Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Παραγράφηκαν τα φορολογικά αδικήματα μέχρι το 2005

«Φορολογική αμνηστία» για τις φορολογικές υποθέσεις μέχρι και το 2005 που πλέον έχουν παραγραφεί, εφόσον έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση από τον φορολογούμενο, παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μετά από πάνω από έναν μήνα που έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση που χαρακτήριζε παράνομες τις αποφάσεις παράτασης των παραγραφών των φορολογικών υποθέσεων πέραν της 5ετίας, η ΑΑΔΕ έδωσε με εγκύκλιο οδηγίες για την προτεραιοποίηση του ελέγχου των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από την οποία προκύπτει πλέον ξεκάθαρα ότι όλες οι φορολογικές υποθέσεις, στις οποίες βεβαίως περιλαμβάνονται και υποθέσεις από τις περιβόητες λίστες, έχουν παραγραφεί εφόσον ο φορολογούμενος έχει υποβάλει φορολογική δήλωση.

Το ατομικό βιβλιάριο των στρατιωτών του ’50 διέθετε ακόμη και διαθήκη!

«Να πιστεύης εις τον Θεόν και να τον ευγνωμονής διότι εγεννήθης Ελλήν. Να αγαπάς την Πατρίδα και τον Βασιλέα. Να σέβεσαι τις παραδόσεις του Έθνους. Να υπακούης εις τους Νόμους και να πειθαρχής εις τους Ανωτέρους σου. Να είσαι υπερήφανος, διότι είσαι Έλλην.» Αυτά ανέφερε το Ατομικό Βιβλιάριο των Ελλήνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια της θητείας τη δεκαετία του 1950.
Με το τέλος του εμφυλίου πολέμου τον Αύγουστο του 1949, ο Ελληνικός Στρατός εθεωρείτο ως ένας από τους καλύτερα εξοπλισμένους στρατούς της εποχής. Η χώρα είχε μόλις βγει από τον αδελφοκτόνο πόλεμο και οι νικητές του εθνικού στρατού επιβεβαίωναν την κυριαρχία τους.
Ήταν τα χρόνια του ψυχρού πολέμου και η αναμέτρηση του ανατολικού μπλοκ και της δύσης ενίσχυε τον ανταγωνισμό και την παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής σε όλο τον κόσμο.

Διπλασιάζει την τιμή της βενζίνης η Σαουδική Αραβία!!!

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των εγχώριων τιμών για την βενζίνη και καύσιμα των αεροπλάνων, το αργότερο ως το Νοέμβριο, καθώς το κράτος που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο προωθεί ένα πρόγραμμα περιορισμού των δαπανών και μείωση της εξάρτησης από το αργό πετρέλαιο μετά από την παγκόσμια πτώση των τιμών.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ . Αλλαγή φύλου σε πέντε λεπτά με μια απλή αίτηση

«Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου-Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» είναι ο τίτλος του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των συναρμόδιων υπουργείων που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Με το νομοσχέδιο εισάγονται ρυθμίσεις για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και ορίζεται, ειδικότερα, ότι το πρόσωπο έχει δικαίωμα: α) Στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ως στοιχείου της προσωπικότητάς του, β) στον σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά του φύλου του.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Bitcoin ;

Bitcoin: το λογισμικό ανοιχτού κώδικα που αποτελεί τη βάση του δικτύου (B κεφαλαίο)
bitcoins: οι μονάδες συναλλαγής πληροφοριών του λογισμικού (b μικρό)
Block: Ομάδα συναλλαγών που έχουν υποβληθεί στο δίκτυο για επιβεβαίωση εγκυρότητας
Blockchain: Η αλυσίδα των επιβεβαιωμένων ομάδων συναλλαγών που ξεκινά από την πρώτη, έως την πιο πρόσφατη έγκυρη ομάδα.

Το Bitcoin στο εδώλιο του Εφετείου Θεσσαλονίκης

Μία από τις πιο σημαντικές και καθοριστικές υποθέσεις για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων και του bitcoin θα εκδικαστεί στις 29 Σεπτεμβρίου, καθώς στο εδώλιο του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης θα βρεθεί ο Αλεξάντρ Βίνικ, ο οποίος συνελήφθη στην Ουρανούπολη σε μία «κινηματογραφική» επιχείρηση που συντόνιζαν οι ΗΠΑ με σκοπό την έκδοσή του.

Όπως αναφέρουν οι υπάρχουσες πληροφορίες, ο Βίνικ θα αποδεχθεί ότι είχε ένα διαχειριστικό ρόλο στο ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων btc-e, ο «λογιστής» του συστήματος, όμως αρνείται ότι ήταν ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, πολύ περισσότερο ότι ήταν ο τελικός αποδέκτης και ο υπεύθυνος για το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε bitcoin. Υπό τη στενή παρακολούθηση των διεθνών ΜΜΕ, η υπερασπιστική ομάδα του Βίνικ αναμένεται να επικαλεστεί και το "λιτό βίο" του Ρώσου και ο οποίος δεν δικαιολογεί περιουσία δισεκατομμυρίων. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικαστική αίθουσα θα κριθούν θέσεις και απόψεις καθοριστικές για το μέλλον του ψηφιακού νομίσματος.

Το νησί της αχρωματοψίας

Στον Ειρηνικό Ωκεανό υπάρχει ένα εξωπραγματικό, μικροσκοπικό κοραλλιογενές νησί, το Pingelap. Αυτό που το καθιστά ιδιαίτερο δεν είναι η ροζ βλάστησή του ή η γκρι θάλασσα, αλλά οι κάτοικοί του.

Η φωτογράφος Sanne De Wilde ανέλαβε να παρουσιάσει τον κόσμο του Pingelap με έναν τρόπο, διαφορετικό. Μέσα από τις φωτογραφίες της, επιχείρησε να δει με τα μάτια των ντόπιων.
Γιατί ήταν τόσο σημαντικό να «δει με τα δικά τους μάτια»; Το Pingelap είναι ίσως το μοναδικό μέρος, του οποίου ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων, έχει αχρωματοψία. Μπορεί παγκοσμίως να εμφανίζεται σε 1 στους 30.000, στο Pingelap όμως το ποσοστό υπολογίζεται να είναι ανάμεσα στο 4% και 10%.

Αλβανία: Τριπλό χαστούκι στον Έντι Ράμα – Δικαίωση για τους Έλληνες της Χειμάρρας

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” ο Έντι Ράμα υπέστη οδυνηρή ήττα στην προσπάθειά του να προχωρήσει στα σχέδια απαλλοτριώσεων. Κάλεσε τους πρέσβεις Ε.Ε., ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών στην Αλβανία για να τους ενημερώσει για το θέμα, ωστόσο εκείνοι πήραν θέσεις που ευνοούν τους Έλληνες της Χειμάρρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα στη δίωρη συνάντηση που είχε ο Έντι Ράμα με τους πρέσβεις προσπάθησε να τους πείσει ότι το πρόβλημα είναι καμιά πενηνταριά άνθρωποι οι οποίοι φωνάζουν χωρίς λόγο.

SOS για την ιλαρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ! Κίνδυνος εξάπλωσης, εμβολιαστείτε!

Μέο Είμαστε σε φάση επιδημικής έξαρσης ιλαράς στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο επιπλέον εξάπλωσης της στη χώρα μας είναι υπαρκτό, προειδοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ένας από τους κύριους επιστημονικούς συμβούλους του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής του τομέα Υγείας του Παιδιού στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας εξηγεί ποιοί πρέπει να εμβολιαστούν. Η σύσταση δεν αφορά μόνο παιδιά αλλά και πολλούς ενήλικες.