Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΜΟΥΦΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ : Ο Ισίδωρος Πόσδαγλης και η προφητεία της κρίσης

Ένας σύγχρονος μύθος, παράγωγο της κρίσης εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς τον τελευταίο καιρό στη διαδικτυακή σφαίρα της μυθολογίας. Ένας μυστηριώδης οικονομολόγος, ονόματι Ισίδωρος Πόσδαγλης, με το πόνημα του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» προφητεύει με ανατριχιαστική ακρίβεια τι επρόκειτο να γίνει στην οικονομική ζωή της χώρας μισό αιώνα αργότερα.

Περικλής Γιαννόπουλος

Ο Περικλής Γιαννόπουλος (Πάτρα 1869 – Αθήνα 8 Απριλίου 1910), λογοτέχνης, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, υπήρξε ελληνολάτρης διανοητής. Ήταν γιος του Ιωάννη και της Ευδοκίας Θεοφράστου Χαιρέτη. Καταγόταν δηλαδή από την αρχοντική κρητική, βυζαντινής καταγωγής, οικογένεια Χαιρέτη, της οποίας μέλη είχαν εγκατασταθεί στην Πάτρα. Γι' αυτό φέρεται ότι επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το έργο του θείου του Εμμανουήλ Χαιρέτη.

Θεσσαλονίκη: Η οδός Μαύρης Πέτρας που εξαφανίζει όποιον πάει εκεί μετά τις 12

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη γνωστή για την ομορφιά της. Το λιμάνι, ο Λευκός Πύργος, η μεγάλη της παραλία και φυσικά το καλό της φαγητό, σε συνδυασμό με τη νυχτερινή ζωή που έχει, την κάνουν τον ιδανικό τόπο για μικρούς και μεγάλους.
Αν κάποιος θέλει να αγναντέψει τη θέα της, δεν έχει παρά να ανέβει στην Παλιά Πόλη ή κοινώς τα Κάστρα και αφού βρει το κατάλληλο σημείο, να περάσει ώρες ρεμβάζοντας.
Μέσα όμως στις τοποθεσίες με την καλύτερη θέα, συγκαταλέγεται και ένας δρόμος που περιβάλλεται από έναν τρομακτικό και συνάμα αξιοπερίεργο μύθο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ : ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ( 12ΘΕΟ) Η ΦΩΤΟ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (28-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΗΡΑ.