Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Επείγον σήμα του τουρκικού ΓΕΝ: «Να είστε σε ετοιμότητα αποχώρησης από ΝΑΤΟϊκές και διεθνείς αποστολές και μετάβασης στο Αιγαίο»

Το τουρκικό ΓΕΝ έστειλε σήμα ετοιμότητας μετάβασης όλων των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο. Εφόσον απαιτηθεί θα μεταφερθούν ταχύτατα τα πολεμικά πλοία και υποβρύχια που βρίσκονται εκτός χώρας σε ΝΑΤΟϊκές και άλλες διεθνείς αποστολές σε Λίβανο, Κόλπο Αντεν κτλ στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.
Όλως τυχαίως σήμερα με προκλητικό πρωτοσέλιδο τίτλο η Hürriıyet, σχολιάζοντας την ελληνική άσκηση το Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο τονίζει πως έρχεται πολεμική κρίση στο Αιγαίο και πως η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητη την ελληνική πλευρά να επισημοποιήσει την ένωση της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα έχει κλείσει με δικές της ασκήσεις πολλά κομβικά σημεία στο Αιγαίο για την Τουρκία, με προφανή την πρόθεση να αποκλείσει την Τουρκία από την ελεύθερη διέλευση των πλοίων της στην περιοχή.
Επισημαίνουμε ότι διενεργείται παράλληλα η διεθνής αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2018 πάνω από τον ουρανό του Αιγαίου , στο οποίο δεν πετάει ούτε τουρκικός «γλάρος».
Πριν λίγο η τουρκική Haberler αναφέρει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου , το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει σε «σχετική  κοντινή ακτίνα βολής» αρκετά πολεμικά πλοία , υποβρύχια , αεροσκάφη ΑΦΝΣ , τα οποία εφόσον «απαιτηθεί» θα έρθουν εσπευσμένα στο Αιγαίο πέλαγος το οποίο έχει «κλείσει» ρεζερβέ το ελληνικό ΠΝ.
Οι Τούρκοι διεξάγουν την ίδια στιγμή ναυτική άσκηση η οποία είναι σε εξέλιξη στο Αιγαίο με την χρήση αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης , ελικοπτέρων και φυσικά πολεμικών πλοίων σε διεθνή εναέριο χώρο και ύδατα ενώ έχουν σε ετοιμότητα την Ταξιαρχία πεζοναυτών στην Φώκαια .

Αποστολές στον πλανήτη Άρη ετοιμάζει ο Πούτιν - Ξεκινούν ήδη από την επόμενη χρονιά

Στα άμεσα σχέδια του Κρεμλίνου και η εξερεύνηση των πόλων της Σελήνης για τον εντοπισμό νερού
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα το σχέδιο της Ρωσίας να ξεκινήσει μια σειρά διαστημικών αποστολών στον πλανήτη Άρη, με την πρώτη να πραγματοποιείται ήδη μέσα στην επόμενη χρονιά.
Το νέο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας θα κάνει «πρεμιέρα» με μια μη επανδρωμένη αποστολή το 2019, που θα έχει ως στόχο την εξερεύνηση του «Κόκκινου Πλανήτη».
Λίγες μόνο μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στους συντελεστές ενός ντοκιμαντέρ ότι η κυβέρνησή του έχει προγραμματίσει αρχικά μη επανδρωμένες και κατόπιν επανδρωμένες αποστολές στο βαθύ διάστημα, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ : Το Κέπλερ ξεμένει από καύσιμα και «πεθαίνει»

Στα εννέα χρόνια της ζωής του, το Κέπλερ έχει ανακαλύψει χιλιάδες εξωπλανήτες και έχει επιβιώσει από διάφορα τεχνικά προβλήματα,
Και επειδή στο διάστημα δεν υπάρχουν βενζινάδικα για ανεφοδιασμό – όχι ακόμη τουλάχιστον- αυτό αναγκαστικά σημαίνει το τέλος του σκληροτράχηλου τηλεσκοπίου.
Το Κέπλερ αναμένεται να μας… αφήσει χρόνους σε μερικούς μήνες, χωρίς να μπορεί να προσδιορισθεί η ακριβής ημερομηνία, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Ερευνών Ames της NASA.

Παρατείνεται το θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Παρατείνεται το δικαστικό-διπλωματικό θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές Έβρου.

Παρατείνεται το δικαστικό-διπλωματικό θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές Έβρου. Οι πραγματικές εξελίξεις αναμένονται στις 30 του τρέχοντος μηνός, καθώς για τότε έχει οριστεί η συνάντηση των συνηγόρων των Αγγέλου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη με τον Τούρκο δικαστή.

Ως εκ τούτου, οι στρατιωτικοί θα παραμείνουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΤΕ 500.000 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΣΤΩ 5.000 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ , ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΓΚΛΕΝ ΑΠΟ ΤΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"