Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Τι ψάχνουν οι Τούρκοι στο «Τρίγωνο του διαβόλου» του Αιγαίου

Πολλοί γνωρίζουν το «Τρίγωνο των Βερμούδων» αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι ανάλογο «Τρίγωνο του Διαβόλου», όπως το έχουν χαρακτηρίσει οι Τούρκοι, («Seytan Üçgeni»), υπάρχει και στο Αιγαίο και μάλιστα σε μια πολύ γνωστή περιοχή που έχει ιστορία τεσσάρων περίπου χιλιετιών στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και στην πειρατεία.
Το «Τρίγωνο» αυτό βρίσκεται σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, ανάμεσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Τουρκίας, στην περιοχή που περικλείετε από τον Τσεσμέ, το κόλπο του Σιγατζίκ στις μικρασιατικές ακτές και στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Χίου, όπως υποστηρίζει ο τουρκικός τύπος. Στην περιοχή αυτή λοιπόν κατά καιρούς έχουν γίνει πολλά ναυάγια από αρχαιότατων χρόνων και κατά την βυζαντινή εποχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής είτε Έλληνες, είτε στη συνέχεια Τούρκοι, να την ονομάσουν τους περασμένους αιώνες σαν «Τρίγωνο του Διάβολου».

Μήνυμα των Anonymous στην ελληνική κυβέρνηση: Σύντομα θα σας δώσουμε τα «κλειδιά στο χέρι»

Στο στόχαστρο των Anonymous μπήκε η κυβέρνηση για την αδικία που διαπράττει με τους πλειστηριασμούς και για τη μη παρέμβαση της στο πρόβλημα της μικρής Νεφέλης που είναι άρρωστη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Υπατίας Κοκκινάκη, μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε μέσω της σελίδας της στο Facebook η ομάδα των Ελλήνων χακτιβιστών «Anonymous Greece», στο οποίο κάνει αναφορά για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την άρνηση του ΕΟΠΥΥ να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό.
Παράλληλα, προειδοποίησε έμμεσα την κυβέρνηση για επόμενα χτυπήματα, γράφοντας ότι «υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα “κλειδιά στο χέρι”».

Γιατί οι αρχαίοι έβαζαν νερό στο κρασί τους

Συχνά, και ιδιαίτερα τώρα, γίνομαι αποδέκτης ερωτημάτων σχετικών με το αν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν υποκατάστατα των σημερινών ψυγείων και ακόμη αν είχαν τη δυνατότητα να ψύχουν τα διάφορα ποτά τους. Και στα δύο αυτά ερωτήματα η απάντηση είναι θετική.
Συχνά, και ιδιαίτερα τώρα, γίνομαι αποδέκτης ερωτημάτων σχετικών με το αν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν υποκατάστατα των σημερινών ψυγείων και ακόμη αν είχαν τη δυνατότητα να ψύχουν τα διάφορα ποτά τους. Και στα δύο αυτά ερωτήματα η απάντηση είναι θετική.
Ωστόσο ακόμη και η πιο σύντομη ανάπτυξή τους απαιτεί έκταση που ξεπερνά τον περιορισμένο χώρο μιας επιφυλλίδας. Έτσι θα περιοριστώ στο δεύτερο ερώτημα, επιφυλασσόμενος σε μια άλλη, ελπίζω επίσης καλοκαιριάτικη, επιφυλλίδα να ασχοληθώ και με το πρώτο.
Όπως είναι γνωστό, το κατ' εξοχήν ποτό των αρχαίων Ελλήνων ήταν ο «θείος οίνος». Άνδρες, γυναίκες και παιδιά γεύονταν το ένθεο αυτό ποτό και ιδιαίτερα οι πρώτοι, που συνομιλούσαν και φλυαρούσαν ατέλειωτες ώρες κάθε μέρα στους ανδρώνες πίνοντας κρασί.

Τα ισραηλινά F-35A μπήκαν στην Συρία και εντελώς «αόρατα» κτύπησαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ώρες, ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη stealth F-35, μαζί με μαχητικά F-15I, έπληξαν στόχους της Χεζμπολάχ στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, χωρίς να γίνουν αντιληπτά από την συριακή αεράμυνα. Ερώτημα είναι αν έγιναν αντιληπτά από τις ρωσικές συστοιχίες των S-400 στην αεροπορική βάση Χμέιμιν στην Λαττάκεια.
Τα F-35A προηγήθηκαν και κτύπησαν μία αντιαεροπορική συστοιχία κι ένα ραντάρ σε μια κλασική αποστολή καταστολής εχθρικής αεράμυνας, χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τα συριακά ραντάρ (SEAD-DEAD) και εν συνεχεία ακολούθησαβ στα F-15I κάνοντας μια υγιεινή... βόλτα! 

Πολεμικό το κλίμα στην Καταλονία: Η κεντρική κυβέρνηση στέλνει στρατό κατά των αποσχιστών

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα, η κεντρική κυβέρνησης της Ισπανίας επιλέγει να αυξήσει τις αστυνομικές δυνάμεις στην Καταλονία με αποστολή τους «να δράσουν σε περίπτωση που διεξαχθεί το παράνομο δημοψήφισμα».
Φρούριο αναμένεται να γίνει η Καταλονία προκειμένου να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας στέλνει και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στην Καταλονία για να διατηρήσουν την τάξη και να διασφαλίσουν ότι δεν θα διεξαχθεί το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Παρίσι: Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό!

Συναγερμός στο Παρίσι και υποψίες για ύπαρξη βόμβας! Η «πόλη του Φωτός» βρέθηκε για μια ακόμη φορά… στα κόκκινα. Μαζική εκκένωση σταθμού του μετρό στην πρωτεύουσα της -πολύπαθης- Γαλλίας, μετά από αναφορές για ένα «ύποπτο πακέτο».

Κόκκινος συναγερμός και πάλι στο Παρίσι!

Την είδηση μετέφερε η βρετανική mirror.co.uk. Ο σταθμός του μετρό που εκκενώθηκε είναι ο Cambronne και βρίσκεται κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Πάνοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο, μετά τις αναφορές για μια «ύποπτη» βαλίτσα. Ο σταθμός απέχει λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από το σήμα κατατεθέν του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ. Αυτό σημαίνει βεβαίως πως βρίσκεται στην «καρδιά» της τουριστικής αγοράς της πρωτεύουσας.

ΗΠΑ: Σοβαρή η απειλή για δοκιμή βόμβας υδρογόνου

«Υπάρχουν κάποιοι παληκαρισμοί που θεωρούνται δεδομένοι όταν έχουμε να κάνουμε με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ στο πρακτορείο Ρόιτερς, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είμαστε αναγκασμένοι σε κάποιο βαθμό να λάβουμε σοβαρά αυτή την απειλή».
Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι υπάρχουν ερωτήματα κατά πόσον η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει μια τέτοια δοκιμή, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πώς οι ΗΠΑ θα απαντούσαν απέναντι σε μια τέτοια προοπτική.
«Θα ήταν μια αλλαγή δεδομένων, κατά μία έννοια», είπε χαρακτηριστικά.
«Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε τόση βάση σε αυτό αυτή τη στιγμή».