Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ : ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 11. ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ





Αναβάθμιση των στόλων στη ευρύτερη περιοχή του Οικόπεδου 11 συντελείται αυτή την στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας στη ευρυτερη περιοχή του Οικόπεδου 11 πλέον υπάρχουν 2 φρεγάτες και γίνεται και απλή αναφορά για επιτήρηση υποβρυχίου.
Kατα πληροφορίες στη περιοχή υπάρχει το υποβρύχιο S-352 TCG Dolunay (S-352) ενα υποβρύχιο του 1989  ( 28 ετών )
Απέναντι του το Ελληνικό Ναυτικό έχει στείλει υποβρύχια τύπου Υ/Β τ."ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" ηλικίας μόνο 2 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ στην Ευρύτερη περιοχή υπάρχουν  Ελληνικά υποβρύχια ( πληθυντικός αριθμός)  σε στρατηγικές αποστάσεις από το οικόπεδο 11. Ο Ανώτερος Αξιωματικός που μας μίλησε είπε χαρακτηριστικά " Το ξέρουν όλοι ότι τίποτα δεν περνάει από τα σκοπευτρα των υποβρυχίων μας. "

Λιβάνι: Κάνει… θαύματα σε 7 μέρες – Δείτε τις θεραπευτικές του ιδιότητες

Μπορεί το λιβάνι να είναι γνωστό περισσότερο από την εκκλησία και από… τα δώρα των τριών μάγων στο θείο βρέφος, όμως, φαίνεται ότι …διαθέτει ξεχωριστές θεραπευτικές ιδιότητες.
Σύμφωνα με το Medical News Today, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leicester στη Βρετανία, με επικεφαλής της Κάμλα αλ Σαλμάνι, το λιβάνι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως αντιφλεγμονώδες και είναι χρήσιμο για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων όπως του άσθματος, της γαστροεντερίτιδας και δεματικών νοσημάτων.
Παράλληλα, άλλη έρευνα είχε καταδείξει ότι το λιβάνι μπορεί να φανεί χρήσιμο για την ιάση τύπων καρκίνου, όπως του μαστού, του εντέρου και του προστάτη. Κι αυτό χάρη σε μία ένωση που περιέχει (acetyl-11-keto-beta-boswellic acid – AKBA)

EKTAKTO : Tουρκική φρεγάτα έμφορτη με ειδικές δυνάμεις SAT στοχοποίησε το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella»

Η Τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος στα ελληνικά) στοχοποίησε το σκάφος που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο ανοικτά των ακτών της Κύπρου, ανακοίνωσε πριν λίγο το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων,σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Habertürk, CNN Türk και Sözcü.
Η φρεγάτα αυτή νηολογήθηκε μόλις πέρσι και έχει επάνω τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.
Το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella», που έχει ναυλωθεί από τη γαλλική Total και την ιταλική Eni, έλαβε θέση την Τετάρτη για την έναρξη ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου.«(Η φρεγάτα) εκπληρώνει το καθήκον της στην ανατολική Μεσόγειο παρακολουθώντας το West Capella… το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης»

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ

Ένα απο τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα ακούει στον όρο spontaneous human combustion – αυτόματη ανθρώπινη ανάφλεξη. Έχει παρατηρηθεί σε χιλιάδες ανθρώπους, όπου με ανεξήγητο τρόπο, χωρίς να υπάρχει καμία εμφανή αιτία ένας άνθρωπος παίρνει φωτιά. Δεν υπάρχει εστία πυρός κοντά τους ή πάνω τους και απανθρακώνονται σε λίγα λεπτά, αφήνοντας μόνο στάχτη, ενώ η φωτιά συνήθως δεν καίει τίποτε άλλο γύρω τους.

Τα μυστηριώδη αγάλματα του Σανσεβέρο

Στη Νάπολη στο παρεκκλήσι τού Σανσεβέρο φιλοξενούνται κάποια παράξενα γλυπτά εξωπραγματικής πλαστικότητας και απαράμιλλου κάλλους. Τα γλυπτά σμιλεύτηκαν τον 18ο αιώνα και είναι ένας άλυτος γρίφος για ερευνητές και ειδικούς επιστήμονες. Τα αγάλματα είναι κατασκευαστικά αδύνατον να πραγματοποιηθούν γιατί κυριολεκτικά υπερβαίνουν τις πλαστικές ιδιότητες τού μαρμάρου ή τις δυνατότητες των ανθρώπινων εργαλείων!
Και πράγματι, η σινδόνη του «Κεκαλυμμένου Χριστού» τού Τζουζέπε Σανμαρτίνο και το πέπλο τής «Σεμνότητας» τού Αντόνιο Κοραντίνι αποτελούνται ούτε λίγο ούτε πολύ από… διαφανές μάρμαρο! Κυριολεκτικά!



Μάρμαρο που σμιλεύτηκε σε πάχος μόλις 2-3 χιλιοστών! Ο επισκέπτης μένει άναυδος, στην ιδέα ότι κάθε ένα από αυτά τα αριστουργήματα, κατασκευάστηκε εξ’ αρχής από μάρμαρο. Αυτό φαίνεται αδιανόητο και στον πιο λογικό άνθρωπο! Είναι αδύνατον η σμίλη και τα άλλα εργαλεία ενός γλύπτη, να περάσουν μέσα στις πολλές πτυχές που σχηματίζει το δίχτυ και να το δημιουργήσουν».

ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

Οι επαφές με τους νεκρούς συμβαίνουν παγκοσμίως και σε όλα τα στάδια της ιστορίας και έχουν διάφορες μορφές.Ως όνειρα, οράματα ενώ είμαστε ξύπνιοι, ακουστικές φαντασιώσεις (;) και όλα αυτά γίνονται είτε αυθόρμητα είτε προκαλούνται μέσω καταστάσεων έκστασης.

Σε πολλές κουλτούρες,τα πνεύματα των νεκρών καλούνται μέσω τελετών για να συνεισφέρουν με την σοφία τους,τις συμβουλές τους και την γνώση για τα μελλούμενα.Σε κρίσιμες στιγμές,οι ίδιοι οι νεκροί φαίνεται να προωθούν την επικοινωνία τους χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο έτσι ώστε να γίνουν αντιληπτοί και αποτελεσματικοί.
Από τη στιγμή της εμφάνισης της ηλεκτρομαγνητικής τεχνολογίας, μυστηριώδη μηνύματα έχουν μεταδοθεί μέσω τηλεγράφου, φωνογράφου ,ραδιοφώνου, τηλεοράσεως κλπ.

Στο κέντρο της Γης το ρολόι πάει 2,5 χρόνια πίσω


Λόγω της Γενικής Σχετικότητας του Αϊνστάιν, το κέντρο της Γης είναι 2,5 χρόνια νεότερο από το έδαφος που πατάμε, δείχνουν οι τελευταίοι υπολογισμοί. Όπως προέβλεψε πριν από έναν αιώνα ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο χρόνος τρέχει πιο αργά όταν η δύναμη της βαρύτητας μεγαλώνει. Και αυτό σημαίνει ότι στην κορυφή ενός βουνού ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα από ό,τι στη βάση του, αφού η απόσταση της κορυφής από το κέντρο του πλανήτη είναι μεγαλύτερη και η βαρύτητα μικρότερη.

Το φαινόμενο έχει επιβεβαιωθεί πειραματικά και πρέπει μάλιστα να λαμβάνεται υπόψη στο σύστημα GPS -ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα για τους δορυφόρους του συστήματος, και αν αυτή η διαφορά δεν λαμβανόταν υπόψη η απόκλιση στο γεωγραφικό στίγμα θα έφτανε τα πολλά χιλιόμετρα ανά ημέρα.

Τεράστια κηλίδα στον Ήλιο απειλεί με «μπλακ-άουτ» τη Γη

Πολύ μεγάλο φαινόμενο, με διάμετρο 75.000 μίλια στην επιφάνεια του άστρου, είναι ικανό να προκαλέσει απενεργοποίηση των δορυφόρων, πτώση των επικοινωνιών και μία τεράστια καταιγίδα ακτινοβολίας

Η ανακάλυψη μίας τεράστιας κηλίδας, διαμέτρου 75.000 μιλίων, στην επιφάνεια του Ήλιου απειλεί με «μπλακάουτ» τους δορυφόρους και τις επικοινωνίες στη Γη, ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες, εκφράζοντας την εντονότατη ανησυχία τους για το μέγεθος του φαινομένου.

Η κηλίδα εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μία τεράστια τρύπα, η οποία είναι ορατή από τη Γη και όμοιά της σπάνια έχει παρατηρηθεί κατά τα χρόνια της εξερεύνησης του Διαστήματος.

Ενα από τα μεγαλύτερα παγόβουνα της ιστορίας αποκολλήθηκε στην Ανταρκτική

Ενα από τα δέκα μεγαλύτερα παγόβουνα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, βάρους ενός τρισεκατομμυρίου τόνων, μόλις αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική. To τεράστιο αυτό κομμάτι γης έχει έκταση περίπου 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σχεδόν το ένα τέταρτο του μεγέθους της Ουαλίας και περίπου τα δύο τρίτα της Κύπρου.
«Το παγόβουνο σχηματίσθηκε ανάμεσα στη Δευτέρα και την Τετάρτη», διευκρινίζουν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σουόνσι, οι οποίοι παρακολουθούσαν την επικείμενη αποκόλληση του γιγάντιου παγωμένου όγκου εδώ και χρόνια.