Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η Nasa Βρίσκει Μυστηριώδη «Φορτηγίδα» στο Δία ΑΛΛΑ η Πραγματικότητα είναι Τελείως Διαφορετική

«Η Nasa βρίσκει μυστηριώδη «φορτηγίδα» στην ατμόσφαιρα του Δία». Αυτός είναι ο ακριβής τίτλος που διαβάζουμε στην βρετανική metro.co.uk : Nasa finds mysterious ‘barge’ in the atmosphere of Jupiter.
Σίγουρα, περιμέναμε κι εμείς, όπως και εσείς, να διαβάσουμε μία εκπληκτική ανακάλυψη που θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα στην ιστορία της ζωής και της τεχνολογίας πέρα από την γη.
Ας δούμε, όμως τι γράφει ολόκληρο το άρθρο της metro.co.uk:
Οι αστρονόμοι που χρησιμοποίησαν τα πρώτα τηλεσκόπια, πίστευαν ότι ο Άρης ήταν διασταυρωμένος με κανάλια. Δυστυχώς, έκαναν λάθος, αλλά τώρα η Nasa ανακοίνωσε ότι βρήκε μια φορτηγίδα στον Δία – τον γίγαντα αερίου που είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.

Δορυφορική Αρχαιολογία. ΛΕΤΕ να Μην Ξέρουν τι Κρύβει ο Καστάς στην Αμφίπολη;

Ένα στιγμιότυπο από το διάστημα μπορεί να βρει θαμμένους θησαυρούς.
Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΊΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ακατάστατη επιχείρηση.
Η εξόρυξη τρυπών – στη βρωμιά, στην άμμο και στο τροπικό δάσος – είναι απαραίτητη.
Τώρα υπάρχει ένας νέος τρόπος αναζήτησης, χωρίς απαραίτητα φτυάρια. Περίπου 400 μίλια πάνω στο διάστημα, οι δορυφόροι συλλέγουν εικόνες που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση θαμμένων τοπίων με εκπληκτική ακρίβεια.
Όπως οι ιατρικές εξετάσεις που επιτρέπουν στους γιατρούς να εξετάσουν τμήματα του σώματος που δεν θα μπορούσαν να δουν διαφορετικά, οι δορυφορικές εικόνες βοηθούν τους επιστήμονες να εντοπίζουν και να χαρτογραφούν από καιρό χαμένους ποταμούς, δρόμους και πόλεις και να διακρίνουν τα αρχαιολογικά χαρακτηριστικά στις περιοχές σύγκρουσης που είναι πολύ επικίνδυνες για την επίσκεψη.

Ταραξάκο: Ένα Υποτιμημένο Ελληνικό Ίαμα με 12 Ισχυρές Δράσεις

Τόσο ανεξάντλητη η Ελληνική γη, όσο και υποτιμημένη: Ταραξάκο το Ελληνικό. Το λέω αυτό γιατί από την μια μας αρέσει να ασχολούμεθα με την ρίζα τάδε των νησιών δείνα και να υπερεκτιμούμε έως και διαφημίζουμε την δράση της και από την άλλη το Ταραξάκο, ή Πικραλίδα, ή άγριο Ραδίκι πιο καλά, να το απαξιώνουμε βροντερά.
Γενιές και γενιές το άγριο Ραδίκι μεγάλωσε μαζί με το Ελληνικό ελαιόλαδο και το λεμόνι του Άργους, ή της Κρήτης, αλλά τώρα βλέπεις έχουμε άλλα εισαγόμενα πιο… εξαντρίκ. Ταραξάκο για σήμερα με την επιστημονική Ελληνικής ρίζας ονομασία Taraxacum officinale με τις κλινικά αποδεδειγμένες ευεργετικές ιδιότητες του για τον άνθρωπο.

Σαμοθράκη: Το Μυστηριώδες Νησί. Ένας από τους Πλέον Ισχυρούς Ενεργειακούς Τόπους στην Ελλάδα

Αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης εκείνων που αρέσκονται στον εναλλακτικό τουρισμό ενώ ο επισκέπτης που θα ανέβει στην κορυφή του όρους Σάος θα έρθει σε επαφή με «παράξενα φαινόμενα».
Λένε ότι η Σαμοθράκη είναι παράξενο νησί, ιδιαίτερο, μυστηριώδες. Και ότι όποιος πηγαίνει εκεί βιώνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το μυστήριό της…
Ειδικά τα βράδια του καλοκαιριού, όταν έχει φεγγάρι, πάνω από το… «Φεγγάρι», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το όρος Σάος (και την ψηλότερη κορυφή του), που δεσπόζει στο νησί.
Για τους οπαδούς της Ιερής Γεωγραφίας, το μυστηριώδες αυτό νησί αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς ενεργειακούς τόπους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τα Αιώνια Ευεργετικά Μυστικά του Ιπποκράτη που Αξίζει να Γνωρίζουμε

Μπορεί να πέρασαν χιλιάδες χρόνια, αλλά τα συμπεράσματα του πατέρα της ιατρικής, όσον αφορά τη σχέση της σωστής διατροφής με την καλή υγεία, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και σήμερα.

Τα αιώνια μυστικά του Ιπποκράτη

Οι πρώτοι άνθρωποι ήταν αποκλειστικά φυτοφάγοι. Φύλλα, βλαστοί και καρποί αποτελούσαν την καθημερινή τους διατροφή.
Με το πέρασμα των χρόνων, άρχισαν να καταναλώνουν κρέας, με την κατάσταση να έχει σήμερα ανατραπεί πλήρως. Η σχέση της διατροφής με την υγεία είναι άρρηκτη. Ο Ιπποκράτης κατέγραψε με λεπτομέρεια τη σχέση της τροφής με την ασθένεια, τέσσερις αιώνες πριν από τη γέννηση του Χριστού. Εξι αιώνες αργότερα, ο Γαληνός προχώρησε σε παρόμοιες καταγραφές.
Στο θέμα αναφέρεται με λεπτομερή τρόπο ο επίκουρος καθηγητής Ογκολογίας και επί σειρά ετών διευθυντής στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» κ. Γεράσιμος Ρηγάτος, στο βιβλίο με τίτλο «Η διατροφική παράδοση στην Ελλάδα».

Η «Λάμπα» Ντέντερα της Αιγύπτου: Η Ανακάλυψη ενός Ανώτερου Τεχνολογικά Πολιτισμού !!!

Ίσως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου τη φράση πως εκεί που σταματούν να μιλούν οι άνθρωποι, μιλούν οι πέτρες. Πρόκειται για νόημα πέρα για πέρα αληθινό, που έχει να κάνει με τα κάθε μορφής και τύπου αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία
μας δείχνουν πράγματα και γεγονότα που αλλάζουν τα όσα πιστεύαμε έως τώρα, τα όσα ήθελε η συμβατική ιστορία να πιστεύουμε. Κλασσικό και μέγιστο παράδειγμα αποτελούν οι τοιχογραφίες και οι λιθογραφίες. Όπως αυτές που συναντάμε στην Αρχαία Αίγυπτο.
Εκεί στο βάθος των πυραμίδων, που το σκοτάδι σκεπάζει τα πάντα, υπάρχουν σχέδια μεγάλης ακρίβειας, τα οποία έχουν να μας πουν πολλά για το παρελθόν των λαών.

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ τα ΥΠΕΡΟΠΛΑ της ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ

Η Ατλαντίδα, είναι αλήθεια, έχει εμπνεύσει εκατοντάδες εκατοντάδων βιβλία. Οι άμεσες αρχαίες πηγές είναι ελάχιστες, ενώ οι έμμεσες λίγο περισσότερες. Σχεδόν σε όλες μνημονεύεται ένας προηγμένος λαός. Μέχρι που είχε φτάσει η τεχνολογία του;…
Είναι, λίγο-πολύ, γνωστά τα δρώμενα όπως περιγράφονται στα δύο βιβλία του Πλάτωνα «Τίμαιος» και «Κριτίας»:
Οι Αιγύπτιοι ιερείς της Σάιδα πληροφορούν τον Σόλωνα, πως 9000 χρόνια πριν την εποχή τους (γύρω στο 9.600 π.Χ. ή 12.000 χρόνια από σήμερα) υπήρχαν οι Άτλαντες, πέρα από τις Στήλες του Ηρακλέους (σημερινό Γιβραλτάρ) που υπερτερούσαν σε αρετή, σοφία και γνώσεις ώσπου τους διέφθειρε η αλαζονεία και επιτέθηκαν στην Ευρώπη και γενικότερα στις παράκτιες πόλεις της Μεσογείου.

Αργώ και Χρυσόμαλλον Δέρας. Μυστικά που Δεν Εξηγεί Κανείς

Ετυμολογικά η «Αργώ» είναι η στίλβουσα, η «αργυρολαμπής» αλλά και η ταχεία. Γνωρίζουμε από την (μυθ) –ιστορία, ότι είχε κατασκευασθεί από βελανιδιά. Δρυς ήταν το ιερό δέντρο των αρχαίων Ελλήνων αφιερωμένο στο Δία και αποτελούσε σύμβολο δύναμης. Μπορεί όμως ένα ξύλινο καράβι να είναι «αργυρολαμπές» ;
Και βέβαια όχι. Πρέπει να είναι μεταλλικό για να έχει και «στιλπνή» υφή. Η αντίφαση αυτή δεν είναι τυχαία, διότι την εποχή εκείνη ένα σκάφος θα το παρομοίαζαν μόνο με καράβι. Αν πάλι παρατηρήσουμε τα ονόματα των 55 επιβατών της Αργούς, όλα σημαίνουν και κάτι που συνάδει με την πλοήγηση του σκάφους καθώς και με τις εξειδικευμένες εργασίες που κάνει εκεί ο καθένας. Όλοι είναι είτε βασιλείς, είτε γόνοι θεών πράγμα που δείχνει πόσο σημαντική είναι η αποστολή.

Γιατί τόση Εμμονή με το 666 οι Εβραίοι

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΠΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ, ΟΤΙ Ο ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΟΝΥΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, ΜΕ ΤΑ 3 ΕΞΑΡΙΑ, ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ΣΕ ΕΜΦΑΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΑΦΑΝΗ» ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΗΜΕΙΑ…
Μπορεί να είναι λόγου χάριν, ένα «αθώο» αναψυκτικό, ή μία μπλούζα, ένα διεθνές συνέδριο, ή ένα σήμα μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας! (Που εκατομμύρια οδηγοί αγόρασαν αυτοκίνητα αυτής της εταιρείας, αλλά ΟΥΔΕΙΣ έχει «προσέξει» ΚΑΛΑ το σήμα!). Μπορεί να το «σερβίρουν» όπου φαντάζεσθε, αλλά συχνά, όπου ΔΕΝ φαντάζεσθε! Πού οφείλεται όμως αυτή η τόσο έντονη ΕΜΜΟΝΗ; Μά στην Παλαιά Διαθήκη, υποστηρίζουν ορισμένοι θεολόγοι & κληρικοί, ώστε να βλέπουμε (ιδίως σε ζητήματα τεχνολογίας), τον αριθμό αυτό συνεχώς μπροστά μας!

Μέγας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ κατά ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ

Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου «κυκλοφόρησαν» διάφορες παράξενες διαδώσεις που στα αυτιά των τότε ανθρώπων –ακόμα και των σημερινών – μπορεί να μοιάζουν υπερβολικά ή ακόμα και φανταστικά.
Ωστόσο, αποκτούν κάποια σημαντική αξία, μόνο αν γνωρίζουμε και συνδυάσουμε πολλές πληροφορίες μαζί.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, πριν τον Αλέξανδρο. Διάφορες διηγήσεις όπως του Κτησία και του Σκύλακα αναφέρονταν σε πολλά περίεργα πράγματα προς τα μέρη στα οποία εξαπλώθηκαν οι εκστρατείες του.

Γιατί Πήγε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Τακλαμακάν;

Έχουν ειπωθεί πολλά για την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου συνολικά και πιο ειδικά για το τμήμα της εκείνο που έλαβε χώρα στην κεντρική Ασία. Πιο συγκεκριμένα αυτό το τμήμα που πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν!
Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη). Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή;
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια τρέλα και μια προσπάθεια να αποδείξει την στρατιωτική του αξία. Μα αυτό το είχε κάνει ήδη κάνει πάρα πολλές φορές, μία ακόμα δεν θα του προσέφερε τίποτα! Οπότε το ερώτημα για την αιτία που τον οδήγησε σε αυτό το εγχείρημα παραμένει αναπάντητο; ή μήπως όχι;

Η πρώτη φωτογραφία του Parker Solar Probe από το Διάστημα στο ταξίδι του για τον Ήλιο

Το διαστημόπλοιο αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του τον Νοέμβριο και αποστολή του είναι να μελετήσει την ατμόσφαιρα του άστρου και να συλλέξει πληροφορίες

Πώς φαίνεται το Διάστημα στα όρια του Γαλαξία; Ποια θα είναι η εικόνα που θα αντικρίζουν οι αυριανοί αστροναύτες, στη μεγάλη επιχείρηση επιβίωσης για την κατάκτηση του Διαστήματος; Πώς φαίνεται το άκρο του Γαλαξία μας στο ταξίδι για τον Ήλιο; Το Parker Solar Probe, ένα μήνα μετά την έναρξη του ταξιδιού του με προορισμό το άστρο του ηλιακού μας συστήματος, έστειλε τα πρώτα στοιχεία, με βάση τα οποία έγινε η σύνθεση της πρώτης εικόνας του Διαστήματος, όπως φαίνεται από το διαστημόπλοιο.

Έκτακτο: Πτώση ρωσικού μαχητικού σκάφους MiG – 31 στην Κεντρική Ρωσία

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Sputnik και RT, πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση ρωσικού μαχητικού MiG -31 στην Κεντρική Ρωσία.
Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 συνετρίβη στην κεντρική ρωσική περιοχή του Nizhny Novgorod. ενώ οι πιλότοι εντοπίστηκαν αμέσως από το προσωπικό έρευνας και διάσωσης και η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Έριξαν λιωμένα κεριά σε ψηφιδωτά σε αρχαιολογικό χώρο στη Μυτιλήνη – Σοκάρουν οι εικόνες που άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι

Καταστροφές στον περιφραγμένο και κλειδωμένο αρχαιολογικό χώρο του υστερορωμαϊκού οικοδομήματος, που βρίσκεται στην αυλή του μητροπολιτικού ναού της Μυτιλήνης, καταγγέλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ο μαρμάρινος στυλοβάτης του κτιρίου καταστράφηκε από έλαια, που πιθανόν οφείλονται στο άναμμα κεριών, τα οποία μαζί με διάφορα άλλα απορρίμματα, κυρίως νάιλον, εγκαταλείφθηκαν στον χώρο.

Αυτά είναι τα 12 πιθανά σενάρια της Αποκάλυψης!

Ένας παντοδύναμος ιός που θα εξαλείψει το ανθρώπινο είδος από προσώπου γης και μια βιο-τρομοκρατική επίθεση μοιάζουν με σενάρια χολιγουντιανού μπλοκμπάστερ, όμως οι επιστήμονες επιμένουν ότι αποτελούν πραγματικές απειλές που μπορεί να φέρουν την Αποκάλυψη.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο για το Μέλλον της Ανθρωπότητας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το Ίδρυμα γι τις Παγκόσμιες Προκλήσεις πραγματοποίησαν την πρώτη έγκυρη επιστημονική αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων που μπορεί να οδηγήσουν στο τέλος του κόσμου.
Μερικά από τα 12 σενάρια που παρουσιάζουν οι ερευνητές βρίσκονται έξω από τον έλεγχό μας, τα περισσότερα όμως είναι απόρροια των δικών μας προσπαθειών για εξελίξεις και καινοτομίες στο πεδίο της Τεχνολογίας και της Επιστήμης.

Το ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ δάσος της Φανερωμένης Σαλαμίνας!

Πολλές ιστορίες έχουν ακουστεί για το δάσος στην Φανερωμένη κοντά στον Μοναστήρι , έχουμε ακούσει για εμφάνιση μαυροφορεμένης γυναίκας στον δρόμο που περνάει μπροστά από το μοναστήρι, κάποιος μας είπε μια ιστορία η οποία όπως λένε συνέβη παλιότερα αλλά δεν μας είπε πια χρονολογία περίπου.
Η ιστορία που μας είπε:
Ήταν δυο άτομα μέσα σε ένα αμάξι (βράδυ έγινε όλο το σκηνικό) και καθώς προχωρούσαν στον δρόμο, βλέπουν μια γυναίκα ντυμένη ακριβώς όπως οι καλογριές να προχωράει στον δρόμο, τα παιδιά από ευγένεια σταματάνε δίπλα από την γυναίκα και της λένε «που πας; Να σε πάμε κάπου;» αυτή δεν τους απάντησε με την πρώτη, την ξαναρωτάνε και τότε η γυναίκα τους λέει «Δεν πρέπει να κυκλοφορείτε μόνοι σας εδώ τέτοια ώρα».

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν τη δύναμη του υλικού που βρίσκεται βαθιά μέσα στον φλοιό των αστέρων νετρονίων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το δυνατότερο γνωστό υλικό που υπάρχει στο σύμπαν.
Ο Μάθιου Κάπλαν, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο ΜακΓκίλ στον Καναδά και συνάδελφοί του από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν επιτυχώς τη μεγαλύτερη προσομοίωση σε υπολογιστή που έγινε ποτέ όσον αφορά στους φλοιούς των αστέρων νετρονίων- με αποτέλεσμα να γίνουν οι πρώτοι που ήταν σε θέση να περιγράψουν πώς αυτοί σπάνε.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΥΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ -ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» – «ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ» ΚΛΙΜΑ. ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ TRUMAN ΤΩΝ ΗΠΑ

Παίζει με τη φωτιά ο «σουλτάνος» – Με παράνομες NAVTEX δεσμεύει περιοχές από τη Θάσο μέχρι την Κύπρο για στρατιωτικά γυμνάσια – «Εκρηκτικό» κλίμα πυροδοτεί η άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Truman στις ακτές της Συρίας
Αποφασισμένος να απαντήσει με κινήσεις εντυπωσιασμού σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο δείχνει ο πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οργανώνοντας στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τη Θάσο μέχρι και την Κύπρο.

Θερμό επεισόδιο στήνει ο Ερντογάν – Πότε και που θα “χτυπήσει”

Το γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στη Συρία διαμορφώνει μια κατάσταση την οποία ο Ερντογάν ίσως θελήσει να εκμεταλλευτεί. Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο είναι λεπτές και δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία και το Ισραήλ, ίσως, με τις κινήσεις τους να δημιουργήσουν ένα “κενό ασφαλείας” για τα ελληνικά συμφέροντα. “Κενό” το οποίο ο Ερντογάν θα θελήσει να εκμεταλλευτεί, ακόμη και με τη δημιουργία θερμού επεισοδίου με στόχο τη δημιουργία τετελεσμένων που θα βάλουν την Τουρκία στον ενεργειακό χάρτη.

Ανακαλύφθηκε ο πλανήτης «Βούλκαν» από το Σταρ Τρεκ

Η ιδιαιτερότητα της ανακάλυψης δεν έχει να κάνει τόσο με την εγγύτητα του εξωπλανήτη στο δικό μας ηλιακό σύστημα, όσο με το ότι οι δημιουργοί της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Σταρ Τρεκ» είχαν εδώ και δεκαετίες προβλέψει ότι ο υποθετικός πλανήτης Βούλκαν, η πατρίδα του διάσημου εξωγήινου Σποκ, αξιωματικού του διαστημοπλοίου «Εντερπράιζ», θα βρισκόταν σε τροχιά γύρω από αυτό ακριβώς το άστρο, το οποίο είναι ορατό με γυμνό μάτι από τη Γη.

Η συμβουλή του Σωκράτη για να πετύχεις τις επιθυμίες σου

Καθώς ο Πλάτων έκανε βόλτα, ένα πρωινό με τον δάσκαλο του Σωκράτη,τον κοίταξε βαθιά στα μάτια και τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχεις οτιδήποτε.

Ο Σωκράτης δεν απάντησε και ο Πλάτων από σεβασμό δεν επίμεινε, λίγο πριν φτάσουν όμως στην πηγή στερνή για να πιουν νερό, δεν άντεξε και ξαναρώτησε…