Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Τι απαντά ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στις φήμες για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα ( ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ; !!!)!

Ψυχραιμία συνιστά στους πολίτες ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γιώργος Δρακάτος, όσον αφορά στις προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, ακόμα και 7 Ρίχτερ, που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα συνάδελφοί του σεισμολόγοι.
Ο κ. Δρακάτος τόνισε πως θα πρέπει ο κόσμος να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις Αρχών και Φορέων και όχι να ακούει κάθε σεισμολόγο που εκφράζει μια προσωπική άποψη. Και αυτό γιατί είναι πιθανό να είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ακόμα και αν αυτό το πρόσωπο που την εκφράζει είναι σε κάποια σημαντική θέση.

Έρχεται η «Μέδουσα» και φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα εν μέσω... θέρους




Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από αύριο, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της ΕΜΥ, έπειτα από το κύμα καύσωνα, με τα 40άρια των τελευταίων ημερών. 
Πρόκειται για μια  εξαιρετικά σπάνια για την εποχή και το γεωγραφικό πλάτος της χώρας, κακοκαιρία, με το όνομα Μέδουσα «Medousa Storm», η οποία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Κυριακή το μεσημέρι και από τα βόρεια όπου αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές με μεγάλη διάρκεια και ένταση. Κάνει λόγο ακόμη, για «πολύ νερό», ενώ σημειώνει ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες για χαλαζόπτωση.
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας οι βροχές θα είναι έντονες σε Θεσσαλία-Μακεδονία, Σποράδες και Εύβοια.

Κίνηση προειδοποίησης προς Άγκυρα: Σε βάσεις διασποράς στέλνει η Λευκωσία τα Gunship Mil Mi-35P

Με το κλίμα έντασης που υπάρχει στην Κύπρο και τα τουρκικά πολεμικά σκάφη να απειλούν πρακτικά τις κυπριακές έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στην περιοχή είναι πάντα ανοικτό.
 Σύμφωνα με πληροφορίες  η ΕΦ ξεκίνησε την προώθηση των επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-35P σε βάσεις διασποράς στην Κύπρο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη, ενώ ο Κύπριος  ΥΠΑΜ Χριστόφορος Φωκαϊδης, υπογράμμισε  πως η Ε.Φ. παρακολουθεί την κατάσταση.
Η ισχυρότερη μονάδα κρούσης της κυπριακής Εθνοφρουράς τα επιθετικά ελικόπτερα της 55ης Σμηναρχίας Μάχης , ήδη βρίσκονται σε βάσεις διασποράς, σύμφωνα με πληροφορίες απ την Κύπρο έχοντας εγκαταλείψει την ΑΒ της Πάφου.

EKTAKTO: Πρώτο επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ – Τουρκική φρεγάτα πλησίασε το γεωτρύπανο – Προειδοποίηση από το κυπριακό λιμενικό

Τραβά όλο και περισσότερο το σχοινί η Άγκυρα δοκιμάζοντας τις αντοχές των πάντων, αυτή τη φορά έστειλε φρεγάτα να παρενοχλήσει το γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Η Τουρκία ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την απόπειρα πραξικοπήματος, έκανε ένα βήμα… παραπέρα.
Έστειλε φρεγάτα να «παρενοχλήσει» το West Capella, το πλοίο με το γεωτρύπανο της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρίας Total που έχει ξεκινήσει την προεργασία για τις έρευνες, που αναμένεται να αρχίσουν την Κυριακή (16.07.2017).Η τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβος), όπως αναφέρει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris Postasi, όχι μόνο άλλαξε πορεία πλεύσης και άρχισε να κινείται προς την Πάφο αλλά πλησίασε αρκετά το West Capella, με αποτέλεσμα να παρέμβει η κυπριακή ακτοφυλακή και να τους καλέσει να μην πλησιάσουν άλλο.

Αποκλειστικό: Σχέδιο άμεσης μετεγκατάστασης οπλισμένων μαχητικών F-16 της ΠΑ στην Πάφο – «Ασπίδα» για εχθρικές ενέργειες της Τουρκίας στον κυπριακό εναέριο χώρο

Σχέδιο μετακίνησης και μεταστάθμευσης μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» της Πάφου έχουν σχεδιάσει οι επιτελείς του Πενταγώνου σε συνεργασία με την Λευκωσία και είναι εφαρμόσιμο άμεσα σε περίπτωση που η Τουρκία κλιμακώσει και απειλήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.
Tο σχέδιο για την υποστήριξη της Κύπρου δεν εξαντλείται μόνο στην επιφάνεια της θάλασσας και κάτω απ’ αυτή, όπου πλέουν τουλάχιστον δύο υποβρύχια εντός της κυπριακής ΑΟΖ ή στα όρια με την ελληνική, αλλά επεκτείνεται και στον αέρα, εφόσον βεβαίως οι Τούρκοι επιλέξουν να παραβιάσουν το FIR Λευκωσίας και να κινηθούν απειλητικά προς την πλατφόρμα «West Capella» ή να παρενοχλήσουν κυπριακά ελικόπτερα που μεταφέρουν προσωπικό από και προς το γεωτρύπανο της «Total». 

Μέδουσα-τέρας ξεβράστηκε στην παραλία του Ρίου (εικόνες)

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι λουόμενοι στις παραλίες περιοχής έβλεπαν «σεντόνια» από μικρές καφέ τσούχτρες που έβγαιναν στα ρηχά να αποτρέπουν την δική τους είσοδο στη θάλασσα.Μάλιστα πολλοί το τελευταιο διάστημα μάλλον είχαν εξοικιωθεί με την παρουσία των μικρών τσουχτρών.
Το μέγεθος όμως των μεδουσών που εμφανίστηκε χθες στην περιοχή του Ρίου άλλους τους αιφνιδίασε κι άλλους τους κατατρόμαξε.

S-400: Η Τουρκία θα δώσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία

Η Τουρκία συμφώνησε να πληρώσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει από την Ρωσία το πλέον προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, σε μια εμπορική συμφωνία που σηματοδοτεί την απομάκρυνση της από την στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, η οποία κρατούσε την Τουρκία δεμένη με τη Δύση για περισσότερο από έξι δεκαετίες, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο υψηλόβαθμο τούρκο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τον τούρκο αξιωματούχο, η προκαταρκτική συμφωνία προβλέπει αρχικά τη μεταβίβαση δύο συστοιχιών S-400, ενώ άλλες δύο θα συναρμολογηθούν την επόμενη χρονιά στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport, που είναι και η μοναδική κρατική ρωσική εταιρεία στον τομέα αυτό, δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις λεπτομέρειες που αφορούν την συμφωνία με την Τουρκία.

Breeze 2017: Η ΤΠΚ Ρίτσος στα στενά του Βοσπόρου

Η ΤΠΚ Ρίτσος, κλάσσης Ρούσσεν πέρασε από το Βόσπορο με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα. Το εντυπωσιακό το πέρασμα της το αλιεύσαμε από το twitter και μπορείτε να το δείτε παρακάτω. Γιατί όμως η ΤΠΚ πέρασε από εκεί; 

Νέα αντιπαράθεση Άγκυρας - Βερολίνου εγκυμονεί η άρνηση άδειας σε Γερμανούς βουλευτές

Η Άγκυρα αρνήθηκε να δώσει άδεια σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν περίπου 30 Γερμανούς στρατιώτες που υπηρετούν σε μια αεροπορική βάση κοντά στο Ικόνιο (κεντρική Τουρκία), δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου για θέματα άμυνας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, ένα γεγονός που ενδέχεται να αποτελέσει νέα εστία έντασης μεταξύ της Τουρκίας και του Βερολίνου.

«Η κυβέρνηση, ιδίως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, πρέπει τώρα να προχωρήσουν στα απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσουν ότι οι βουλευτές μπορούν σύντομα να επισκεφθούν τους στρατιώτες στο Ικόνιο» επισήμανε ο Ράινερ Άρνολντ. Η άρνηση της Τουρκίας νωρίτερα αυτόν τον χρόνο να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ οδήγησε το Βερολίνο στην απόφαση μετεγκατάστασης των στρατευμάτων του στην Ιορδανία. Στο Ικόνιο, οι στρατιωτικοί της πολεμικής αεροπορίας της Γερμανίας συμμετέχουν σε αποστολές επιτήρησης του ΝΑΤΟ.

Τουρκία πραξικόπημα: Ένα χρόνο μετά ο Ερντογάν απόλυτος κύριος μιας διχασμένης χώρας

Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήριζε το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου “δώρο Θεού” ήξερε τί έλεγε. Η θριαμβευτική του επικράτηση, χάρη σε ένα παιχνίδι της Μοίρας και ανέλπιστη τύχη, του επέτρεψε να χρησιμοποιήσει το πραξικόπημα προς όφελός του και να επεκτείνει την δύναμή του εξαπολύοντας ένα ανελέητο κυνήγι εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, υπαρκτών και... δυνητικών.

Αυτή όμως η άσβεστη δίψα του Ερντογάν για ολοένα και περισσότερη δύναμη, διεύρυνε τα χάσματα στην κοινωνία, τον Στρατό και το ίδιο το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, φέρνοντας την Τουρκία πιο κοντά σε μια ισλαμοσυντηρητική δικτατορία.

Κυπριακό και "Ιουλιανά": Η διπλή μαύρη επέτειος της 15ης Ιουλίου

Η 15η Ιουλίου είναι μια διπλή επέτειος, με τραυματικές εμπειρίες και δυσάρεστες αναμνήσεις, για τον Ελληνισμό.

Η πρώτη είναι τα περίφημα Ιουλιανά του 1965. Και η άλλη, είναι η Κυπριακή τραγωδία, με αφετηρία το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου του 1965, με άμεσο επακόλουθο την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Μεγαλόνησο, λίγες μέρες μετά.

Αθήνα: Στις 7:00 το απόγευμα της 15ης Ιουλίου του 1965 πραγματοποιήθηκε στα ανάκτορα (σημερινό Προεδρικό Μέγαρο, στην οδό Ηρώδου Αττικού) η τελευταία συνάντηση του τότε Βασιλιά Κωνσταντίνου με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου.
Το Κόμμα της Ε.Κ. με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπανδρέου, στις εκλογές που είχαν γίνει τον Φεβρουάριο του 1964 είχε σημειώσει εκλογικό θρίαμβο συγκεντρώνοντας το 53% του εκλογικού σώματος.

Η μέλισσα.. αρχιτέκτονας της Αγίας Σοφίας

Υπάρχει ένας νεοελληνικός θρύλος από την περιοχή της Θράκης που μας πληροφορεί για τον τρόπο που με τον οποίο ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός βρήκε το σχέδιο για το χτίσιμο της Αγίας Σοφίας.
Ο θρύλος λοιπόν αυτός μας περιγράφει και μας εξηγεί ότι το σχέδιο για να κτισθεί η Αγία Σοφία, έγινε γνωστό στον αυτοκράτορα με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο απ΄αυτόν που μάθαμε από το μάθημα της Ιστορίας. Αξίζει ιδιαίτερης προσοχής αυτή η παράδοση γιατί δεν είναι γνωστή από άλλους τόπους παρά μόνο από τη Θράκη. Τη διηγιόντουσαν στη Βιζύη της Θράκης κατά τον 20 αιώνα, και εκεί, στην ιδιαίτερη στην ιδιαίτερη του πατρίδα την έμαθε μικρό παιδί ο ποιητής Γεώργιος Βιζυηνός. Μάλιστα θέλοντας να σώσει από την λησμονιά αυτή την παράδοση-θρύλο την περιέγραψε έμμετρα μέσα στην ποιητική του συλλογή «Ατθίδες αύραι».