Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Οι Αλβανοί παραδίδουν τη σορό του Κ.Κατσίφα: Έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας!

Η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας δέχθηκε το επίσημο αίτημα των μελών της οικογενείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παράδοση της σορού που παραμένει στο νεκροτομείο για 9η ημέρα.
Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Κλείνει -αργά αλλά σταθερά- η τρύπα του όζοντος στην ατμόσφαιρα

Μπορεί πολλοί να… μεγάλωσαν με την τεράστια καταστροφή της τρύπας του όζοντος, ωστόσο πλέον η τρύπα αυτή φαίνεται πως αργά αλλά σταθερά κλείνει.
Σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ, το στρώμα του όζοντος που προστατεύει τη ζωή από την καρκινογόνο ηλιακή ακτινοβολία ανακάμπτει με ρυθμό ένα έως τρία τοις εκατό τη δεκαετία, αντιστρέφοντας πολλά χρόνια επικίνδυνης μείωσης του στρώματος αυτού εξαιτίας της απελευθέρωσης επικίνδυνων χημικών.

«Κούφια» γέφυρα του 17ου αιώνα έκρυβε μέσα της δεκάδες δωμάτια και ολόκληρο… (φώτο)

Μπροστά σε μία συναρπαστική ανακάλυψη βρέθηκαν οι Βρετανοί αρχαιολόγοι που συντηρούσαν γέφυρα του 17ου αιώνα, όταν ανακάλυψαν στο εσωτερικό της έναν ολόκληρο ξεχασμένο κόσμο.
Η ανακάλυψη αρχαιολόγων στη Μεγάλη Βρετανία, θυμίζει κάτι από τα βιβλία του Νταν Μπράουν ή από μυθιστορήματα με πλοκή θρίλερ ή ακόμα και… Ιντιάνα Τζόουνς.
Ο αόρατος κόσμος που ήρθε στο φως μέσα σε μια γέφυρα, στην έκταση του Ανακτόρου Μπλένιμ (Blenheim Palace), μια ιστορική αρχοντική κατοικία στην Οξφόρδη, τους άφησε… άφωνους.

Ανοσοθεραπεία: Ένα σημαντικό όπλο στη μάχη εναντίον του καρκίνου

Οι φετινοί νικητές του βραβείου Nobel Ιατρικής, Jim Allison και Tasuku Honjo, ασχολούνται με τον πολλά υποσχόμενο κλάδο της ανοσοθεραπείας

Η νίκη στη μάχη κατά του καρκίνου ίσως είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε και μπορεί να ακούει στο όνομα της ανοσοθεραπείας του καρκίνου.