Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Τι ΑΠΕΓΙΝΑΝ τόνοι ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ στη ΣΟΦΙΤΑ του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ;;;

Εκατομμύρια ασημένια νομίσματα μπορεί να είχαν αποθηκευτεί στη σοφίτα του Παρθενώνα, τον ναό της Θεάς Αθηνάς προστάτιδας των Αθηναίων.
 Ερευνητές προέβαλαν αυτή την θεωρία με βάση το μέγεθος της σοφίτας, αναλύοντας αρχαία βιβλία και επανεξετάζοντας αρχαιολογικές εργασίες που διεξάγονται εδώ και δεκαετίες.

Ένα διάταγμα που χρονολογείται γύρω στο 433 π.Χ. αναφέρεται σε «3000 ταλέντα» τα οποία μεταφέρονται στην Ακρόπολη για την ασφαλή φύλαξή τους. Ένα κολοσσιαίο ποσό των χρημάτων, λένε οι ερευνητές. Το κέρμα με την υψηλότερη ονομαστική αξία που κόπηκε στην Αθήνα, την εποχή εκείνη, ήταν ένα ασημένιο τετράδραχμο. 1.500 τετράδραχμα ήταν ένα τάλαντο.

Τους τρομάζει η Αγιά Σοφιά γιατί είναι γεμάτη με… «μαγικά» σύμβολα!

Όπως φαίνεται η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, το χριστιανικό σύμβολο της ανατολικής Ορθοδοξίας, προκαλεί όχι μόνο το δέος αλλά και χαρακτηριστική καχυποψία και φοβία στους Τούρκους.
Σε ένα μεγάλο αφιέρωμα της τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, που επικαλείται το μυθιστόρημα του Dan Brown, «Κόλαση», υποστηρίζει ότι η Αγία Σοφία είναι έργο μασόνων και είναι γεμάτη από αμέτρητα σύμβολα που ακόμα δεν έχουν εξερευνηθεί.

Ο βάλτος που έσωσε την Αθήνα από τους Πέρσες – Νέα στοιχεία για τη μάχη του Μαραθώνα

Η Μάχη του Μαραθώνα είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Διεξήχθη το 490 π.Χ ανάμεσα στους Έλληνες και τους Πέρσες. Η έκβαση ήταν νικηφόρα για τους Αθηναίους και τους Πλαταιείς και με τη νίκη τους απετράπη η περσική εισβολή στην Ελλάδα.
Πολλοί ιστορικοί και ερευνητές έχουν μελετήσει την στρατηγική στη μάχη του Μαραθώνα και προσπάθησαν να φωτίσουν τα στοιχεία της αναμέτρησης. Παρά τη σπουδαία σημασία της μάχης του Μαραθώνα, τα στοιχεία που διαθέτουμε για το πεδίο της μάχης είναι ελάχιστα και αποσπασματικά.

Πως οι Βρετανοί εμπόδισαν να ξαναγίνει εκκλησία η Αγιά Σοφιά

Την σημαντική αποκάλυψη ότι μετά την κατάληψη στις 13 Νοεμβρίου του 1918 της Κωνσταντινούπολης από τα συμμαχικά στρατεύματα της Αντάντ οι Βρετανοί σκόπευαν να επιστρέψουν την Αγία Σοφία στους χριστιανούς της Πόλης αλλά την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω, κάνει η τουρκική εφημερίδα Zaman.