Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η Ελένη Κικίδου που βοήθησε την αστυνομία να πιάσει το δράκο της Βουλιαγμένης

Τη ζωή μιας γυναίκας, η οποία με οδηγό το ταλέντο της στη διαίσθηση, βοήθησε ακόμη και την αστυνομία στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος, ανασυνθέτει ψηφίδα ψηφίδα η δημοσιογράφος – συγγραφέας Στελίνα Μαργαριτίδου, που υπογράφει το βιβλίο «Ελένη Κικίδου: Η Διαισθητικός που άφησε εποχή – Η τελευταία μαθήτρια του Άγγελου Τανάγρα».
Με δημοσιογραφική έρευνα δεκαετίας, η συγγραφέας φέρνει στο φως λεπτομέρειες μιας ολόκληρης εποχής και αποκαλύπτει την -άγνωστη σε πολλούς- ιστορία της Ελένης Κικίδου.   «Περπατούσε σκυφτή, με βήματα αργά. Κοντοστάθηκε. «Όχι, δεν είναι το φύσημα του αέρα. Κάτι «πιάνω» εδώ, είπε». Πίσω της, παραφυλώντας σχεδόν από τους θάμνους, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν με περιέργεια (…)

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι το ραδιενεργό ρουθήνιο – 106 μας το έστειλε η ίδια

Με αρκετή καθυστέρηση, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ανίχνευσε σε ορισμένες περιοχές της χώρας «εξαιρετικά υψηλά» επίπεδα του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Με αυτό τον τρόπο, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του Ινστιτούτου Ακτινοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (IRSN) της Γαλλίας σχετικά με την πιθανή προέλευση του ραδιενεργού στοιχείου που είχε εντοπισθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα στις αρχές Οκτωβρίου.