Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Το μυστήριο που βρίσκεται πίσω από τον αριθμό 12

Από τους πανάρχαιους χρόνους αποδίδονταν στους αριθμούς μια μυστηριακή…σημασία.

Είναι γεγονός ότι οι αρχαίοι λαοί γνώριζαν πλήρως τα θαυμαστά μυστήρια που ήταν σε θέση να αποκαλύψουν οι αριθμοί και ανέπτυξαν μία ολόκληρη επιστήμη αριθμητικών ιδεών, εντελώς ξεχωριστή από τα μαθηματικά.

Η συσχέτιση των αρχαίων δοξασιών για τους Αριθμούς με τα γράμματα της αλφαβήτου, τους Πλανήτες με τα Αστέρια, τους Αστερισμούς και άλλα αστρονομικά μεγέθη, ασκούσαν μια μορφή μαντείας. Αν και ο κάθε αριθμός από μόνος του έχει τη δική του… ξεχωριστή αποκρυφιστική και συμβολική έννοια, ο αριθμός Δώδεκα (12) έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία ανά την ιστορία και τους λαούς.

Το Πέρασμα του Ντρέικ και το Ακρωτήριο Χορν

Το Πέρασμα του Ντρέικ, πήρε την ονομασία του από τον Άγγλο θαλασσοπόρο, Φράνσις Ντρέικ. Ο Ντρέικ, ήταν ο πρώτος Άγγλος που έκανε τον περίπλου της Γης, θέτοντας τις βάσεις για την επερχόμενη θαλασσοκρατορία των Βρετανών. Το 1577, απέπλευσε από το Πλίμουθ της Αγγλίας με προορισμό την Νότια Αμερική. Ο σκοπός του ήταν να επιτεθεί και να κουρσέψει τις Ισπανικές αποικίες των αμερικανικών ακτών του Ειρηνικού Ωκεανού. Φτάνοντας στο νότιο άκρο της Αμερικανικής ηπείρου, ανακάλυψε ένα θαλάσσιο πέρασμα που οδηγούσε από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιότερα του Πορθμού του Μαγγελάνου. Βρισκόμενος όμως στην μέση του χειμώνα, οι καιρικές συνθήκες, καθιστούσαν αδύνατη την διέλευση του περάσματος. Έτσι, βρέθηκε στον Ειρηνικό μέσω του πορθμού που είχε ανακαλύψει ο Μαγγελάνος το 1520, εκτελώντας με επιτυχία την αποστολή του.

Oι Έλληνες σήμερα ασχέτως μορφώσεως μιλάμε ομηρικά, αλλά δεν το ξέρουμε

Παρακάτω θα δούμε οτί τα αρχαία ελληνικά όχι μόνο δεν είναι νεκρή γλώσσα, αλλά ότι οι Έλληνες σήμερα ασχέτως μορφώσεως μιλάμε ομηρικά, αλλά δεν το ξέρουμε επειδή αγνοούμε την έννοια των
λέξεων που χρησιμοποιούμε.

Ας δόυμε κάποια παραδείγματα.

ιχθύς είναι το ψάρι. Λέμε σήμερα ιχθυοτροφείο, ιχθυοκαλλιέργεια

Άκων ειναι όποιος κάνει κτ. χωρίς τη θέλησή του, απρόθυμα. Λέμε ακουσία.

Αυδή είναι η φωνή. Σήμερα χρησιμοποιούμε το επίθετο άναυδος.

Δες τι Σημαίνει το Όνομά σου στα Αρχαία Ελληνικά

Ετυμολογία αρχαίων ονομάτων που συναντώνται και σήμερα
Ονόματα ανδρών

Αγαθοκλής (αγαθός+κλέος) ο έχων καλή φήμη.
Αγησίλαος ( άγω+λαός) ο ικανός ηγέτης .
Αθηναγόρας (Αθήναι+αγορά) ο σοφός αγορητής
Αθηνόδωρος (Αθηνά+δώρο) δώρο της Αθηνάς, ο σοφός.
Αλέξανδρος (αλέξω:απομακρύνω+ανήρ) ο απωθών τους άνδρες, ο ανδρείος.
Αλκιβιάδης (αλκή+βία) ο τολμηρότατος.
Ανδροκλής (ανήρ+κλέος) ο ένδοξος.
Αριστογένης (άριστος+γένος) ο ευγενής.

Από πού «κατάγονται» οι Σφίγγες της Αμφίπολης -Μια βουτιά στη μυθολογία

Με τα μάτια όλου του κόσμου στραμμένα στην Αμφίπολη και την αγωνία να κορυφώνεται μέρα με την ημέρα για τα πολυαναμενόμενα ευρήματα, πολύ συζήτηση γίνεται για τις δύο -εντυπωσιακές- Σφίγγες που φυλάσσουν την είσοδο του τάφου που ερευνάται.



Όλοι γνωρίζουμε ότι η... καταγωγή της Σφίγγας είναι αιγυπτιακή, ισχύει όμως για αυτές της Αμφίπολης; είναι αιγυπτιακές ή ελληνικές;

Η τυπολογία τους δίνει την απάντηση. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Εθνος», οι Σφίγγες είναι ελληνικές Οι αιγυπτιακές Σφίγγες ήταν ξαπλωμένες και στα τέσσερα πόδια τους, ενώ οι ελληνικές στέκονταν στα δύο πισινά, σαν να ήταν σε επιφυλακή.

Ο σκύλος στην αρχαία Ελλάδα

Ο σκύλος στην αρχαία Ελλάδα είχε σεβαστή θέση στην καθημερινή ζωή των προγόνων μας και υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Αυτό μπορούμε εύκολα να το διαπιστώσουμε από τις αναρίθμητες αναφορές που γίνονται για το σκύλο, στα έργα τους, την τέχνη τους, τους μύθους και τις ιστορίες τους.



Από την ελληνική μυθολογία βλέπουμε ότι πολλά τέρατα είχαν τη μορφή σκύλου, όπως η Σκύλλα και η Χάρυβδη, ο Κέρβερος κ.ά.. Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι την εποχή δημιουργίας της μυθολογίας ο σκύλος ήταν ακόμα άγριο και μη εξημερωμένο ζώο.

Με την πάροδο όμως του χρόνου, ο σκύλος εξημερώθηκε και αποτέλεσε πολύτιμο και χρήσιμο συνοδό σε αρκετές εργασίες.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της Νεφερτίτης, της βασίλισσας του Νείλου

Η Νεφερτίτη σύμφωνα με την συμβατική ιστορία ήταν η σύζυγος του Αιγύπτιου Φαραώ Ακενατόν (πρώην Αμενχοτέπ IV), ο οποίος βασίλεψε ανάμεσα στο 1353-1336 π.Χ..

Γνωστή και ως η κυβερνήτης του Νείλου και Κόρη των θεών, η Νεφερτίτη απέκτησε πρωτοφανή δύναμη, και πιστεύεται ότι υπήρξε ισότιμη με τον ίδιο τον Φαραώ.

Ωστόσο, μετά το δωδέκατο έτος βασιλιάς του Ακενατόν, το όνομά της εξαφανίζεται από τις σελίδες της ιστορίας.

Η νέα επίσημη θρησκεία του Ακενατόν επικεντρώνεται στο θεό Ήλιο, ο ίδιος και η Νεφερτίτη ή απεικονίζονται ως το αρχέγονο πρώτο ζευγάρι. Η Νεφερτίτη ήταν επίσης γνωστή σε όλη την Αίγυπτο για την ομορφιά της.

Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΥ του ΑΝΟΥΝΑΚΙ Rodamir, 12.000 ετών

Μία πολύ μυστηριώδη ιστορία φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό, για την οποία οι πληροφορίες διαρρέουν με το σταγονόμετρο. Ωστόσο, το μυστικό της θα μπορούσε να ανατρέψει τα πάντα για τα μερικές χιλιάδες προηγούμενα χρόνια…

Μία ανακάλυψη έγινε εντελώς τυχαία την άνοιξη του 2008. Το γεγονός ότι γνωρίζουμε κάτι, έστω και συγκεχυμένα, το χρωστάμε αναμφισβήτητα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και την τηλεόραση Premsa.
Συνέβη στο Κουρδιστάν, όταν χρειάστηκε να σκάψουν το έδαφος για γίνουν τα θεμέλια ενός σπιτιού, οπότε και εμφανίστηκε ένα μαυσωλείο που περιείχε τρία φέρετρα. Στην συνέχεια των ανασκαφών βρέθηκε στρώμα εδάφους με τα λείψανα ενός αρχαίου πολιτισμού και τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης.

Βάση του στρώματος και των αντικειμένων που βρέθηκαν μέσα σε αυτό, οι αρχαιολόγοι συμπέραναν