Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

To εγχειρίδιο του Τουταγχαμών έχει εξωγήινη προέλευση


Ένα κομψό εγχειρίδιο που βρέθηκε στον τάφο του φαραώ Τουταγχαμών κατασκευάστηκε από σίδηρο που πρέπει να προήλθε από μετεωρίτη, αποκαλύπτει νέα μελέτη, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες για την εξωγήινη προέλευση του σιδήρου που χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι πριν από την Εποχή του Σιδήρου.

Το περίτεχνο μαχαίρι βρέθηκε ακουμπισμένο στον μηρό της μούμιας του Τουταγχαμών όταν ο βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ άνοιξε τον τάφο στην Κοιλάδα των Βασιλέων το 1925. Χρονολογείται στον 14ο αιώνα π.Χ. και είναι ένα από τα σχετικά λίγα σιδερένια αντικείμενα που κατασκευάστηκαν πριν περάσει η Αίγυπτος στην Εποχή του Σιδήρου -οι πρώτες ενδείξεις για χυτήρια σιδήρου στην Αίγυπτο χρονολογούνται στον έκτο αιώνα π.Χ.

Η «καταραμένη» πόλη του ιταλικού νότου που δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν το όνομά της

Ιστορίες με νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο με δύο καρδιές και τρία πνευμόνια. Ξαφνικές κατολισθήσεις και τροχαία ατυχήματα ανάμεσα στα στοιχειωμένα ερείπια. Όλα αυτά και αρκετά ακόμη έχουν «χαρίσει» στην ιταλική πόλη Κολομπράρο το χαρακτηρισμό της πιο «καταραμένης της Ευρώπης».

Χαρακτηριστικό είναι πως οι Ιταλοί δεν τολμούν καν να προφέρουν το όνομά της και η αστυνομία δεν τιμωρεί τους οδηγούς για υπερβολική ταχύτητα στους δρόμους, από φόβο μην πέσει επάνω της καμιά κατάρα.

Το αγόρι που σιγά-σιγά «μετατρέπεται σε πέτρα»

Αυτό το 11χρονο αγόρι πάσχει από μια σπάνια πάθηση η οποία σιγά σιγά τον κάνει να «μετατρέπεται σε πέτρα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Mirror.
Ο νεαρός Ramesh Kumari πάσχει από μια σπάνια και εξουθενωτική κατάσταση η οποία σημαίνει ότι «σκληρά φύλλα» καλύπτουν το σώμα του και κάνουν την καθημερινότητα του σχεδόν αδύνατη. Ο Ramesh από το Νεπάλ άρχισε να εμφανίζει τα συμπτώματα ιχθύασης από τότε που ήταν μόλις λίγων εβδομάδων και τώρα ο ίδιος δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει λόγω της εξαιρετικά σπάνιας πάθησης η οποία έχει «παγώσει» το σώμα του και τα άκρα του σε συγκεκριμένα σχήματα.
Ο πατέρας του αγοριού εξηγεί πως τα άλλα παιδιά τρέχουν μακριά από αυτόν καθώς η εμφάνισή του τα φοβίζει και η μητέρα του έχει εγκαταλείψει τη δουλειά της έχοντας αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα του.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο ΕΦΕΤ για το ελαιόλαδο του Lidl. Δείτε το έγγραφο.


Τι σχέση έχει το ελαιόλαδο ΑΡΧΑΙΚΑ του LIDL, με το ΜΕΣΤΟ που απέσυρε ο ΕΦΕΤ;

Η μόνη διαφορά η ταμπέλα...

Κατα τ' άλλα αμφότερα "συσκευάζονται" φασόν από την εταιρεία NUTRIA που προμηθεύει κι άλλα πολυεθνικά Σουπερ Μάρκετ μ' ότι φθηνότερο και κυκλοφορεί στην αγορά.

Να το θυμάστε όταν ψωνίζετε πρώτες ύλες για... παραγωγή σαπουνιού.

Την άμεση ανάκληση – απόσυρση παρτίδας ελαιολάδου απαίτησε ο ΕΦΕΤ, που διαπίστωσε την ύπαρξη Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία.

Οι τελευταίες μέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το μυστήριο της ταφής του

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας, που ταλανίζουν μέχρι και τις μέρες μας τους, πάσης φύσεως, ερευνητές, είναι το ξαφνικό τέλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η περιπέτεια της σορού του.  Εικασίες και εκτιμήσεις δίνουν και παίρνουν ανά τους αιώνες, ωστόσο καμιά ξεκάθαρη, οριστική και απολύτως πειστική απάντηση δεν έχουμε στα χέρια μας.  Μέσα σ’ αυτή την αέναη δίνη των υποθέσεων, το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε είναι, με σύμμαχο τις πιο αξιόπιστες πηγές, να αναπαραστήσουμε τα τραγικά εκείνα γεγονότα και ο καθένας ας προχωρήσει στις δικές του κρίσεις.
          Το τελευταίο γνωστό επιχειρησιακό σχέδιο του Αλεξάνδρου ήταν η εκστρατεία στην Αραβία, η οποία πήγε λίγο παραπίσω, λόγω του ξαφνικού θανάτου του Ηφαιστίωνα.  Ο Αλέξανδρος, αφού τέλεσε μια μεγαλοπρεπέστατη κηδεία με τιμές ήρωα στον παιδικό του φίλο στη Βαβυλώνα, τις μέρες εκείνες ήταν συντετριμμένος και μελαγχολικός, ωστόσο συμμετείχε στην θυσία για τον επικείμενο απόπλου στην Αραβία.