Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Κύπρος: Έχουν δοθεί λάθος λείψανα στους συγγενείς των θυμάτων του πλοίου «Φαέθων»

Χρειάστηκε να περάσουν 42 χρόνια για να αναζητηθούν τα λείψανα των πεσόντων καταδρομέων και αεροπόρων του αεροσκάφους «Νοράτλας», που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στη Λευκωσία την 21η Ιουλίου 1974. Ωστόσο η περίπτωση του περιπολικού σκάφους «Φαέθων» είναι ακόμα πιο τραγική. Αν και έχουν περάσει 52 χρόνια, ακόμα κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται τα οστά των 6 Ελλήνων πεσόντων που σκοτώθηκαν στις 8 Αυγούστου 1964 από επίθεση της Τουρκικής Αεροπορίας.
Ο Κύπριος Επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου, ανέφερε στην εφημερίδα «Πολίτης» πως, από τους φακέλους που εξέτασε, στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, μάλλον βρίσκονται άλλα οστά, καθώς έγιναν διάφορα λάθη, ακόμα και με την παράδοση οστών που ανήκαν σε άλλους ανθρώπους στους συγγενείς, τη δεκαετία του ’80.

Ρώσοι επιστήμονες φορτίζουν κινητό με λέιζερ σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων

Οι ειδικοί λένε ότι εντός ολίγων μηνών θα είναι σε θέση να φορτίζουν απομακρυσμένο μη επανδρωμένο μικρό σκάφος.
Ρώσοι επιστήμονες της εταιρείας RKK Energiya έκαναν ένα μοναδικό πείραμα, δηλαδή χρησιμοποίησαν μια ακτίνα λέιζερ προκειμένου να φορτίσουν ένα κινητό τηλέφωνο, όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti .
Όπως εξήγησε κάποιος ειδικός στο πρακτορείο «κατάφεραν να φορτίσουν για μια ώρα ένα κινητό τηλέφωνο από απόσταση 1,5 χιλιομέτρων. Οι ειδικοί τώρα υπολογίζουν το ακριβές ποσοστό του φορτίου». Η μάρκα του κινητού δεν έχει διευκρινιστεί.