Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Άσκηση μες στη νύχτα ,μες στη πόλη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ



Άσκηση με σενάριο, μάχες σε κατοικημένη περιοχή διατάχθηκε αιφνιδιαστικά τη νύχτα από τον Α/ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΓΕΕΘΑ "με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 14 Νοεμβρίου, στα πλαίσια άσκησης ¨Πυρπολητής 11¨, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση εξουδετέρωση εχθρικών ένοπλων τμημάτων ειδικών δυνάμεων, εντός κατοικημένου τόπου και την απελευθέρωση ομήρων.

Καταγραφή της σκοτεινής ενέργειας σε βάθος 10 δισεκατομμυρίων ετών


Η σκοτεινή ενέργεια θεωρείται ότι απομακρύνει τους γαλαξίες τον έναν από τον άλλον σε επιταχυνόμενο ρυθμό, ενώ η σκοτεινή ύλη αποτελεί αιτία περιστροφής των γαλαξιών.
Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε βασίζεται σε φωτεινά αλλά μακρινά αντικείμενα γνωστά ως quasars και χαρτογραφεί την εξάπλωση των νεφελωμάτων υδρογόνου στο διάστημα. Η τρισδιάστατη κατανομή αυτών των νεφελωμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δείκτης της επίδρασης της σκοτεινής ενέργειας στο πέρασμα του χρόνου.
Τα quasars είναι μακρινοί γαλαξίες με μία μεγάλη μαύρη τρύπα στο κέντρο τους που προκαλεί την εκπομπή τεραστίων ποσών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Όπως το φως από τα quasars ταξιδεύει προς τη γη, περνάει μέσα από διάφορα νεφελώματα αερίου υδρογόνου και απορροφάται με χαρακτηριστικούς τρόπους που προσδίδουν την πυκνότητα των νεφελωμάτων ανάλογα με την απόσταση.