Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί η Μεγάλη Πυραμίδα Χτίστηκε σε Αυτό το Μέγεθος και όχι σε κάποιο άλλο; Τι Σκοπούς Εξυπηρετούσε;

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο απίστευτες και αινιγματικές δομές που χτίστηκαν ποτέ, στην επιφάνεια του πλανήτη μας. Και ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιοί, πώς και γιατί έχτισαν τη Μεγάλη Πυραμίδα, υπάρχουν αρκετές θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν αυτήν την αινιγματική δομή.
Αν και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι πυραμίδες στο οροπέδιο της Γκίζας χρονολογούνται από το 2589 και το 2504 π.Χ., πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι πολύ παλιότερες. Αρκετές από τις επίσημες θέσεις για αυτές τις απίστευτες κατασκευές φαίνεται να είναι ότι ανεγέρθηκαν από έναν πολιτισμό που δεν είχε καμία γνώση του τροχού και ήταν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τεχνολογικά περιορισμένοι.

Το Εκπληκτικό Νησί στη Μέση του Ωκεανού που Ίδρυσε ο Οδυσσέας;

Το Nan Madol είναι μια αρχαία και απομακρυσμένη πόλη, όχι μόνο για εμάς τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, αλλά είναι μακριά και από την δράση των αρχαιολόγων.
Ευτυχώς, η νέα τεχνολογία έχει δώσει στους μελετητές μία άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην περιοχή που προσδιορίζεται ότι ήταν κάποτε η έδρα της δυναστείας Saudeleur (1100 έως 1600 μ.Χ). Η «πλωτή» πόλη βρίσκεται σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ακτές του νησιού Pohnpei, πρωτεύουσα των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας, 4.000 χιλιόμετρα (2.500 μίλια) από το Λος Άντζελες και 2.575 χιλιόμετρα (1.600 μίλια) από την Αυστραλία.
Σε ένα επεισόδιο του What On Earth, στο Science Channel, οι θεατές μπορούν να δουν τις

Η Μηχανή που Κατασκεύασε ο Χίτλερ για Ταξίδια στον Χρόνο

Τα ταξίδια στον χρόνο, είναι μία πολύ μεγάλη υπόθεση για την επιστήμη, καθώς ακόμα και μεταξύ τους κάποιοι επιστήμονες διαφωνούν κατά πόσο μπορεί να είναι εφικτά, πόσο μάλλον η κατασκευή χρονομηχανών.
Όπως διαβάζουμε στην Daily Star Online, ο Αδόλφος Χίτλερ ανέθεσε ένα άκρως απόρρητο σούπερ όπλο – ή Wunderwaffe – σε μια άκρως απόρρητη εγκατάσταση γνωστή ως Der Riese στα όρη Owl, η οποία βρίσκεται τώρα στη σύγχρονη Πολωνία. Η κατασκευή ήταν ικανή να πραγματοποιήσει ταξίδια στο χρόνο και επιπλέον είχε αντιβαρυτικές ικανότητες  ενώ, σύμφωνα με ισχυρισμούς, αρκετοί Ναζί επιστήμονες πέθαναν κατά τη διάρκεια δοκιμής της συσκευής.

Η αναβλητικότητα έχει «ρίζες» στον εγκέφαλο

Eίναι γνωστό ότι οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς την προθυμία τους να αναλάβουν δράση ή την ικανότητά τους να συνεχίζουν κάτι που έχουν ήδη αρχίσει. Ενώ μερικά άτομα είναι αναβλητικά, δηλαδή τείνουν να αναβάλλουν τα πράγματα που έχουν να κάνουν, άλλοι εύκολα αναλαμβάνουν δράση στη στιγμή. Επίσης, ενώ μερικά άτομα επηρεάζονται εύκολα από κάποιο μικρό εμπόδιο την ώρα που κάνουν κάτι και αυτό τους σταματά, άλλα συνεχίζουν απτόητα.
Αν και κάθε άνθρωπος διαθέτει μια φυσική αδράνεια, η αναβλητικότητα στην ακραία της μορφή είναι μια παθολογική κατάσταση, όπου το άτομο αναβάλλει τα πράγματα που έχει να κάνει παρότι αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι χειρότερο για τον ίδιο, π.χ. για την υγεία του, την επαγγελματική του καριέρα κλπ. Αυτή η παράλογη συμπεριφορά συνδέεται με άλλες μορφές προσωπικής αποτυχίας, που έχουν ρίζες στη νευροβιολογία, και μπορεί να επιδεινωθεί από περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Οι αναστολές συχνά βασίζονται σε έντονα αρνητικά συναισθήματα.

Ολόκληρος στόλος από UFO παρουσιάστηκε πριν 3.000 χρόνια στον ουρανό της Αιγύπτου αναφέρει αρχαίος πάπυρος

Ο πάπυρος του Tulli βρίσκεται στο μουσείο του Καΐρου γράφει τα εξής: « Στο έτος 22, τον τρίτο μήνα του χειμώνα, στην έκτη ώρα της ημέρας, οι γραφείς της Βουλής παρατήρησαν έναν πύρινο δίσκο που προερχόταν από τον ουρανό... Δεν έκανε θόρυβο και οι γραφείς του Φαραώ ταραγμένοι έπεσαν κάτω στο χώμα με τις κοιλιές τους. Έπειτα αυτοί εξέθεσαν το πράγμα στο Φαραώ. 

Οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι τα αρχαία εξωγήινα καζάνια στη Σιβηρία, είναι πραγματικά!!

Μια ομάδα από επιστήμονες και ερευνητές έχουν μόλις επιστρέψει από μια αποστολή στη Σιβηρία και στην Κοιλάδα των Νεκρών, και ισχυρίζονται ότι έχουν βρει αποδείξεις τουλάχιστον πέντε από τα θρυλικά καζάνια όπου οι αρχαίοι εξωγήινοι έχτισαν υποθετικά. 



Μια ομάδα από Ρώσους επιστήμονες και ερευνητές επέστρεψε από την "Κοιλάδα του Θανάτου" στην περιοχή της Σιβηρίας με εκπληκτικές αξιώσεις. Ο επικεφαλής επιστήμονας Michale Visok είχε πει σε μια συνέντευξη σε ρωσική εφημερίδα σχετικά με το τι είχε βρεθεί: "Βγήκαμε στην Κοιλάδα του Θανάτου για να δούμε πραγματικά και να διερευνήσουμε τα καζάνια μετάλλων που οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν, εκεί βρήκαμε πραγματικά πέντε μεταλλικά αντικείμενα θαμμένα σε βάλτο. 

Ακόμα και ο Πλούταρχος μιλούσε για ΑΤΙΑ!

Και όμως… Εδώ και πολλά χρόνια αρκετοί ιστορικοί και «ερευνητές» επισήμαιναν την ύπαρξη πολλών αναφορών σε αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ) μέσα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. 

Σχεδόν σπάνια όμως κάποιος παρέθετε περαιτέρω στοιχεία, όπως συγκεκριμένα βιβλία, κεφάλαια, εδάφια, για να γίνει μελέτη. Στο έργο του Πλούταρχου «Λεύκολλος» ...
από τους Βίους Παράλληλους υπάρχει μία αναφορά που είχε γίνει για το συγκεκριμένο έργο, σχετικά με την εμφάνιση ενός αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενου αντικειμένου κατά την διάρκεια μίας μάχης. Στο παρακάτω

23 Σεπτεμβρίου 1821: Η άλωση της Τριπολιτσάς

Η στρατηγική σημασία της Τριπολιτσάς – Οι αρχές της πολιορκίας και οι μάχες γύρω από την πόλη – Η άλωση της Τριπολιτσάς και η μεγάλη σφαγή Οθωμανών και Εβραίων κατοίκων της – Ο αντίκτυπος των σφαγών και οι απόψεις Τούρκων ιστορικών.
Μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες των επαναστατημένων Ελλήνων επί των Τούρκων τους πρώτους μήνες του Αγώνα, ίσως η σημαντικότερη, ήταν η άλωση της Τριπολιτσάς (Τρίπολης), στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

Διπλωματικό παρασκήνιο: Πώς 190 χρόνια ελληνορωσικών σχέσεων «πνίγηκαν» στον Πόρο

Η ελληνική κυβέρνηση απαξίωσε πλήρως τις εκδηλώσεις στο νησί για την επέτειο της επίσημης έναρξης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών - Ο Πούτιν έστειλε την πιο σύγχρονη φρεγάτα του Πολεμικού του Ναυτικού και τον πρέσβη Αντρέι Μασλόφ
Πέρασε στα... ψιλά, ίσως, ωστόσο μόλις πριν από λίγες ημέρες -και, πιο συγκεκριμένα, στις 17 του μηνός- Ελλάδα και Ρωσία «γιόρτασαν» τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την επίσημη έναρξη των διπλωματικών τους σχέσεων. Η επέτειος αυτή, ωστόσο, μόνο γιορτή δεν θύμιζε στην πραγματικότητα, καθώς στις μέρες μας οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών δείχνουν να βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους.

Έλληνες ερευνητές «φρενάρουν» τη νόσο Αλτσχάιμερ

Ελληνες επιστήμονες έκαναν ένα σημαντικό βήμα για τη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ αποδεικνύοντας ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται σε αρνητικά ερεθίσματα διαφέρουν μεταξύ των υγιών ατόμων και των ατόμων με Υποκειμενική Νοητική Διαταραχής (ΥΝΔ), καθώς και αυτών με Ηπια Νοητική Διαταραχή (ΗΝΔ) και Ανοια Τύπου Alzheimer (ΑΤΑ), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Alzheimer’s Disease.
Όπως εξηγεί στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», η επιστημονική υπεύθυνη της έρευνας, καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μάγδα Τσολάκη, «η Υποκειμενική Νοητική Διαταραχή δεν σημαίνει απαραίτητα νόσος Αλτσχάιμερ. Παρόλα αυτά έχει αρχίσει να μελετάται και να θεωρείται πολύ ενδιαφέρον θέμα στον χώρο των

Σάρισα: Η ιστορία του φοβερού κινούμενου φράκτη των Μακεδόνων

Η μακεδονική σάρισα αποτέλεσε τον φόβο και  τρόμο της εποχής και έγραψε ίσως τις ενδοξότερες σελίδες του Ελληνικού Πεζικού στην αρχαιότητα.

Ο εμπνευστής της ο Φίλιππος Β’ ο Μακεδόνας, ο πατέρας του Μεγαλέξανδρου που ήξερε από δόρατα καθώς ο ίδιος ήταν τραυματίας από κτύπημα κονταριού και κούτσαινε. Είναι ο εμπνευστής της σάρισας και της Μακεδονικής φάλαγγας.
Την εποχή που ο Φίλιππος ανήλθε στο θρόνο της Mακεδονίας, οι πεζοί του μακεδονικού στρατού ήταν οπλισμένοι με ένα δόρυ που ονομαζόταν σάρισα. Ήταν ένα τυπικό δόρυ της εποχής, μήκους περί τα 2,5 μέτρα, που χρησιμοποιούνταν σε μάχες εκ παρατάξεως και οι οπλίτες το χειρίζονταν με ένα χέρι. O Φίλιππος εμπνεύστηκε την αλλαγή του μήκους της σάρισας, η οποία πλέον επιμηκύνθηκε στα 5 (κατ’ άλλους 5,5) μέτρα. Mε τον τρόπο αυτό, δημιουργήθηκε η νέα σάρισα, που κατέστησαν διάσημη οι φαλαγγίτες του Aλέξανδρου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης.

Eνοχλούνται οι Τούρκοι: Η Ελλάδα αναπτύσσει το ραντάρ ‘Telemachos’



Τουρκική ιστοσελίδα για τη Άμυνα, αναφέρεται σε ένα νέο ελληνικό σχεδιασμό ραντάρ παρακολούθησης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα θα παρουσιάσει το πρώτο της ελληνικό σχεδιασμό ραντάρ παρακολούθησης με την ονομασία Τηλέμαχος/ TELEMACHOS στη διεθνή Αεροπορική Έκθεση Τανάγρας 2018 (Tanagra International Air Show 2018).

Ατζέντα 21 - Τι είναι και πώς εφαρμόζεται

Εσείς θα αποφασίσετε αν αυτό το πράγμα, αν αυτό το εξάμβλωμα, που λέγεται Ατζέντα 21, έχει αποφασιστεί για καλό σκοπό. Ψηφίστηκε από τον ΟΗΕ στις 14 Ιουνίου 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο από 178 αρχηγούς κρατών, όταν στην Ελλάδα ήταν πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Για να βάλουν την υπογραφή τους, τους είπαν τότε, ότι το σχέδιο είναι για το καλό του πλανήτη, ο οποίος κινδυνεύει από υπερθέρμανση και από ξηρασία και ότι δεν θα υπάρχουν φαγητά και σπαρτά. Τους είπαν ότι με το σχέδιο αυτό, ο πλανήτης.....
μας θα είναι επιτέλους ασφαλής. Το 2007 μας έλεγαν στα δελτία ειδήσεων ότι δεν υπάρχουν ρύζια και σιτηρά στον κόσμο και όλοι θα πεθάνουν από την πείνα και κανείς δεν βγήκε να πει κάτι.

Αστρονόμοι Έψαχναν για τον Νιμπίρου όταν Βρήκαν Παράξενα Αντικείμενα στον Πλανήτη Δία !!!

Η ύπαρξη ενός ακόμα ουράνιου σώματος στα βάθη του ηλιακού μας συστήματος έχει βάλει «φτερά στα πόδια των αστρονόμων» που με κάθε τρόπο προσπαθούν να εντοπίσουν τον λεγόμενο στις μέρες μας «9ο Πλανήτη«, ή αλλιώς «Πλανήτη Χ», ο οποίος ωστόσο ταυτίζεται από τον περισσότερο κόσμο με τον Νιμπίρου...

Όπως αναφέρει η βρετανική dailymail.co.uk, καθώς οι αστρονόμοι είχαν στρέψει τα τηλεσκόπιά τους εκεί που υπολογίζεται μαθηματικά ότι θα πρέπει να βρίσκεται ο αόρατος, προς το παρόν, επί πλέον πλανήτης, πέρα ​​από τον Πλούτωνα, «σκόνταψαν» τυχαία σε μικρά αντικείμενα που περιφέρονται γύρω από τον Δία, τα οποία δεν είχαν παρατηρήσει άλλη φορά.

Σαν σήμερα (20 Σεπτεμβρίου 1942) ο Κώστα Περρίκος και η ΠΕΑΝ ανατίναξαν την ΕΣΠΟ στην Κατεχόμενη Αθήνα

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 ανατινάχθηκε η ΕΣΠΟ. Η επιχείρηση έγινε ενω συνεδρίαζε η ΕΣΠΟ, ώστε να προκληθούν θύματα μεταξύ των δωσιλόγων.... Η βόμβα, δέκα οκάδες δυναμίτιδα, μεταφέρθηκε από το σπίτι της Ιουλίας Μπίμπα στο Κουκάκι ώς την πλατεία Κάνιγγος, από την ίδια και τον Μυτιληναίο, σε μια πάνινη τσάντα για ψώνια, σκεπασμένη με χόρτα. Στην επιχείρηση μετείχαν οι Περρίκος, Μυτιληναίος, Μπίμπα, Μούρτος, και οι φοιτητές Μιχαηλίδης (Χημείας), Σπύρος Γαλάτης (Νομικής), Νίκος Λάζαρης (Νομικής), Σπύρος Στανωτάς (ΑΣΟΕΕ). Ο Περρίκος εξασφάλισε εκρηκτικές ύλες από έργα οδοποιίας.

Η χρυσή τομή και οι θεϊκοί αριθμοί που είναι κρυμμένοι στο ανάκτορο του Φιλίππου του Β΄




Εικόνες από την τρισδιάστατη απεικόνιση του ανακτόρου των Αιγών και την απεικόνιση των προπυλαίων του ανακτόρου 
Πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας - Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών


Όταν ο Γιάννης Αντωνίου, καθηγητής μαθηματικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών συνεργάτης του Νομπελίστα φυσικοχημικού Ιλία Πριγκοζίν, είδε την απεικόνιση του ανακτόρου του Φιλίππου του Β΄, το οποίο αναστηλώνεται στις Αιγές, ήταν σίγουρος από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα φτιαγμένο με τη χρυσή τομή...
«Βλέποντάς το, ως άνθρωπος, με κατέλαβε ένα αίσθημα γαλήνης, αρμονίας και μέθεξης.
Ως μαθηματικός, αντιλήφθηκα καθαρά με το μάτι, χωρίς να το μετρήσω με χάρακα, ότι επρόκειτο για ένα ορθογώνιο με λόγο πλευρών 1,62. Αυτό σημαίνει ότι η μικρότερη πλευρά του ορθογωνίου είναι περίπου το 62% του μήκους της μεγάλης. Αυτός είναι ο χρυσός λόγος στον οποίο έχουν αποδοθεί από την αρχαιότητα θεϊκά χαρακτηριστικά» εξηγεί με νόημα στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Hayabusa2 – Συνεχίζεται η εξερεύνηση του διαστήματος! Απελευθέρωσε δύο μικρά ρομποτικά «ρόβερ»

«Και τα δύο ρόβερ βρίσκονται σε καλή κατάσταση», ανέφερε η JAXA. Πρόκειται για μια ιστορική επιτυχία, καθώς μετά την προσεδάφιση μιας διαστημοσυσκευής από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος σε έναν κομήτη (η αποστολή «Ροζέτα»), τώρα για πρώτη φορά γίνεται κάτι ανάλογο με ένα ρομποτικό ρόβερ σε έναν αστεροειδή.

Ποιοί και Γιατί Έφτιαξαν πριν 5000 χρόνια Αυτές τις Χρυσές Σπείρες που Βρέθηκαν στην Δανία;

Μια ομάδα αρχαιολόγων που εργάζονται στη πόλη Boeslunde της Δανίας σκόνταψαν πάνω σε ένα ενδιαφέρον μυστήριο: σχεδόν 2.000 χρυσές σπείρες που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού.
Η ανακάλυψη χρυσού στο Boeslunde δεν είναι ασυνήθιστο, καθώς πολλά χρυσά αντικείμενα έχουν βρεθεί στην περιοχή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Αλλά αυτές οι σπείρες και η χρήση τους έχουν αφήσει άναυδους τους αρχαιολόγους που αναφέρονται για την ανακάλυψη ως το «χρυσό αίνιγμα.»
Σύμφωνα με το thisiscolossal, οι σπείρες κατασκευάστηκαν από εξαιρετικά καθαρό χρυσό που είχε σφυρηλατηθεί σε μόλις 0,1 χιλιοστά πάχος.

Αυτοί Είναι οι Παλαιότεροι Κάτοικοι της Αρχαίας Ελλάδας

Το όνομα Πελασγοί χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, οι οποίοι αναφέρονταν στους πληθυσμούς αυτούς που θεωρούσαν προγόνους των Ελλήνων ή «προελληνικούς». Κάποιοι, κυρίως μεταγενέστεροι, το χρησιμοποιούν όμως και για να περιγράψουν αμιγώς ελληνικούς πληθυσμούς.
Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους «Πελασγούς«, έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου «προβλήματος». Οι συνεχείς επεξεργασίες των Ελληνικών παραδόσεων και μύθων καθιστούν δύσκολο το διαχωρισμό σαφών «αναμνήσεων ιστορικών γεγονότων» και μυθοπλασίας όσον αφορά τις πληροφορίες που δίνουν οι αρχαίοι συγγραφείς για τους Πελασγούς

Πως μας Κυβερνούν με Συχνότητες 523 ΗΖ

O άνθρωπος είναι πομπός και δέκτης συχνοτήτων. Κάθε σκέψη που κάνουμε εκπέμπει, το ανάλογο είδος συχνότητας, και μας προκαλεί τα ανάλογα συναισθήματα. Και με τον ίδιο τρόπο δέχεται σαν δέκτης τις συχνότητες που υπάρχουν γύρω του και παντού.
Δηλ οι συχνότητες επηρεάζουν τον ψυχικό μας κόσμο. Αυτός ο ψυχικός κόσμος, επηρεάζεται από δύο είδη συχνοτήτων. H μια συχνότητα επηρεάζει το συνειδητό του εγκεφάλου, που παράγει συναισθήματα, σε ότι έχει σχέση με την υλική υπόσταση, και το άλλο το ασυνείδητο μας, το οποίο δέχεται υπερβατικές συχνότητες.

Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας: Ένα Αβάσταχτο Ψέμα

Η περιβόητη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, εγκαινιάστηκε τον 4ο – 3ο π.Χ. αι. επί του βασιλέως της Αιγύπτου Πτολεμαίου του Φιλάδελφου, ο οποίος ουσιαστικά αποπεράτωσε το έργο που ξεκίνησε ο πατέρας του (Πτολεμαίος ο Α’). Τον θεμέλιο λίθο της Βιβλιοθήκης, τον έθεσε ο Μέγας Αλέξανδρος.
Η βιβλιοθήκη, γνώρισε τεράστια άνιηση, ώσπου εμφανίζεται να γίνεται παρανάλωμα του πυρός και να χάνονται στις στάχτες όλα τα κείμενα που υπήρχαν μέσα και μάλιστα… ΔΥΟ φορές. Την πρώτη επί της Ελληνίδος βασιλίσσης Αιγύπτου Κλεοπάτρας και την δεύτερη επί της Οθωμανικής κυριαρχίας του χαλίφη Ομάρ. Ας εξετάσουμε όμως λίγο τις περιπτώσεις να δούμε που μας οδηγούν από μόνες τους…