Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η NASA ανακάλυψε 10 νέους πλανήτες που μπορούν να υποστηρίξουν εξωγήινη ζωή

Άλλοι 219 πλανήτες προστέθηκαν στη λίστα εξερεύνησης του Διαστήματος - Συνολικά 4.034 ουράνια σώματα έχουν εντοπιστεί από το τηλεσκόπιο Κέπλερ

Αλλάζει δραματικά ο σχεδιασμός εξερεύνησης του Διαστήματος μετά τις σημερινές αποκαλυπτικές ανακοινώσεις της NASA, η οποία εντόπισε 10 πλανήτες που διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία, βάσει των οποίων μπορεί να στοιχειοθετηθεί η ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Η Διαστημική Υπηρεσία προέβη τη Δευτέρα σε συγκλονιστικές ανακοινώσεις, κάνοντας γνωστό ότι μέσω του τελευταίας τεχνολογίας υπερτηλεσκοπίου Κέπλερ, εντοπίστηκαν άλλοι 219 υποψήφιοι πλανήτες, οι 10 εκ των οποίων είναι πολύ πιθανό να φιλοξενούν εξωγήινη ζωή, καθώς παρουσιάζουν όλα εκείνα τα δεδομένα που ευνοούν τη δημιουργία, ύπαρξη και εξέλιξη οργανισμών. Πρόκειται για πλανήτες στο μέγεθος της Γης, με αναλύσεις που παραπέμπουν στον πλανήτη μας.

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ!!!

Οι τέσσερεις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο του εξισλαμισμού του μεγαλοπρεπέστερου ελληνορθόδοξου ναού της χριστιανοσύνης, κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Αυτά υποστηρίζει ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστήμιου της Κωνσταντινούπολης, Reşat Oyguç, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Milliyet, μέσα από τον ναό της Αγίας Σοφίας μετά από επίσκεψη Τούρκων επιστημόνων, ότι σε ένα επόμενο μεγάλο σεισμό που αναμένεται να πλήξει την Κωνσταντινούπολη, οι τέσσερεις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι.
Στο συμπέρασμα αυτό, δηλαδή ότι οι τέσσερεις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο κατάρρευσης, κατέληξαν οι επιστήμονες του Τεχνικού Πανεπιστήμιου της