Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ματζουράνα: Χρήση και παρενέργειες

Η ματζουράνα (επιστημονική ονομασία Origanum majorana) είναι πολυετές φυτό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών. Είναι ιθαγενές της Μεσογείου και συγγενεύει με την ρίγανη.

Ιδιότητες

Βιοδραστικές χημικές ουσίες της ματζουράνας υπεύθυνες για τις ιατρικές εφαρμογές του φυτού είναι:  Βιταμίνες και μεταλλικά άλατα όπως η βιταμίνη Α, το ασβέστιο, η βιταμίνη C, ο σίδηρος, η ευγενόλη, η 5,6,3′-Trihydroxy-7,8,4′-trimethoxyflavone, η hesperetin, η hydroquinone, η arbutin, το ροσμαρινικό οξύ.
Το φυτό χρησιμοποιήθηκε από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας ως αντιφλογιστικό και αναλγητικό ενώ θεωρούνταν σύμβολο ειρήνης, αρμονίας και ευτυχίας.
Η ματζουράνα σήμερα στην βοτανική Ιατρική χρησιμοποιείται:

Bρέθηκε το κρανίο του Πλίνιου του Πρεσβύτερου;

Το αρχαίο κρανίο βρισκόταν επί δεκαετίες ξεχασμένο σε ένα άσημο ιταλικό μουσείο, το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής στη Ρώμη. Σήμερα οι ερευνητές ελπίζουν να πετύχουν την ταυτοποίησή του. Εάν επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις, τότε πρόκειται για το κρανίο του Πλίνιου του Πρεσβύτερου (23-79 μ.Χ.).

Ο μαύρος θάνατος ξεπηδά από την Μαδαγασκάρη.

Κομόρες, Αιθιοπία, Κένυα, Μαυρίκιος, Μοζαμβικη Οι Σεϋχέλλες και η νότιο Αφρική μαζί και η Τανζανία έχουν προειδοποιηθεί για επιδημία πανώλης
Η διάδοση της επιδημίας προέρχεται από τη Μαδαγασκάρη είναι πολύ πιο σοβαρή αυτή τη φορά από ότι την προηγούμενη τώρα η πανούκλα έχει πάρει πνευμονική μορφή τα συμπτώματα της είναι ξαφνικός πυρετός, πονοκέφαλος, πόνους στο σώμα, ναυτία, και εμετό.
Ο αιτιολογικός παράγοντας υπάρχει στον αέρα και εξαπλώνεται μέσω βήχα και φτέρνισμα. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι τον 13ο και 14ο αιώνα η πνευμονική πανούκλα είχε γίνει η πιο τρομερή στην ιστορία είναι γνωστή ως μαύρος θάνατος όπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στην Ευρώπη.

Περίεργη Λάμψη τεράστιων μεγεθών Στο νυχτερινό ουρανό στο Εκατερινγκμπουργκ.

Μία περίεργη Λάμψη τεράστιο μεγέθους Στο νυχτερινό ουρανό στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην περιοχή Εκατερινγκμπουργκ.
Οι κάτοικοι δεν πίστευαν σε αυτό που έβλεπαν τα μάτια τους όλοι πήρανε τις φωτογραφικές μηχανές και τα τηλέφωνά τους και αρχισαν να φωτογραφίζουν το φαινόμενο υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν γνωρίζουν την Πηγή προέλευσης και ότι είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ουρανό.

Έκτακτο ανακοινωθέν 28ης Οκτωβρίου 1940

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

Έκτακτο ανακοινωθέν 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Ζαν Ρισπέν : Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.... Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη… Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού. Από την ιατρική σας, την… … φαρμακευτική σας.

Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα). Από την φυσική σας, χημεία. Από την αστρονομική σας. Από την πολιτική σας. Από την καθημερινότητα σας.

Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια Ελληνική λέξη).

Τα Ελληνικά φύλα τα ονόματα και η ιστορία τους

Πελασγοί: Το κοινό όνομα όλων τών προϊστορικών καί προκατακλυσμιαίων Ελληνικών φύλων. Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους "Πελασγούς", έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου "προβλήματος".

Οι συνεχείς επεξεργασίες των Ελληνικών παραδόσεων και μύθων καθιστούν δύσκολο το διαχωρισμό σαφών "αναμνήσεων ιστορικών γεγονότων" και μυθοπλασίας όσον αφορά τις πληροφορίες που δίνουν οι αρχαίοι συγγραφείς για τους Πελασγούς. Περιοχές όπως η Θεσσαλία και η Αττική θεωρούνταν παραδοσιακά ως περιοχές στις οποίες κατοικούσαν Πελασγοί. Γενάρχης των Πελασγών αναφέρεται ο Πελασγός. Με τ' όνομά του συνδέθηκαν πολυάριθμοι θρύλοι και παραδόσεις.

Η ετυμολογία των ονομάτων των πόλεων των Αρχαίων Μακεδόνων

Το όνομα της πρωτεύουσας των Μακεδόνων, της Πέλλας, φαίνεται ότι συγγενεύει με το ουσιαστικό πέλλα, το οποίο παραδίδει ο λεξικογράφος Ησύχιος και το ερμηνεύει ως «λίθος». Με τη σειρά του το ουσιαστικό πέλλα μοιάζει να προέρχεται από την ίδια ρίζα με τη λέξη φελλεύς που σημαίνει «ανώμαλο, βραχώδες έδαφος». Υπήρχε ορεινή περιοχή Φελλεύς στην Αττική, από όπου παραγόταν το τοπικό Φελλείτης.

Επίσης η φελλία, φελλίς γῆ, φελλίον, φελλεών, όλα με τη σημασία του βραχώδους τόπου. Θηλυκό Φελλεῖς, περιοχή στην Αττική. Ο Ηρωδιανός επισημαίνει ότι το όνομα Φελλεύς δεν δηλώνει μόνο το όρος της Αττικής, αλλά κάθε βραχώδες ύψωμα που είναι κατάλληλο για ελαιοφυτία. Ο Παυσανίας αναφέρει έναν ποταμό Φελλία στην Λακωνία (= «ο πετρώδης ποταμός»). Ως όνομα πόλης το Πέλλα θα μπορούσε να δηλώνει την οχυρή τοποθεσία σε βραχώδες μέρος ή λόφο, γεγονός που θα εξηγούσε τα παρόμοια ονόματα πόλεων σε όλη την Ελλάδα: Πελλήνη, Πελλάνα, Παλλήνη κ.ά.

Η αλφαβητική ιστορία του δίγαμμα

Η αλφαβητική ιστορία του δίγαμμα είναι η ιστορία του γραφικού συμβόλου «Ϝ,ϝ» των πρώιμων και επιχωρικών ελληνικών αλφαβήτων. Από την άλλη, η φωνολογική ιστορία του δίγαμμα είναι η ιστορία του ελληνικού ημιφωνικού φθόγγου /w/.


Η αλφαβητική ιστορία του συμβόλου δίγαμμα


Το όνομα «δίγαμμα» προέκυψε από την μορφή του συμβόλου «Ϝ,ϝ» που μοιάζει σαν να έχει σηματιστεί «από δύο γάμμα» (Γ), όπου το ένα έχει τοποθετηθεί επάνω στο άλλο.

Τα γράμματα «Υ» και «Ϝ» του ελληνικού αλφαβήτου κατάγονται εν τέλει από δύο διαφορετικούς τρόπους γραφής του φοινικικού γράμματος wāw (= «αγκίστρι»). Όπως θα εξηγήσω παρακάτω, δεν είναι τυχαίο ότι τα ελληνικά σύμβολα των φθόγγων /u/ και /w/ έχουν κοινή καταγωγή από το ίδιο φοινικικό γράμμα.

Η πολεμική ιδιοφυΐα του Μεταξά: Με το καλημέρα σύλληψη 1000 κατασκόπων των Ιταλών – Η μυστική επιστράτευση

Δέκα πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για την 28η Οκτωβρίου:
1: Όταν κηρύχτηκε ο πόλεμος συνελήφθησαν αμέσως 1000 κατάσκοποι των Ιταλών τους οποίους είχε εντοπίσει η αντικατασκοπεία του Μεταξά.
2: Το μεγαλύτερο δίκτυο το είχαν στην Πελοπόννησο. Η εντολή που είχε ο στρατηγός Κατσιμήτρος ήταν να πολεμήσει υποχωρώντας, αφήνοντας να καταληφθούν ακόμα και τα Γιάννενα. Ο αγώνας για την άμυνα θα δινόταν μέχρι εσχάτων στη Θεσσαλία-Αιτωλοακαρνανία. Ο στρατηγός Κατσιμήτρος θεώρησε την εντολή λανθασμένη και εξέδωσε εντολή για άμυνα μέχρι τελικής πτώσεως στα δυσπρόσιτα για τους Ιταλούς βουνά της Πίνδου.

Ο Πολεμιστής Γίγαντας των Αζτέκων που Προκάλεσε Πανικό στους Ισπανούς Κατακτητές

Αρχαία κείμενα αναφέρουν
ότι οι Ισπανοί κονκισταδόρες βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν… γίγαντα πριν κατακτήσουν την πόλη-νησί των Αζτέκων την Τενοτστιτλάν.
Κατά τη διάρκεια της Ισπανικής κατάκτησης του αρχαίου Μεξικού, μεταξύ 1519 και 1521,οι κατακτητές κονκισταδόρες είχαν φτάσει στις πύλες της Τενοτστιτλάν (Tenochtitlan) και ήταν έτοιμοι να την καταλάβουν, όταν
ένας αναπάντεχος εχθρός τους επιτέθηκε με τεράστιους ογκόλιθους που έριχνε πίσω από την οχυρωμένη πόλη.