Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Η Μάχη των Θερμοπυλών -σαν σήμερα, πριν 2.497 χρόνια

Η Μάχη των Θερμοπυλών έγινε αυτές τις ημέρες, υπολογίζεται πιθανά περί τα μέσα του Αυγούστου του 480 π.Χ. ανάμεσα στις 15 και τις 20 Αυγούστου.
Ήταν η μάχη αυτή που χάραξε αιώνια στην πανανθρώπινη ιστορία το όνομα του βασιλιά Λεωνίδα της Σπάρτης απογόνου του Ηρακλή, και των 300 Ελεύθερων Σπαρτιατών οπλιτών.
Ο Λεωνίδας στρατοπέδευσε στις Θερμοπύλες με στρατιωτική δύναμη περί των 6.200 Ελλήνων Ανδρών, στα μέσα Αυγούστου του 480 π.Χ., όταν οι Έλληνες γιόρταζαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι Σπαρτιάτες τα Κάρνεια, και δεν ήθελαν να διακόψουν τις γιορτές για να πάνε να αντιταχθούν στον επίδοξο κατακτητή Ξέρξη, ενώ αρκετές πόλεις κατά την κάθοδό του από τον Ελλήσποντο μήδισαν για να μην υποστούν καταστροφή, και έδωσαν φη και ύδωρ, αλλά και τους άνδρες τους για να καταταγούν απρόθυμα με την στρατιά του Ξέρξη εναντίον των υπολοίπων Ελλήνων.

Fitch Ratings: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε "Β-" από "CCC"

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε "Β-" από "CCC" προέβη η Fitch Ratings με θετικό το outlook. 
Το "καλό" νέο από την Fitch περίμενε πρώτη από όλους η αγορά των ελληνικών ομολόγων, η οποία κάθε άλλο παρά έχει σημειώσει βελτίωση από την ημέρα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, που είχε θεωρηθεί από πολλούς ως καταλύτης για την αλλαγή του κλίματος γύρω από τους ελληνικούς τίτλους.

Ανησυχία στη NASA: Αστεροειδής τριών μιλίων θα περάσει «ξυστά» από τη Γη την 1η Σεπτεμβρίου

Το σενάριο του Αρμαγεδδών αναπαράγεται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα από τους επιστήμονες, καθώς η ανάπτυξη και εξέλιξη των τηλεσκοπίων παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης περισσοτέρων ουρανίων σωμάτων. Ένα από αυτά και συγκεκριμένα ένας αστεροειδής με διάμετρο τρία μίλια, αναμένεται να περάσει σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση από τη Γη, την 1η Σεπτεμβρίου.
Η NASA παρακολουθεί την πορεία του αστεροειδή και οι επιστήμονες προσπαθούν να υπολογίσουν επακριβώς την πορεία του, σημειώνοντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ουράνιο αντικείμενο που πλησιάζει τόσο κοντά στον πλανήτη μας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Eπίθεση στη Γερμανία!

Ενας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο Βούπερταλ της Γερμανίας. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας! Αναζητείται ο δράστης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Προκαλεί η Τουρκία - 60 παραβιάσεις πάνω απο το Αιγαίο

Την ώρα που διεξαγόταν η διεθνής άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με την ονομασία "CYPFRA-04/17" στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας η Άγκυρα ανέβαζε το θερμόμετρο στο Αιγαίο με 60 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου.

Σε 60 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο προέβησαν (και) σήμερα 14 τουρκικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα οι πέντε σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποίησαν 25 παραβιάσεις. Απο τα δώδεκα μαχητικά τα έξι ήταν οπλισμένα. Επιπλέον 2 αεροσκάφη CN-235 ηλεκτρονικού πολέμου πραγματοποίησαν 35 παραβιάσεις.

Τούρκος που εχει υποβαλει αιτηση για Ασυλο έβαλε φωτιά στην Εγνατία!

Ο Τούρκος είχε παρκάρει το όχημα του κοντά σήραγγα Αγίου Νικολάου. Αστυνομικοί από το Τμήμα Παραμυθιάς, τον συνέλαβαν αμέσως μόλις έβαλε την φωτιά.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Φινλανδία: Συναγερμός στο Τούρκου! Μαχαίρωσαν περαστικούς – «Πολλοί τραυματίες»

Οι αρχές της χώρας ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητά και άλλους υπόπτους, μετά τη σύλληψη ενός ατόμου που μαχαίρωσε πολλούς περαστικούς στο κέντρο της Τούρκου. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης, της παλιάς πρωτεύουσας της Φινλανδίας.

Οι χαλαρές… “διακοπές” των Ναζί στην Βόρεια Αφρική - ΦΩΤΟ

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλές από τις οποίες δημοσιεύονται για πρώτη φορά, δείχνουν τις ανάλαφρες στιγμές της ζωής των στρατιωτών του Deutsche Afrika Korps (DAK) του Στρατάρχη Ρόμμελ στην Β. Αφρική.

Στρατιώτες με βαθύ μαύρισμα, αποκεκομβιωμένοι ή και χωρίς χιτώνιο, κάποιοι με… φέσι στο κεφάλι, ποζάρουν χαλαροί και χαμογελαστοί στον φακό με ντόπιους, χαϊδεύουν καμήλες, σκαρφαλώνουν σε φοίνικες ή σε… ιταλικά πεδινά πυροβόλα. Είναι φωτογραφίες από τις «διακοπές» των δυνάμεων του Άξονα στην Αφρική, σε μέρη με εξωτικά ονόματα όπως Τομπρούκ, Μπάρντια, Σολουμ, τραβηγμένες από τους ίδιους τους Γερμανούς πριν τις μάχες ή σε κάποια ανάπαυλα μεταξύ επιχειρήσεων.

Βαρκελώνη: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στη Λας Ράμπλας [pics]

Σκότωσε 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι τριών ετών, και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 100! Το πρωί της Παρασκευής (18.08.2107) οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στη Βαρκελώνη.

Αμερικανοί στρατιώτες ανακάλυψαν ένα Vimana στην έρημο του Αφγανιστάν;

Ένα Vimana 6.000 ετών ανακαλύφθηκε από τον στρατό των ΗΠΑ;
Σύμφωνα με πολλούς, ανακαλύψεις όπως αυτή θα μπορούσε να είναι αληθινές αλλά ποτέ δεν θα, είναι διαθέσιμες για το ευρύ κοινό. Οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με την ανακάλυψη της προηγμένης τεχνολογίας, θα παραμείνουν μυστικά.
Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, το 2012 οκτώ Αμερικανοί στρατιώτες φέρεται ότι συμμετείχαν σε μια άκρως απόρρητη αποστολή στην έρημο του Αφγανιστάν. Μέσα σε μια σπηλιά, ανακάλυψαν ένα Vimana ή τουλάχιστον μέρη του Vimana.

«ΘΑ ΞΑΝΑΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ», ΣΤΗΝ… ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ»

Άρχισαν από τώρα οι προετοιμασίες για την γιορτή της μεγάλης νίκης κατά των Ελλήνων στις 30 Αύγουστου, δηλαδή της μικρασιατικής καταστροφής και της φρικτής σφαγής της Σμύρνης.
Επίδειξη των καινούργιων οπλικών συστημάτων της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και όχι μόνο, θα είναι φέτος η μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στη τουρκική πρωτεύουσα επί τη επέτειο της μεγάλης νίκης των Τούρκων κατά του ελληνικού στρατού στην μικρασιατική καταστροφή του 1922

Πετρογλυφικά 5.000 ετών απεικονίζουν μια σειρά από «σύγχρονες χημικές δομές»

Ο Avinsky ανακάλυψε μια συναρπαστική ομοιότητα μεταξύ των πετρογλυφικών με διάφορες χημικές ενώσεις. Αλλά πως  οι αρχαίοι απέκτησαν αυτή τη γνώση χιλιάδες χρόνια πριν; Ο Avinsky πιστεύει ακράδαντα ότι στο μακρινό παρελθόν, τους αρχαίους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο τους επισκέφθηκαν προηγμένα εξωγήινα όντα που μετέφεραν την γνώση στους «πρωτόγονους» πολιτισμούς σε όλο τον πλανήτη.
Κατά την άποψη του Δρ Avinsky, τα πετρογλυφικά των Ουραλίων είναι απεικονίσεις περίπλοκων χημικών τύπων που απεικονίζονται σε βράχο, ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στην οργανική χημεία.

Μπάαλμπεκ: Ένα αρχαίο Ιερό «προσγείωσης» της αρχαιότητας;

Θα ήταν λάθος να πιστεύαμε ότι μια πρωτόγονη κοινωνία έχει ανεγείρει μία από τις πιο μυστηριώδεις πόλεις, χιλιάδες χρόνια πριν, χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από εργαλεία της Εποχής του Χαλκού;
Αν όχι, ποιος τους βοήθησε να χαράξουν και να μεταφέρουν τις μεγαλύτερες πέτρες στον κόσμο;
Στο Λίβανο, 4.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται το μυθικό Μπάαλμπεκ, ένα αρχαίο μνημείο με μια ιστορία που εκτείνεται για πάνω από 9.000 χρόνια.

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας προκαλεί η είδηση ότι η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Τουρκιά, για να αποτρέψει νέα κύματα παρανόμων μεταναστών να περάσουν από το τουρκικό έδαφος στην Βουλγαρία.
Όπως αναφέρεται, με απόφαση του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας και αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης, Krasimir Karakaçanov, αποφασίστηκε η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων στρατιωτικών τμημάτων με νέες ενισχύσεις για να διαφυλαχτούν τα βουλγαροτουρκικά σύνορα.

H Επιστολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δαρείο

Με αυτήν την επιστολή του, ο Μέγας Αλέξανδρος (την απέστειλε σφραγισμένη και ο κομιστής της δεν ήξερε καν το περιεχόμενό της) κατέστησε σαφές στον Δαρείο πως η κατάσταση έχει αλλάξει, εις βάρος του. Με σύγχρονους όρους, θα λέγαμε πως η Περσική Αυτοκρατορία, μέχρι να εκστρατεύσει κατά αυτής ο Μέγας Αλέξανδρος και τελικά να την καταλύσει, υπήρξε η συντηρητική δύναμη του συστήματος συχετισμών ισχύος. Οι ρόλοι αυτοί, σε σχέση με τους πρηγούμενους Περσικούς Πολέμους, είχαν αντιστραφεί. Η αναθεωρητική-επιθετική δύναμη, είναι αυτή του Μεγάλου Βασιλέα.

Ένα σπάνιο, αρχαίο ψηφιδωτό 26 μέτρων αποκαλύπτεται στη Κύπρο

Μετά από χρόνια ανασκαφών, οι αρχαιολόγοι στην Κύπρο έχουν αποκαλύψει ένα σπάνιο ψηφιδωτό δάπεδο της ρωμαϊκής εποχής το οποίο έχει ηλικία σχεδόν 2000 ετών.
Σκηνές από αγώνες με άρματα σε ρωμαϊκό ιππόδρομο καλύπτουν το ψηφιδωτό το οποίο έχει μήκος σχεδόν 26 μέτρα. Εκτός από τις εντυπωσιακές απεικονίσεις υπάρχουν επίσης επιγραφές στην αρχαία ελληνική, αναφέροντας τα ονόματα των αλόγων και των αναβατών τους.
Το ψηφιδωτό θεωρείται ότι αποτελεί μέρος μιας αίθουσας τέχνης σε ένα αρχοντικό και οι αρχαιολόγοι λένε ότι είναι πιθανό να είναι μόνο ένα μικρό μέρος από τους αρχαίους θησαυρούς που κρύβει η περιοχή.

Ποιο γλυκό πρόσφεραν στους αθλητές των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων

Τσιζκέικ, το δημοφιλές γλυκό που θεωρείται ότι έχει αμερικανική προέλευση, αλλά το έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες. Το πρόσφεραν στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων και στους γάμους

Το τσιζκέικ είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά παγκοσμίως. Παρασκευάστηκε στη Νέα Υόρκη τέλη του 19ου αιώνα. Ωστόσο, η πρώτη συνταγή τσιζκέικ καταγράφηκε από τον Αθηναίο το 230 μ.Χ. καθώς το γλυκό το έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες, χιλιάδες χρόνια πριν. Η συνταγή ήταν η εξής: Αρχικά έλιωναν το τυρί σε ορειχάλκινο σκεύος και στη συνέχεια το ανακάτευαν με μέλι και με βρεγμένο αλεύρι σίτου, δηλαδή χυλό.

Επισκέψιμο για πρώτη φορά και στο εσωτερικό του είναι το Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά

  Επισκέψιμο για πρώτη φορά και στο εσωτερικό του είναι το Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά. Συνδέθηκε με τον Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή και τοποθετήθηκε χρονικά μετά την κατάληψη της Αθήνας, σε συνάρτηση με την πρώτη επίσκεψη του σουλτάνου το 1458.
Το παλαιότερο μνημείο της οθωμανικής κατοχής των Αθηνών, το Φετιχιέ τζαμί, γνωστό και ως Τζαμί του Σταροπάζαρου, κοντά στη Ρωμαϊκή Αγορά στην Πλάκα, ανοίγει τις θύρες του για το κοινό φιλοξενώντας την πρώτη του έκθεση.

Όσοι φτάνουν στη Ρωμαϊκή Αγορά, εκτός από το Ρολόι του Κυρρήστου, μπορούν να επισκεφθούν και το παλαιότερο οθωμανικό μνημείο της Αθήνας. Το Φετιχιέ Τζαμί γνωστό και ως Τζαμί του Σταροπάζαρου, χωρίς ρωγμές στους τοίχους και στη στέγη, ανοίγει για το κοινό φιλοξενώντας την πρώτη του έκθεση. Επισκέψιμο πια, ως χώρος περιοδικών εκθέσεων και πολιτιστικών δράσεων παρουσιάζει την ιστορία του μνημείου αλλά και του έργου αναστήλωσης που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. 

Ο πλανήτης Δίας φλέγεται! (φωτό)

Εκπληκτική νέα υπέρυθρη εικόνα αποκαλύπτει τις μυστηριώδεις καιρικές συνθήκες στο γιγαντιαίο πλανήτη
Λίγες μέρες πριν στο σκάφος της φιλόδοξης αποστολής Juno που θα εξερευνήσει τον πλανήτη Δία φτάσει στον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος ερευνητές που χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο VLT στο Νότιο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο στη Χιλή έδωσαν στη δημοσιότητα μια σειρά από εκπληκτικές εικόνες του γίγαντα αερίων.

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ : Έπεσαν με αυτοκίνητο πάνω σε κόσμο και στην Καμπρίλ!

Εξι πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν τη νύχτα όταν αυτοκίνητο όρμησε κατά του πλήθους στον παραλιακό δρόμο θερέτρου της Καταλονίας Καμπρίλς. Οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν από την αστυνομία επί τόπου, ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του.
Η δεύτερη επίθεση, κατά τα πρότυπα της επίθεσης στη λεωφόρο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη, έγινε περίπου στις 02.00 τη νύκτα στην τουριστική πόλη που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης.

ΕΚΤΑΚΤΟ Έκρηξη με έναν νεκρό σε σπίτι στην Καταλονία.

Έκρηξη με έναν νεκρό!
Έκρηξη σημειώθηκε σε σπίτι στην Καταλονία.
Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνδέεται με την επίθεση στη Βαρκελώνη.
Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του.