Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Αμφίπολη: Ανακαλύφθηκε η δεύτερη πύλη του ταφικού μνημείου; (εικόνες)



Η δεύτερη πύλη εισόδου εικάζεται από αρχαιολόγους ότι βρέθηκε στο μεγαλειώδες ταφικό μνημείο του λόφου Καστά στην Αμφίπολη, η οποία φέρεται ότι αποκαλύφθηκε μετά από καταρρακτώδεις βροχές.
Οι αρχαιολόγοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια δεύτερη πύλη εισόδου στο ταφικό μνημείο και προσπαθούν αν εξακριβώσουν ότι δεν πρόκειται για τυχαία βαθιά ρωγμή. Ο όγκος του μνημείου κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι δεν μπορεί (αν και τεραστίων διαστάσεων για μακεδονικό τάφο) τα 25 μέτρα του ταφικού μνημείου που ήδη αποκαλύφθηκαν να είναι το μόνο κατασκεύασμα στα έγκατα του λόφου Καστά.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι είναι η δεύτερη πύλη, τότε το ενδιαφέρον για το μνημείο θα αναθερμανθεί άμεσα αν και κανείς δεν κατάλαβε ποτέ γιατί "πάγωσε". Πέντε σκελετοί βρέθηκαν μέσα, και ουδέποτε μάθαμε σε ποιους ανήκαν, δεν ήταν σημαντικό εύρημα αυτό; Δεν άξιζε να μάθουμε ποιοι ήταν;
Δείτε τις φωτογραφίες:

Σοκ στο Ισραήλ: Στήριξη σε Άσαντ και έλεγχος του κοιτάσματος "Λεβιάθαν" ο στόχος της Ρωσίας



To τεράστιο κόλπο γκρόσο της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο αποκαλύπτουν Ισραηλινά ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν ότι ο στόχος της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Μέση Ανατολή είναι διττός: ξεκινά από την παραμονή του Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία στη Συρία και φτάνει στον έλεγχο του Ισραηλινού κοιτάσματος "Λεβιάθαν"! Έτσι δικαιολογείται η ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στην περιοχή αφού στόχος είναι η διπλωματική, στρατιωτική και ενεργειακή νίκη επί των ΗΠΑ-Ισραήλ.
 

Πως η Γερμανία κοίταξε μόνο το εθνικό της συμφέρον και ανέστειλε την Συνθήκη Σένγκεν - Αυτό που δεν αναγνώριζε η ΕΕ στην Ελλάδα!

 
H Γερμανία που τόσα χρόνια κατηγορούσε την Ελλάδα για την μη σωστή εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν και των γνωστών συμφωνιών  του Δουβλίνου, γίνεται η πρώτη χώρα που τις καταπατεί επίσημα με μια δικαιολογία που όμως δεν αναγνώρισε ποτέ στην χώρα μας: Το εθνικό συμφέρον.
 
Την ίδια στιγμή η ΕΕ αναλαμβάνει στρατιωτική δράση.Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη στρατιωτική δράση εναντίον δουλεμπόρων στη Μεσόγειο. Θα συλλάβουν δηλαδή τους Τούρκους δουλεμπόρους, διότι περί αυτών πρόκειται;

Η Ρωσία μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα στη Συρία - Δείτε κατάφορτα τα πλοία προς τη Μεσόγειο

 
Η Ρωσία σε μία επίδειξη δύναμης αλλά και αποφασιστικότητας να στηρίξει την κυβέρνηση του Μπασάρ άλ Άσαντ στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, να ανακόψει μια και καλή κάθε προσπάθεια ανατροπής του και να προστατεύσει τα ζωτικά της συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύει συνεχώς τις στρατιωτικές δυνάμεις που ήδη έχει μεταφέρει στη Συρία.
 
Νέες φωτογραφίες από τα Στενά στα Δαρδανέλια, δείχνουν πως το ρωσικό πλοίο «Nikolay Filchenkov» κατεβαίνει προς τη Μεσόγειο με σκοπό να αποβιβάσει στη βάση της Ταρτούς νέα οπλικά συστήματα, αυτή τη φορά όχι οχήματα, αλλά πιθανότατα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα.
 

Για μεγάλο θαύμα μιλούν οι Τούρκοι - Mετά από 800 χρόνια βρέθηκε η Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης στο Βόσπορο!



Υπάρχει η άποψη ότι στη μονή βρίσκεται η Ιερά Τράπεζα όπου ο Ιησούς είχε τελέσει τον Μυστικό Δείπνο
Οι ίδιοι οι Τούρκοι παρουσίασαν σαν μεγάλο θαύμα την ανακάλυψη οχτακόσια χρόνια μετά, όπως το τονίζουν ιδιαίτερα, της χαμένης ιεράς μονής της Aγίας Σκέπης στον Βόσπορο που την είχε οικοδομήσει ο βυζαντινός αυτοκράτορας, Μανουήλ ο Κομνηνός.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, υπήρχαν φήμες ότι η ιστορική αυτή ελληνορθόδοξη βυζαντινή μονή βρίσκονταν κοντά στο πανεπιστήμιο, Koç Üniversitesi, (της γνωστής οικογένειας των Koç) και πολλοί περαστικοί στην περιοχή αυτή είχαν μαρτυρήσει στο παρελθόν για διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα που βρέθηκαν πέριξ του κυρίως χώρου του πανεπιστημίου.

Χωρόχρονος

 
Ως γνωστόν ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία για μια νέα χρονιά. Από τις αρχές, όμως, του 4ου αιώνα μ.Χ., ο Σεπτέμβριος καθιερώθηκε και ως η αρχή του εκκλησιαστικού αλλά και του πολιτικού έτους, επειδή η 1η Σεπτεμβρίου συνέπιπτε με την αρχή της ινδικτιώνος.
 
Ακόμη και σήμερα η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία εξακολουθεί να εορτάζει την 1η Σεπτεμβρίου ως «αρχή της ινδίκτου», επειδή στο Βυζάντιο εχρησιμοποιείτο για τη χρονολόγηση πράξεων και γεγονότων και είχε παγιωθεί ως το δημοφιλέστερο σύστημα χρονολόγησης για τους Βυζαντινούς.
 

Για "κόλαση φωτιάς από ψηλά" προειδοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος πριν από την επίσκεψη του στις ΗΠΑ!



Κατά τη διάρκεια κηρύγματος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, την Κυριακή, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για ένα «επικείμενο ΓΕΓΟΝΟΣ κατά το οποίο η γη θα πλημμυρίσει από <<κόλαση φωτιάς από ψηλά>> και ζήτησε από τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο να απαλλάξουν τους εαυτούς τους από την αμαρτία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες .
Με μια δήλωση που δημοσιοποιήθηκε Τρίτη πρωί από το Βατικανό , ο Πάπας Φραγκίσκος , ο οποίος έχει προγραμματιστεί να φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 22 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι έχει δεχθεί, πρόσφατα, επισκέψεις "τρεις φορές από ουράνια όντα» που, τον έχουν προειδοποιήσει για μια " επικείμενη κρίση "που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες για τη ζωή στη γη.