Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Αναζητούν τη λύση σε αρχαίο αιγυπτιακό γρίφο: Η σαρκοφάγος, ο Τουταγχαμών και ο «άγνωστος» πατέρας

Το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων έχει ξεκινήσει μια έρευνα προκειμένου να λύσει το μυστήριο μιας σαρκοφάγου που ανακαλύφθηκε πριν από 110 χρόνια στην Κοιλάδα των Βασιλέων στο Λουξόρ.
Περίπου 500 φύλλα χρυσού και απομεινάρια ανθρώπινου κρανίου εντοπίστηκαν σε αποθήκη μουσείου στο Κάιρο, αντικείμενα που τίθενται στο επίκεντρο της νέας έρευνας.

Η σαρκοφάγος είχε παλαιότερα εκτιμηθεί ότι περιείχε το νεκρό σώμα του βασιλιά Akhenaten, που έζησε στα 1350 π.Χ. Ο φαραώ φέρεται -χωρίς να έχει ποτέ επιβεβαιωθεί- ότι ήταν ο πατέρας του πιο γνωστού Αιγύπτιου ηγεμόνα, του Τουταγχαμών.

H άμαξα που μετέφερε τη σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου ζύγιζε πάνω από 100 τόνους και την έσερναν 64 ημίονοι. …


Ήταν διακοσμημένη με τόνους χρυσού και χιλιάδες πολύτιμους λίθους και την άρπαξε ο Πτολεμαίος πριν να φτάσει στον προορισμό της…
Το 323 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος, ο έλληνας βασιλιάς που κατέκτησε τον κόσμο πέθανε σε ηλικία 33 ετών. Η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά σύμφωνα με αρχαία κείμενα η πομπή που τη μετέφερε από τη Βαβυλώνα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα θεάματα που αντίκρισε ποτέ ο κόσμος. Υπεύθυνος για την οργάνωση της πομπής ήταν ο Αρριδαίος, ο οποίος χρειάστηκε δύο χρόνια για να την προετοιμάσει. Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης αναφέρει για την άμαξα του Μεγάλου Αλεξάνδρου:

ΑΡΧΑΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ:ΠΕΝΤΕ ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΚΟΠΕΙ"ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Ενώ πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι οι πολιτισμοί που ζούσαν χιλιάδες χρόνια πριν στην Γη δεν ήταν εξελιγμένοι και ικανοί για πολλά πράγματα, η αλήθεια είναι ότι είχαν απίστευτες γνώσεις που τους επέτρεπαν να δημιουργήσουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του πλανήτη μας. Πώς το έκαναν αυτό παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο που οι ερευνητές δεν μπορούν να εξηγήσουν. Από την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική, σχεδόν όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν θεόρατα βράχια με ακρίβεια σε μεγάλες αποστάσεις και να τα χαράξουν και τοποθετήσουν στη θέση τους, σαν σύγχρονοι μηχανικοί. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στις πέντε από τις μεγαλύτερες πέτρες που έφτιαξαν ποτέ στα αρχαία χρόνια. 

Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ μας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ – ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Εδώ και έναν αιώνα τουλάχιστον, οι άνθρωποι βρίσκονται σε μία συνεχή αλλά ανεπιτυχή αναζήτηση του θρυλικού νησιού, καθιστώντας έτσι την Ατλαντίδα μία από τις μεγαλύτερης διάρκειας συναρπαστικές ιστορίες όλων των εποχών!
Ως τώρα κανείς δεν φαίνεται να βρήκε μία τοποθεσία στην οποία να ταιριάζουν απόλυτα οι περιγραφές του Πλάτωνα. Αντ ‘αυτού, έχουμε θεωρίες πάνω σε θεωρίες σχετικά με την τύχη της. Γιατι ομως; Αν ο καθένας χρησιμοποιεί το ίδιο βιβλίο, γιατί να υπάρχει αυτή η σύγχυση; Πρόκειται για μια περίπτωση παρερμηνείας μεταξύ των ερευνητών;

Στέφανος Η' Ούρεσης Δ' Δουσάν: Κράλης της Σερβίας (1331-45/6) και "τσάρος Σερβίας και Ρωμανίας" (1345/6-55).



εικόνα: Στέφανος Δουσάν και η γυναίκα του Ελένη, τοιχογραφία από σερβικό μοναστήρι

Η ομοιότητα της αμφίεσής τους με αυτήν των βυζαντινών αυτοκρατόρων είναι η ίσως η πιο απλή απόδειξη της βυζαντινής επιρροής στην Σερβία

Ο σημαντικότερος Σέρβος ηγεμόνας του Μεσαίωνα, ο οποίος κατόρθωσε να επεκτείνει την κυριαρχία του στο μεγαλύτερο μέρος του ελλαδικού χώρου.

Σταθμό στην εξέλιξη της σερβικής δύναμης αποτέλεσε η νίκη κατά των Βουλγάρων (1330). Με τη νίκη αυτή τέθηκαν στη Χερσόνησο του Αίμου τα θεμέλια της σερβικής ηγεμονίας, η οποία οικοδομήθηκε από το μεγάλο ηγεμόνα Στέφανο Δουσάν (1331-1355).

Σαν σήμερα ο Ιωάννης Μεταξάς παύει τις πληρωμές προς τους δανειστές

Όταν η Ελλάδα είχε το σθένος να πατάσσει δανειστές και τοκογλύφους…
Σαν σήμερα, 15/6 το 1939, η Ελλάδα του Μεταξά αποκηρύσσει και νομικά τους δανειστές παύοντας τις πληρωμές προς αυτούς.Όλα ξεκίνησαν το 1932, όταν μετά από ένα δραματικό τρίμηνο ταξιδιών και επαφών στην Ευρώπη, η κυβέρνηση Βενιζέλου κήρυξε χρεοστάσιο στις 18 Απριλίου. Μέχρι τότε, παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες, οι δανειστές πληρώνονταν κανονικά. Όταν ο Βενιζέλος είχε μιλήσει στην Κοινωνία Των Εθνών στις 15 Απριλίου 1932, είχε ζητήσει πενταετή αναβολή πληρωμών, αλλά η τελική απόφαση τής Κ.Τ.Ε. δεν ήταν ευνοϊκή. Η «Societe Commerciale De Belgique» κατέφυγε στην διεθνή διαιτησία απαιτώντας να πληρωθεί.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ..17 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944


Στις 17 Ιουνίου 1944, ημέρα Σάββατο, γράφτηκε ίσως η πιο μελανή σελίδα στην νεότερη ιστορία της Υπάτης. Στρατιωτικά τμήματα της κεντρικής Γερμανικής διοίκησης Λαμίας επιτέθηκαν κατά της Υπάτης, εκτελώντας 28 άτομα, τραυματίζοντας 30, καταστρέφοντας 375 από τα 400 σπίτια της πόλης, βυζαντινές εκκλησίες και ιστορικά αρχοντικά.

Ανακαλύφθηκε μίνι αστεροειδής που αποτελεί ημι-δορυφόρο του πλανήτη μας



Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα πολύ μικρό αστεροειδή, ο οποίος ακολουθεί κατά πόδας τη Γη στην πορεία της γύρω από τον Ήλιο.

Ο αστεροειδής «2016 ΗΟ3» εκτιμάται ότι έχει μέγεθος 40 έως 100 μέτρων και είναι πολύ μακρινός για να θεωρηθεί πραγματικός δορυφόρος της Γης, γι’ αυτό οι επιστήμονες τού απέδωσαν το χαρακτηρισμό του «ημι-δορυφόρου».
Ανακαλύφθηκε στις 27 Απριλίου από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στη Χαβάη και η σχετική ανακοίνωση έγινε τώρα από το Κέντρο Μελετών Κοντινών στη Γη Αντικειμένων του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Ισχυρίζεται ότι φωτογράφισε νεράιδες σε δάσος της Ουαλίας!




Ένας μουσικός, ο John Rutledge, αξιοποιώντας ίσως λίγη από την καλλιτεχνική του φύση, φωτογράφισε σε ένα δάσος κοντά στο Newbridge της Ουαλίας, αυτό που με λίγη δόση φαντασίας φαίνεται ως μια οικογένεια μικρών φτερωτών νεράιδων!