Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Αθήνα να απαγορεύσει πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών για Συρία!



Η Ελλάδα απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ να “κλείσει” τον εναέριο χώρο της σε ρωσικά αεροσκάφη που πετούσαν προς τη Συρία.

Όπως αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Sputnik η Μόσχα είχε ζητήσει άδεια διέλευσης μεταγωγικών αεροσκάφων της απο το ελληνικό FIR για τις δυο πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sputnik “το Σάββατο η πρεσβεία των ΗΠΑ υπέβαλε αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας της να απαγορεύσει τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία, μέσω του FIR Αθηνών.

Το ήξερες ότι υπάρχει και Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων ;


Η υποθαλάσσια άβυσσος, όπου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, λόγω των πολλών ναυαγίων που έχουν σημειωθεί μπορεί να χαρακτηριστεί ως Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων
Λίγα μίλια νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας, απέναντι από την Μεθώνη, βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου (στα 5.121 μ.), το Φρέαρ των Οινουσσών.
«Νέστωρ» και Φρέαρ των Οινουσσών
Από εκεί λαμβάνουν χώρα οι έρευνες του πειράματος «Νέστωρ». Ουσιαστικά το όνομα του πρωτοποριακού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν ελληνικά και ξένα ερευνητικά ιδρύματα, είναι το ακρωνύμιο NESTOR (Neutrino Extended Submarine Telescope with Oceanographic Research).
Στόχος είναι, μέσα από τα βάθη της αβύσσου όπου μπορούν να «εγκλωβιστούν» καθώς δεν φτάνει ηλιακό φως, να ερευνηθεί η ύπαρξη των νετρίνων, αυτών των μικροσκοπικών σωματιδίων που ελπίζεται ότι θα δώσουν καθοριστικές για το παρελθόν του Σύμπαντος πληροφορίες.
Στο φρέαρ έχει στηθεί ένα τεράστιο τηλεσκόπιο, μεγαλύτερο από τον Πύργο του Αϊφελ, ενώ πρόσφατα ποντίστηκε – με μεγάλες δυσκολίες – και το καλώδιο οπτικών ινών που δίδει πληροφορίες στον σταθμό των ερευνητών ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο παλιό γυμνάσιο της Πύλου.

Οι κύκλοι των νεράιδων στην Ναμίμπια -Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της φύσης


Στο ανατολικό άκρο της Ναμίμπια ερήμου της νοτιοδυτικής Αφρικής υπάρχει ένα μυστηριώδες φαινόμενο που ονομάζεται «κύκλοι νεραιδων»-σχεδόν κυκλικά άγονα μπαλώματα μέσα σε μια αραιή μήτρα μικρών βραχύβιων ειδών χλόης.
Στη Ναμίμπια της νοτιοδυτικής Αφρικής, τα αραιά λιβάδια που αναπτύσσονται στα βαθιά αμμώδη χώματα κάτω από τις βροχοπτώσεις μεταξύ 50 και 100 χιλ. το χρόνο από χιλιάδες σχεδόν-κυκλικά γυμνά σημεία, συνήθως περιβάλλονται από ένα ψηλότερο γρασίδι.
Οι αιτίες αυτών των λεγόμενων «κύκλων νεράιδων» είναι άγνωστη, αν και ένας αριθμός υποθέσεων έχουν προταθεί.

Προκαλεί πονοκέφαλο στους επιστήμονες το μυστηριώδες πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή της Ρωσίας






Προκαλεί πονοκέφαλο στους επιστήμονες το μυστηριώδες πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή της Ρωσίας – Δείτε τις φωτογραφίες

Ένα μυστήριο πλάσμα της θάλασσας με ένα «ράμφος» σαν πουλί και γούνα στην ουρά του, φέρεται να έχει ξεβραστεί σε παραλία, προκαλώντας πονοκέφαλο σε εμπειρογνώμονες. Το γιγάντιο τέρας, ότι δηλαδή έχει απομείνει από αυτό, βρέθηκε σε ακτή  στο νησί Σαχαλίνη, στο Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Siberian Times, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα εντοπίσει το παράξενο αυτό «προϊστορικό» ή «μεταλλαγμένο» πλάσμα που έχει ομοιότητες με ένα δελφίνι, αλλά είναι τουλάχιστον δύο φορές μεγαλύτερο σε μέγεθος.

Μυστήριο με βραχιόλι 40.000 ετών [εικόνες]


Ένα μοναδικό βραχιόλι από πράσινη πέτρα ανακαλύφθηκε δίπλα σε αρχαία ανθρώπινα οστά σε μια σπηλιά της Σιβηρίας.
Πρόκειται για το «το αρχαιότερο που έχει βρεθεί ποτέ», και χρονολογείται περίπου 40.000 ετών, λένε οι Ρώσοι ειδικοί.
Το μοντέρνο σε εμφάνιση γυαλισμένο κόσμημα, ίσως ανήκει σε μια προϊστορική πριγκίπισσα ενώ είναι κατασκευασμένο από χλωρίτη.

Tο φρούριο – μυστήριο που τρελαίνει τον Πούτιν και τους επιστήμονες


Το συγκεκριμένο φρούριο ανακαλύφθηκε πριν 100 περίπου χρόνια, αλλά μένει ακόμη ανεξερεύνητο!
Με την πρώτη ματιά, το ορθογώνιο νησάκι Por-Bajin, μοιάζει με ένα κάστρο ή φυλακή, αν και το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής έχει καταρρεύσει. Αυτό όμως που παραμένει ακόμη ανεξήγητο, σχεδόν 100 χρόνια από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε, είναι ο λόγος που κατασκευάστηκε αυτό το φρούριο, σε μία λίμνη στα βάθη της Σιβηρίας, σχεδόν πριν 1.300 χρόνια. Κανένας επιστήμονας δεν έχει μπορέσει μέχρι στιγμής να εξηγήσει τη δαιδαλώδη αυτή κατασκευή, ούτε να αποκρυπτογραφήσει τη χρησιμότητά του.

Το Αλτσχάιμερ βρήκε το μάστορά του!

Το Αλτσχάιμερ βρήκε το μάστορά του!
Η νόσος Αλτσχάιμερ θεωρείται η νόσος η οποία σταδιακά καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και υπολογίζεται ότι τώρα επηρεάζει γύρω στα 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ το 2050 εκτιμήσεις δείχνουν ότι από τη νόσο Αλτσχάιμερ θα πάσχουν περίπου 110 εκατομμύρια άνθρωποι. Δηλαδή μετά από περίπου 4 δεκαετίες από σήμερα η νόσος Αλτσχάιμερ προβλέπεται ότι θα υπερτριπλασιαστεί!


Ξεκίνησαν μεγάλες χερσαίες επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Λαττάκεια της Συρίας

 
 
Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας κοντά στη Λαττάκεια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε εδάφη που μέχρι χθες κατείχαν οι τζιχαντιστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο συριακός Στρατός με την υποστήριξη ρωσικού πυροβολικού έχει επεκτείνει τον έλεγχο τους επί της επικράτειας καθώς εξουδετέρωσαν τους τζιχαντιστές στις βόρειες περιοχές της πόλης και προωθούνται 20 χλμ βαθύτερα.
 
Ρώσοι πεζοναύτες με την υποστήριξη ΤΟΜΑ BTR-82A, επιθετικών ελικοπτέρων και μαχητικών κρούσης Su-34 κτυπούν σε όλο το μέτωπο της Λαττάκεια τους εξοπλισμένους από ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Κατάρ, ισλαμιστές.
 

Επαναπατρίζεται αρχαίο ελληνικό νόμισμα!

 

 

Τον επαναπατρισμό, από την Ελβετία, εντός του Σεπτεμβρίου, σημαντικού αρχαίου ελληνικού νομίσματος, που υπήρξε προϊόν λαθρανασκαφής, αποφάσισε το ελβετικό ποινικό δικαστήριο.

Η Ζυρίχη, μετά τις συστηματικές προσπάθειες των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, ικανοποίησε οριστικά το ελληνικό αίτημα δικαστικής συνδρομής περί κατάσχεσης του νομίσματος υπέρ του ελληνικού Δημοσίου και επαναπατρισμού του, δίνοντας θετική έκβαση σε μια υπόθεση διεκδίκησης που ξεκίνησε έξι χρόνια πριν.