Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Κόλλησαν στον Παναμά τα Panama Papers…

Oι λίστες της φοροδιαφυγής και του «μαύρου» χρήματος, όπως έχουν ονομαστεί διεθνώς τα λεγόμενα Panama Papers, μπορεί να περιλαμβάνουν εκατοντάδες Ελληνες ή ελληνικών συμφερόντων εταιρείες και ιδρύματα, ωστόσο οι ελληνικές δικαστικές αρχές είναι δύσκολο να βγάλουν άκρη. Και κατ’ επέκταση να φέρουν στο φως φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ, όπως εκτιμούν ότι υποκρύπτεται από προσωπικούς λογαριασμούς και εταιρείες που περιλαμβάνονται στην πολυσυζητημένη λίστα.
Η συνάντηση που είχε πρόσφατα κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων στη Χάγη με τη γενική εισαγγελέα του Παναμά, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση αναφορικά με την αποστολή των στοιχείων για ελέγχους φοροδιαφυγής και «μαύρου» χρήματος ελληνικού ενδιαφέροντος, δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για την πλευρά της Αθήνας. Συγκεκριμένα, σκόνταψε στην άρνηση των Αρχών του Παναμά να δώσουν στοιχεία για φοροδιαφυγή που ζήτησε η ελληνική πλευρά.

Οι σεισμοί της Λέσβου και της Χίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Στις 23 Φεβρουαρίου 1867, έγινε στη Λέσβο ο καταστροφικότερος σεισμός που γνώρισε το νησί. Το μέγεθός του ήταν 6,8 R

Με αφορμή τον σημερινό ισχυρότατο σεισμό των 6.1 R στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λέσβου και Χίου, θα κάνουμε μια αναδρομή στους πλέον ισχυρούς και καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Το  Αιγαίο Πέλαγος, είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές του ελλαδικού χώρου. Η καταβύθιση της Αιγηΐδας και η παραμονή πάνω από την επιφάνειας της θάλασσας των ψηλότερων, άλλοτε, τμημάτων της, με τη μορφή μεγάλων και μικρών νησιών, αποτελεί προϋπόθεση για έντονη σεισμική δραστηριότητα. Ας δούμε με ιστορική χρονολογική σειρά λοιπόν τους σεισμούς που έπληξαν Λέσβο και Χίο.

Νεκρή ανασύρθηκε από τα ερείπια η εγκλωβισμένη 45χρονη στη Μυτιληνη

 
Νεκρή ανασύρθηκε πριν από λίγα λεπτά (στις 8:20 το βράδυ) η εγκλωβισμένη στα ερείπια 45χρονη γυναίκα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η εύρεση της νεκρής γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν εκεί.

Σεισμός - Μυτιλήνη: "Απελευθερώθηκε ενέργεια ίση με δύο ατομικές βόμβες"!

Συγκλονίζει ο καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Övgün Ahmet Ercan, για τον σεισμό 6,1 ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (12.06.2017) στη Μυτιλήνη.

Όπως τονίζει στη Hurriyet: “Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, αλλά περιμέναμε ότι θα ήταν τουλάχιστον 7,1 ρίχτερ. Τελικά ήταν μικρότερος κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που... περιμένει να απελευθερωθεί.

Γεράσιμος Χουλιάρας: Πολύ ανησυχητικός ο σεισμός στη Λέσβο

«Σημαντικό στοιχείο η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα. Αυτή την στιγμή προέχει η ασφάλεια των πολιτών και η σωστή ενημέρωσή τους», υπογράμμισε ο σεισμολόγος

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ Λέσβου και του ακρωτηρίου της Χίου.

Ένας ή δύο εγκλωβισμένοι σε σπίτι που κατέρρευσε στη Λέσβο από τον σεισμό των 6,1R

Στο χωριό Βρίσα Λέσβου - Βάρκες βγήκαν στη στεριά στο Πλωμάρι όπου έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο χωριό Βρίσα της Λέσβου. Αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο χωριό Βρίσα όπου ένας ή δύο άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε.

Αλλάζει όνομα η ΠΓΔΜ!

Εγκαταλείπει το "Μακεδονία" για να μπορέσει να μπει στο ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ
- Μόνο έτσι θα ξεπεράσει το ελληνικό βέτο
- Την Τετάρτη στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπιών

Η εποχή Γκρούεφσκι φαίνεται ότι έχει τελειώσει οριστικά για τα Σκόπια. Μετά τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κατεδαφίζονται, τώρα η νέα κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται να αλλάξει όνομα με μοναδικό σκοπό να μπορέσει να ξεπεράσει το ελληνικό βέτο και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Το ότι η ΠΓΔΜ εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας της για να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις της Ελλάδας ως προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη - Κατέρρευσαν σπίτια στο Πλωμάρι!

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης
- Αισθητός στην Τουρκία και σε πολλές περιοχές ακόμη και στην Αττική
- Πληροφορίες πως υπάρχουν καταρρεύσεις στο Πλωμάρι
- Είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 14 χλμ του Πλωμαρίου
- 5 χιλιόμετρα το εστιακό του βάθος σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα - Ζήτησε από τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους και είπε ότι δεν γνωρίζει αν ο σεισμός ήταν ο κύριος
- Δήμαρχος Λέσβου στο newsit.gr: Έχω αναφορές για ζημιές - Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους

Φεβρουάριος 1962 - Ο Γιούρι Γκαγκάριν στην Αθήνα (του Θανάση Βέμπου)


Πριν από σχεδόν πενήντα χρόνια, ο πρωτοπόρος του διαστήματος πραγματοποιούσε μια σύντομη επίσκεψη στη χώρα μας. Μια μικρή περιπλάνηση στα δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής μας επιτρέπει να σκιαγραφήσουμε το κλίμα, τις ελπίδες και τους φόβους της ελληνικής πραγματικότητας μιας πολύ μακρινής εποχής…

Στις 12 Απριλίου συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την πρώτη διαστημική πτήση. Πενήντα χρόνια είναι πολύς καιρός. Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που έζησαν την κοσμοϊστορική εκείνη στιγμή έχει πια φύγει από αυτό τον κόσμο και οι υπόλοιποι είναι ήδη γέροι. Όμως ακόμα και σήμερα, πενήντα χρόνια μετά, σε μια εποχή που μια πτήση στο κοσμικό κενό πρέπει να καταλήξει σε τραγωδία για να γίνει πρωτοσέλιδο, το όνομα του πρώτου διαστημικού ταξιδιώτη εξακολουθεί να αχνοφέγγει στα όρια του θρύλου: Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν.