Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Κρεσέντο αντι-τουρκισμού: «Να πάρουμε τα πυρηνικά από το Ιντσιρλίκ και να τη πετάξουμε εκτός ΝΑΤΟ» – Η Σούδα ξαφνικά έγινε η πιο περιζήτητη βάση στην Α.Μεσόγειο

Με τις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας να επιδεινώνονται ολοένα και περισσότερο κάθε λεπτό,  με τελευταίο επεισόδιο αυτό της αναστολής της βίζας εκατέρωθεν, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον στις 17 και 18 Οκτωβρίου και η συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τράμπ στο Λευκό Οίκο είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλο και σημαντικό γεγονός για ολόκληρη την Ν.Μεσόγειο.
Από την αμερικανική πλευρά αυτό που τονίζεται συνεχώς είναι  ότι για τις ΗΠΑ το θέμα της Σούδας, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές βάσεις στον κόσμο, είναι σοβαρό αλλά δεν θα είναι κυρίαρχο αυτής της συνάντησης, ούτε αυτό θα καθορίσει την έκβαση των συνομιλιών στο Οβάλ Γραφείο.
Η αμερικανική πλευρά έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει τη βάση της Κρήτης ώστε να είναι πλέον έτοιμη επιχειρησιακά στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε εφαρμογή τα Κυπριακά επιχειρησιακά σχέδια απόκρουσης τουρκικής επίθεσης – Ενώνονται Τουρκία-Κατεχόμενα

Μέσα σε μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση έντασης λόγω της διένεξης Κούρδων –Ιρακινών και Σύρων-Ισραηλινών,   οι Κύπριοι διεξάγουν μια πολυεθνική άσκηση η οποία συγκεντρώνει τα «βλέμματα» όλων των παραγόντων στην περιοχή της Α.Μεσογείου.
Στην πολυεθνική άσκηση συμμετέχουν δυνάμεις από το  Ισραήλ,  Γαλλία,  Ελλάδα και  Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και ο  Ευρωπαϊκός  Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) .
Κύριος σκοπός της  είναι η αντιμετώπιση τυχόν τουρκικών προκλήσεων ,  η οποία εντωμεταξύ υλοποιεί μεγαλόπνοα σχέδια με πρώτο την επικείμενη  διασύνδεση  με καλώδιο ηλεκτρικής τροφοδοσίας των  κατεχομένων  με το  Akkuyu στο οποίο ετοιμάζεται η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου.

Παγκόσμιος συναγερμός για το κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε στα δίκτυα Wi-Fi

Οι ασύρματες συνδέσεις των οικιακών και επαγγελματικών δικτύων Wi-Fi σε όλο τον κόσμο είναι εκτεθειμένες σε παραβιάσεις από χάκερ εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας, με την ονομασία «Κρακ» (Krack), το οποίο ανακαλύφθηκε μόλις τώρα από Βέλγους ειδικούς, οι οποίοι «έσπασαν» την προστασία του πρωτοκόλλου WPA2.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι η πλειονότητα των συνδέσεων, που χρησιμοποιούν το ευρέως διαδεδομένο πρωτόκολλο ασφάλειας WPA2, κινδυνεύουν να παραβιασθούν, μέχρι το πρόβλημα διορθωθεί, σύμφωνα με το BBC και τη Guardian.
Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος για όλα τα λειτουργικά συστήματα: Android (ιδίως την έκδοση 6.0 Marshmallow), Linux, Apple iOS, Windows κ.α. Εκπρόσωπος της Google δήλωσε: «Είμαστε ενήμεροι για το ζήτημα και θα προστατεύουμε όποιες συσκευές επηρεασθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες». Η αμερικανική ομάδα κυβερνο-ασφάλειας CERT (Computer Emergence Readiness Team) εξέδωσε σχετική προειδοποίηση.

ΕΚΤΑΚΤΟ «Προειδοποιεί» τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα: Μπορούμε να σας καταστρέψουμε

Διευκρίνισε ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει καμία διάθεση να συζητήσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα
«Ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή» ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση.
«Όσο η εχθρική πολιτική και η πυρηνική απειλή των ΗΠΑ δεν εξαλείφονται πλήρως, εμείς δεν θα θέσουμε ποτέ, ασχέτως των συνθηκών, τα πυρηνικά μας όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους μας, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε.

Χάλκινος ο ουρανός του Λονδίνου

Kαι ξαφνικά ο ουρανός πάνω από το Λονδίνο θύμιζε τοπίο στον πλανήτη Άρη. Ο ήλιος ήταν κατακόκκινος και η ατμόσφαιρα στο χρώμα του χαλκού. Οι άνεμοι με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων την ώρα που πέρναγαν πάνω από την Ιρλανδία με κατεύθυνση την Αγγλία και τη Σκωτία έφερναν κόκκους άμμου από τη Σαχάρα αλλά και στάχτες από τις πυρκαγιές στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Το μείγμα αυτό προκάλεσε το εκπληκτικό αυτό φαινόμενο πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα.

ΕΚΤΑΚΤΟ Νέα εποχή στην αστρονομία! Ανιχνεύτηκαν βαρυτικά κύματα από συγχώνευση δύο άστρων νετρονίων


Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά ανίχνευσαν στη Γη βαρυτικά κύματα από το διάστημα, τα οποία προέρχονται από τη συγχώνευση δύο άστρων νετρονίων (πάλσαρ) και όχι μαύρων τρυπών, όπως είχε συμβεί σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις.
Επιπλέον, για πρώτη φορά εντόπισαν και παρατήρησαν με τηλεσκόπια την ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που συνόδευε το κοσμικό αυτό φαινόμενο.

Χανιά: Ο Ολλανδός πρέσβης έσταξε δηλητήριο – «Η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει αυτά που υπογράφει»

Για την Ελληνική Κυβέρνηση και την εικόνα που έχει δώσει η Ελλάδα στο εξωτερικό, μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Caspar Veldkamp, στα πλαίσια του 3ου Orange Water, που διεξάγεται και στα Χανιά. Όταν τον πλησίασαν δημοσιογράφοι, ο Ολλανδός πρέσβης «έσταξε δηλητήριο» για τη χώρα μας. «Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει αυτά που υπογράφει. Η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται αλλά η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια», τόνισε ο κ. Veldkamp.

Τι θα συνέβαινε αν έπεφτε ατομική βόμβα στην Αθήνα

Το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο Public Radio International, βασιζόμενο σε στοιχεία από τον όλεθρο που προκάλεσαν οι ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, ανέπτυξε μία απλή εφαρμογή που μας επιτρέπει να «μεταφέρουμε» εικονικά τις συνέπειες μίας ατομικής βόμβας στην πρωτεύουσα.

Το φαινόμενο που δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε οι επιστήμονες στη Κρήτη

Μοναδικές ομορφιές αλλά και περίεργα μέρη που τα ακολουθούν διάφοροι θρύλοι ολοκληρώνουν το πανέμορφο σκηνικό της Κρήτης.
Ένα από αυτά τα μέρη είναι και το βουλισμένο αλώνι το όνομα του οποίου το έδωσαν οι Κρητικοί λόγω της καθίζησης του εδάφους.
Λίγο πριν από το χωριό Μάραθος, στον επαρχιακό δρόμο Ηρακλείου – Ρεθύμνου, βρίσκεται ένα μέρος που καταλαμβάνει πάντα μια θέση στις λίστες με τα πιο περίεργα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Game over για τον Κάρλες Πουτζδεμόντ: Σήμερα καλείται να απαντήσει αν έχει διακηρύξει την ανεξαρτησία ή όχι της Καταλονίας

Έχει διακηρύξει τελικά η Καταλονία την ανεξαρτησία της ή όχι; Στο φαινομενικά απλό, αυτό ερώτημα καλείται να απαντήσει σήμερα ο ηγέτης της περιφέρειας Κάρλες Πουτζντεμόντ.
Σε περίπτωση θετικής απάντησης η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του ισπανικού συντάγματος που μπορεί ουσιαστικά να οδηγήσει σε αφαίρεση του αυτοδιοίκητου της περιοχής και σε διάλυση του τοπικού κοινοβουλίου στην Καταλονία. Εάν, αντιθέτως, ο Καταλανός ηγέτης απαντήσει αρνητικά, τότε αναμένεται να χάσει την κυβερνητική πλειοψηφία καθώς αυτή στηρίζεται στις ψήφους των νεομαρξιστών που ζητούν την άμεση διακήρυξη της ανεξαρτησίας.
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν game over για την τοπική κυβέρνηση, ρωτήθηκε ο Χορντί Σολέ, ευρωβουλευτής της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk;

Επώδυνο διαγράφεται το διαζύγιο Ευρωπαϊκής Ενωσης - Βρετανίας

Δυσαρέσκεια και εκνευρισμός είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα όσων συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς ο οικονομικός διακανονισμός του «διαζυγίου» παραμένει δυσεπίλυτο ζήτημα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας The Financial Times, στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες φέρονται αποφασισμένοι να αρνηθούν κάθε περαιτέρω συζήτηση για το μέλλον της σχέσης των δύο πλευρών, αν δεν συμφωνηθούν οι «όροι του διαζυγίου». Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε εμφανιστεί πιο αισιόδοξη, επισημαίνοντας ότι μετά τον τελευταίο γύρο επαφών τα δύο μέρη βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τα δικαιώματα όσων Βρετανών ζουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ελπίδα ότι στο πλαίσιο της συνόδου θα εγκαινιαστούν οι συνομιλίες για τη μελλοντική εμπορική συνεργασία Βρυξελλών και Λονδίνου. Πρόκειται, όμως, για ευσεβή πόθο...