ του Ισραήλ και των Αράβων γειτόνων του, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και την Συρία. Το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και η Αλγερία συνεισέφεραν με άντρες και οπλισμό στις αραβικές δυνάμεις.
Τον Μάιο του 1967 η Αίγυπτος εκδίωξε τις δυνάμεις του Ο.Η.Ε. (UNEF) από τη χερσόνησο του Σινά, οι οποίες στάθμευαν εκεί από το 1957 (ως συνέπεια της εισβολής του Ισραήλ στο Σινά το 1956) για να παρέχουν μία ειρηνευτική νεκρή ζώνη. Μετά τις απειλές του Ισραήλ εναντίον της συμμάχου της Συρίας, η Αίγυπτος συγκέντρωσε 1000 τεθωρακισμένα και 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, έκλεισε τα στενά του Τιράν σε όλα τα πλοία που έφεραν ισραηλινή σημαία ή μετέφεραν υλικά στρατηγικής σημασίας και έκανε πρόσκληση για ενωμένη αραβική απάντηση στο Ισραήλ.

5 Ιουνίου 1942: Η εκτέλεση των Κωτούλα και Καζάκο στο Σκοπευτήριο

Στις 5 Ιουνίου του 1942 εκτελούνται στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, οι πλωτάρχες του Λιμενικού Σώματος, Γεώργιος Κωτούλας και Ηλίας Καζάκος. Οι εκτελέσεις τους ήταν από τις πρώτες δολοφονίες που πραγματοποίησαν οι Γερμανοί Ναζί.

Η δράση των Κωτούλα και Καζάκου

Κατά τη διάρκεια της κατοχής ο Κωτούλας μαζί με τον Ηλία Καζάκο οργάνωναν φυγαδεύσεις προς την Μέση Ανατολή.
Η Γκεστάπο όταν πληροφορήθηκε σχετικά με την δράση τους άρχισε να τους παρακολουθεί. Όταν συνειδητοποίησαν ότι η ζωή τους κινδυνεύει αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Την 1η Απριλίου του 1942 προσπάθησαν να διαφύγουν από τον Πειραιά κρυφά για το εξωτερικό. Ωστόσο, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν στις φυλακές Αβέρωφ.