Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Άκανθα πτέρνας: Τι είναι και πώς θα την ξεπεράσετε



Η άκανθα είναι η οστέινη ανάπτυξη στο κάτω μέρος του οστού της πτέρνας, εκεί όπου προσφύεται η πελματιαία απονεύρωση που στην ακτινογραφία φαίνεται σαν μυτερό αγκάθι.
Είναι η πιο συχνή και επώδυνη πάθηση της πτέρνας, ενώ λόγω του σημείου που εκδηλώνεται ο πόνος (εκεί που στην ακτινογραφία φαίνεται η άκανθα), συχνά προκαλείται σύγχυση τόσο σε ασθενείς όσο και σε γιατρούς, καθώς πολλοί ταυτίζουν την πελματιαία απονευρωσίτιδα με την άκανθα και το αντίθετο.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι:
-άκανθα πτέρνας εμφανίζεται στο 13-27% των ανθρώπων (κατά μέσο όρο ένας στους πέντε έχουν άκανθα), χωρίς αυτοί να υποφέρουν πάντα από πόνο στην πτέρνα
-σε αρκετές περιπτώσεις η άκανθα είναι αμφοτερόπλευρη, ενώ πονά μόνο το ένα πόδι
-σε άτομα με πόνο στην πτέρνα, η άκανθα πτέρνας είναι συχνότερη (εμφανίζεται περίπου στους μισούς)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:45 Π.Μ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ " ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ ( 14-16/8/1974)





 ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΔΙΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΕΩΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1974 ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ, ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑΡΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ" ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ο κ.ΤΑΞΧΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.

ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (Γ' μέρος)



ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΣΤΗ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΛΟΓΟ ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΤΡΙΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΗ ΔΕΚΑΤΙΑ ΤΟΥ 1980.

Η ανεξήγητη μουσική που άκουσαν οι αστροναύτες του Apollo 10



Ενα καλά κρυμμένο μυστικό από την NASA έρχεται τελικά στο φως 40 χρόνια μετά. Πρόκειται για το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της αποστολής του διαστημόπλοιου Apollo 10 το 1969.
Ό,τι γινόταν μέσα στο διαστημικό σκάφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ηχογραφείτο. Από τα ηχητικά αρχεία της NASA που βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτεται ότι οι αστροναύτες του Apollo 10, ενώ βρίσκονταν εκτός της γήινης εμβέλειας για 60 λεπτά, και συγκεκριμένα στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού, ξαφνικά άρχισαν να λαμβάνουν στα ακουστικά τους, ένα σήμα που έμοιαζε με μουσική, πολύ όμως διαφορετική από την γήινη.