Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

H ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974



Ποιος σκότωσε τον αμερικανό πρέσβη που έλεγε ψέμματα στους χουντικούς για τη τουρκική εισβολή;

Ένα μήνα μετά την τουρκική εισβολή και με τον Αττίλα 2 σε εξέλιξη στις 19 Αυγούστου 1974 ,δολοφονείται στη Λευκωσία ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο, Ρότζερ Ντέιβις, που είχε παραπλανήσει τους χουντικούς πραξικοπηματίες σχετικά με τις τουρκικές προθέσεις.Αν μη τι άλλο μια μυστηριώδης δολοφονία.
Ποιος και γιατί σκότωσε τον πρέσβη αλλά και την γραμματέα του Αντουανέτ Βαρνάβα; 
Ένας αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας έχει περιγράψει στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ τη στιγμή της δολοφονίας.Ο Χάρης (Πάμπος) Ευαγγελίδης ήταν όπως λέει ένα βήμα δίπλα από τον πρέσβη Ντέϊβις όταν έπεφτε νεκρός.

UFO και Project Stargate! 930.000 αποχαρακτηρισμένα αρχεία της CIA στο ίντερνετ!

Ένα απίστευτα μεγάλο αρχείο, που περιλαμβάνει 12 εκατομμύριες σελίδες αποχαρακτηρισμένων εγγράφων της, ανέβασε η CIA στο διαδίκτυο. Στα αρχεία υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με θεάσεις UFO, ναζιστικά εγκλήματα πολέμου, το Project Stargate και άλλα κάποτε μυστικά αρχεία.
Οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1995 όταν ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπιλ Κλίντον διέταξε να αποχαρακτηριστούν όλα τα έγγραφα με ιστορική αξία που ήταν τουλάχιστον 25 ετών. Ωστόσο τα έγγραφα ήταν προσβάσιμα μόνο από 4 τερματικούς υπολογιστές στα Εθνικά Αρχεία στην Ουάσιγκτον.

Όταν ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ χαρτογραφούσε τα νησιά του Αιγαίου


  Η Πάρος, 330 χρόνια πριν. Σπάνιος χειρόγραφος χάρτης (1687)
από τη Συλλογή Δωρεάς Τρικόγλου της Βιβλιοθήκης ΑΠΘ.
Άγνωστοι χειρόγραφοι χάρτες του κυκλαδικού αρχιπελάγους, χαρτογραφημένοι από Γάλλους μηχανικούς και ναυτικούς πριν από 330 χρόνια, έπειτα από εντολή του Λουδοβίκου ΙΔ΄ (1687), φυλάσσονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ήταν κρυμμένοι στα ράφια της κεντρικής βιβλιοθήκης εδώ και 40 χρόνια, αλλά αποκαλύφθηκαν και τεκμηριώθηκαν μόλις πρόσφατα στη συλλογή δωρεάς Τρικόγλου, όταν έπεσαν στα χέρια ειδικών που εκτίμησαν τον μοναδικό παγκοσμίως χαρτογραφικό θησαυρό.

Γιατί μετέβη εσπευσμένα στο Καστελλόριζο ο νέος Αρχηγός του Ελληνικού Στρατού...

Ενα καθαρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε σήμερα με πτήση την αμέσως επόμενη ημέρα από την ανάδειξή του στην ηγεσία του Ελληνικού Στρατού ο αντιστράτηγος και Αρχηγός ΓΕΣ, πλέον, Αλκιβιάδης Στεφανής με το ταξίδι στο Καστελλόριζο.
 
Λίγες ημέρες μετά την δέσμευση από την Αγκυρα για ολόκληρο το 2017 (με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα), για την διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων και την πραγματοποίηση βολών με πραγματικά πυρά, ακόμα και σε περιοχές που περιλαμβάνουν και ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο ο νέος Α/ΓΕΣ θέλει να δείξει ότι "η άμυνα θα είναι προωθημένη"