Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Έκτακτη ανακοίνωση από ΕΦΕΤ: Ποιο καθημερινό τρόφιμο που πρέπει να προσέχουμε…

Ποιο τρόφιμο πρέπει να προσέχουμε σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ;
Όλα τα αυγά (συμπεριλαμβανομένων των χύμα αυγών που πωλούνται στις Λαϊκές Αγορές) θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα τον διακριτικό αριθμό του παραγωγού.
Αυτός ο διακριτικός αριθμός στα αυγά περιλαμβάνει:
1. Τον κωδικό αριθμό της μεθόδου εκτροφής:
– 0 = Βιολογικά
– 1 = Ελεύθερης βοσκής
– 2= Αχυρώνα ή δαπέδου με στρωμνή
– 3= Κλωβοστοιχίας

Γιατί η εμφύτευση chips στους εργαζόμενους δεν έχει γίνει ακόμη «της μόδας»

Γιατί η εμφύτευση chips στους εργαζόμενους δεν έχει γίνει ακόμη «της μόδας»
Την περασμένη εβδομάδα, η είδηση ότι η εταιρεία Three Square Market (32Μ) προσφέρθηκε να εμφυτεύσει στους υπαλλήλους της micro chips τύπου RFID σε μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού έγινε viral. Το chip λειτουργεί ως εργαλείο πολλαπλών χρήσεων, ως πιστωτική κάρτα ή εργαλείο αναγνώρισης και η εταιρεία θεωρεί ότι είναι το μέλλον. Η 32Μ μπορεί να μην έχει άδικο για το μέλλον των chips, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προωθεί τη χρήση τους είναι λάθος.
Τα chips που θα λάβουν τουλάχιστον 50 υπάλληλοι της εταιρείας την 1η Αυγούστου θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιούν αγορές στις αίθουσες της 32Μ,

Πύρρος Δήμας για τους σημαιοφόρους: Δεν γίνεται οι ηγέτες να επιλέγονται με κλήρωση

Σε άρθρο του στην »Καθημερινή» με τίτλο «Οι άριστοι που δεν τιμούμε», αναφέρεται στα θέματα των μαθητικών παρελάσεων.
Ειδικότερα, διατύπωσε τη διαφωνία του με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο σημαιοφόρος να γίνεται με κλήρωση και υποστήριξε πως η σημαία στις παρελάσεις πρέπει να παραδίδεται στον καλύτερο. «Είχα την τιμή να είμαι δύο φορές σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Αλέξη παραιτούμαι! Το παρασκήνιο της… στροφής Τσίπρα, μετά το δημοψήφισμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ξεκαθαρίσει στον Πρωθυπουργό πως θα παραιτηθεί, σε περίπτωση Grexit.
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαιτέρως θορυβημένος την παραμονή του δημοψηφίσματος, διότι η τυχόν πραγματοποίηση της προεδρικής απειλής, είτε επειδή θα δεχόταν τις προτάσεις Βαρουφάκη είτε θα τον ανάγκαζε το αποτέλεσμα της ανερμάτιστης προσφυγής στον λαό, θα είχε τρεις πολύ σοβαρές συνέπειες:
(α) τη δημιουργία μείζονος πολιτικού προβλήματος, αφού θα ήταν πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που θα συνέβαινε μία ευθεία σύγκρουση μεταξύ του ανωτατου πολιτειακού παράγοντα και του επικεφαλής της Εκτελεστικής Εξουσίας

Αθάνατοι: 21 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Πλήθος κόσμου τίμησε σήμερα τη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν, πριν από 21 χρόνια, εν ψυχρώ από τον τουρκικό στρατό στη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης.
Το μνημόσυνο τους τελέστηκε χωροστατούντος του μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του υφυπουργού παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα, του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, της προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένης Θεοχάρους, του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ηλία Λεοντάρη, βουλευτών και του δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη.

Τρέμουν οι επιστήμονες: «Πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη» Πότε έρχεται το τέλος

Σαφή προειδοποίηση ότι η Γη πρέπει η ανθρωπότητα να εγκαταλείψει τη Γη, έδωσε ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ σε διάλεξη του στο Oxford University Union.
«Πιστεύω ότι η ζωή στη Γη αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερους κινδύνους ολοκληρωτικής εξαφάνισής της.
Οι πυρηνικοί πόλεμοι, οι γενετικά μεταλλαγμένοι ιοί, η τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να στραφεί εναντίον μας είναι μερικά μόνον απ’ τα σενάρια καταστροφής, που θα μπορούσαν σύντομα να υλοποιηθούν».

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εκδηλώνεται στο κατώτερο τμήμα του πεπτικού σας συστήματος. Είναι ελάχιστα ξεχωριστός από τον καρκίνο του ορθού (ο καρκίνος που αναπτύσσεται πολύ κοντά στον πρωκτό) αλλά συνήθως αναφέρονται και οι δύο ως “καρκίνος του παχέος εντέρου”.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αρχίζει κατά κανόνα ως μικρές, μη-καρκινικές (καλοήθεις) μάζες κυττάρων που ονομάζονται αδενωματώδεις πολύποδες. Με τον καιρό ορισμένοι από αυτούς τους πολύποδες εξελίσσονται σε καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου.
Οι πολύποδες μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα, τα οποία, ωστόσο είναι πολλές φορές πολύ ήπια και δεν γίνονται εγκαίρως αντιληπτά. Για το λόγο αυτό, οι γιατροί συστήνουν τακτικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για την έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω του ελέγχου των πολυποδών πριν εξελιχθούν σε καρκίνο του παχέος εντέρου.

Πέντε άγνωστοι κίνδυνοι από τον φούρνο μικροκυμάτων

Σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Από όταν πρωτομπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 15 χρόνια, οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν “λύσει τα χέρια” κάθε νοικοκυράς, αλλά και... εργένη, με την ευκολία με την οποία μας βοηθούν να προετοιμάσουμε κάποια γεύματα και όχι μόνο.
Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να “εξολοθρεύσει” πολλά θρεπτικά συστατικά από ένα γεύμα, αφήνοντάς σας ευάλωτους σε ασθένειες σε βάθος χρόνου.
Δείτε 5 βασικούς τρόπους με τους οποίους ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να πλήξει άμεσα ή έμμεσα την υγεία σας:

Καισάριος Δαπόντες

Ο Κωνσταντίνος, μετέπειτα Καισάριος Δαπόντες (1713/14-4 Δεκεμβρίου 1784) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς και χρονογράφους του 18ου αιώνα. Η πολυκύμαντη ζωή του Δαπόντε συνοδεύεται απ΄ένα εκπληκτικά πληθωρικό, ποικίλο και ενδιαφέρον συγγραφικό έργο.Η ζωή του ήταν πολυτάραχη και το 1746 έπεσε στη δυσμένεια των Τούρκων για να καταφύγει στην αυλή του Χάνη της Κριμαίας και το επόμενο έτος φυλακίστηκε στην Κωνσταντινούπολη για 20 μήνες, διάστημα που αφιέρωσε στη συγγραφή θρησκευτικών ύμνων, επιστολών και εκτενέστερων έμμετρων έργων, όπως ο Καθρέπτης γυναικών.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ». Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την ΠΑΤΜΟ, τους ΛΕΙΨΟΥΣ, το ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, την ΚΑΛΟΛΙΜΝΟ και την ΚΩ, από Παρασκευή 04 έως την Κυριακή 06 Αυγούστου το πρωί.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017, επισκέφθηκε την έδρα του Τάγματος Εθνοφυλακής ΠΑΤΜΟΥ (ΤΕΘ ΠΑΤΜΟΥ), όπου και διανυκτέρευσε, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, επισκέφθηκε:

Εντυπωσιάζει η «Πριγκίπισσα των Πάγων», η μούμια που εντοπίστηκε στον Αρκτικό Κύκλο

Μια εκπληκτικά διατηρημένη μούμια μιας 35χρονης γυναίκας ανακαλύφθηκε από ερευνητική ομάδα κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, μετά από 900 χρόνια.

Μάλιστα, μετά από εννέα αιώνες, έχουν διατηρηθεί τα μαλλιά της και έχουν παραμείνει αναλλοίωτες οι λεπτομέρειες του προσώπου της, μεταξύ των οποίων και οι μακριές βλεφαρίδες της, γεγονός που εντυπωσιάζει.
Η «Πριγκίπισσα των Πάγων», όπως την ονόμασαν οι επιστήμονες, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο αρχαίο νεκροταφείο Ζελιόνι Γιαρ, κοντά στην πόλη Σαλεκχάρντ της Ρωσίας. Σύμφωνα με τους Siberian Times, ήταν κλεισμένη σε ένα κουκούλι χαλκού και γούνας, θαμμένη σε μόνιμα παγωμένο έδαφος (περμαφροστ), γεγονός που συνέβαλε στη διατήρησή της.

ΣΕΙΣΜΟΣ από Ιερώνυμο! Δίνει το Ορφανοτροφείο για Τζαμί

Το 2013 ιδρύθηκε το ΕΑΕΑΠ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε).
Ο νόμος 4182/13 εδώ αναγγέλλει τη δημιουργία της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ), «με αποκλειστικό σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων επί των οποίων διατηρεί περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκεί τη διοίκηση και διαχείριση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ή νομικά πρόσωπα ή φορείς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της».

Brexit: Διαζύγιο… φωτιά! «Σκάει» 40 δισ. ευρώ η Αγγλία!

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πηγές του Λονδίνου αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο ποσό για το κόστος του Brexit, που είναι πολύ μικρότερο από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πρέπει να καταβάλει το Λονδίνο.
Όροι και… πρϋποθέσεις
Όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές στην Telegraph, η Βρετανία θα είναι διατεθειμένη να καταβάλει έως και 40 δισεκατομμύρια ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΕ συμφωνήσει να διαπραγματευτεί τον οικονομικό διακανονισμό μέσα στο πλαίσιο μιας γενικότερης συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ και συγκεκριμένα των εμπορικών σχέσεων.