Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Λαζοί

Οι Λαζοί (τουρκικά: Lazlar, Č’ani, Τζάνοι, στη γλώσσα της Γεωργίας) είναι φυλή που ζει κυρίως στις παράλιες περιοχές του Ευξείνου Πόντου οι οποίες ανήκουν στην Τουρκία και Γεωργία. Ήταν μια από τις κυριώτερες φυλές του αρχαίου βασιλείου της Κολχίδας. Κατά την εποχή που η Οθωμανική αυτοκρατορία άρχισε να ελέγχει τον Καύκασο (16ος αιώνας), οι Λαζοί έγιναν, από ορθόδοξοι χριστιανοί, σουνίτες μουσουλμάνοι.
Οι Λαζοί ήταν οι μόνοι στην περιοχή που έκαναν περιτομή πολύ πριν εμφανιστούν οι Τούρκοι στον Εύξεινο Πόντο. Μετά το 522 μ.Χ., ασπάστηκαν το Χριστιανισμό, εξαιτίας ενός γεγονότος το οποίο έφερε στο ιστορικό προσκήνιο τη φυλή των Λαζών.

Διάστημα: Εντοπίστηκε ο πιο καυτός γιγαντιαίος εξωπλανήτης

Οι θερμοκρασίες στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι φθάνουν τους 4.327 βαθμούς Κελσίου

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον πιο καυτό γιγάντιο εξωπλανήτη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Οι θερμοκρασίες στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι φθάνουν τους 4.327 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες πολλών άστρων, ενώ είναι μόνο 927 βαθμούς ψυχρότερος από τον Ήλιο μας. Το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας εξωπλανήτη ήταν 3.027 βαθμοί Κελσίου.

Ο καυτός εξωπλανήτης, που βρίσκεται σε απόσταση 650 ετών φωτός από τη Γη στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου, είναι ένας αέριος γίγαντας με σχεδόν τριπλάσια μάζα από τον Δία, αλλά με μόνο τη μισή πυκνότητα του τελευταίου. Ονομάζεται KELT-9b και περιφέρεται γύρω από το τεράστιο καυτό άστρο KELT-9, το οποίο είναι διπλάσιο σε μέγεθος από τον Ήλιο και έχει θερμοκρασίες κοντά στους 9.900 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σχεδόν διπλάσιες από τον Ήλιο.

Παράξενο ανθρωποειδές από την παλαιολιθική εποχή βρέθηκε στα Ιμαλάια

Ομάδα αναρριχητών σε μια αποστολή στα Ιμαλάια Όρη, ανακάλυψε τυχαία ένα σύνολο σπηλαίων που φαίνεται να έχει ανακύψει πρόσφατα μετά από μια σειρά βίαιων χιονοστιβάδων στην περιοχή.
Μέσα σε ένα από τα σπήλαια, η ομάδα ορειβατών της Νορβηγίας και της Σουηδίας βρήκαν τα ερείπια ένα παράξενο αρσενικό ανθρωποειδές από την παλαιολιθική εποχή.

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν θολωτό τάφο που αποδεικνύει την ύπαρξη του ελληνικού Βασιλείου του Βοσπόρου!

Κατά την ανασκαφή ενός τύμβου στην Κριμαία, βρέθηκε θολωτός τάφος που προσδιορίζεται ότι ήταν της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και περίπου 50 χρόνια μετέπειτα αυτού, ο οποίος ανήκε στην περίοδο του ελληνικού Βασιλείου του Βοσπόρου σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Ρωσικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας (РАН).
«Αυτό το ανάχωμα ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ. την περίοδο του ελληνικού Βασιλείου του Βοσπόρου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν η χερσόνησος του Κερτς και άκμασε στον Βόρειο Εύξεινο Πόντο, που αποτέλεσε ένα σημαντικός σιτοβολώνας του συνόλου του ελληνικού κόσμου», ανέφερε στο Ria.ru, η επικεφαλής της ερευνητικής ανασκαφικής ομάδας του τμήματος της αρχαιολογίας των Σκυθών- Σαρματών, του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας, Ιρίνα Ρουκαβισνίκοβα.

Πλοία θανάτου με ραδιενέργεια βυθίστηκαν στις θάλασσες της Ελλάδος! Ένα έγκλημα διαρκείας! (χάρτης)

Συγκλονιστική αποκάλυψη στο ιταλικό Κοινοβούλιο από έγγραφα μυστικών υπηρεσιών
 
Τα 90 καράβια με τοξικό φορτίο που βυθίστηκαν σκοπίμως στη Μεσόγειο και αποτελούν «βόμβες» έτοιμες να εκραγούν  Σοβαρός κίνδυνος για λευχαιμία και άλλες ανίατες ασθένειες
Τα βούλιαξαν σκόπιμα από το 1985 έως το 1996. Θανάσιμες συνέπειες (και για την Ελλάδα) σε ανθρώπους και οικοσύστημα
Ενενήντα εμπορικά πλοία-ραδιενεργές βόμβες βυθίστηκαν σκόπιμα στη Μεσόγειο Θάλασσα κατά την περίοδο 1985-1996, μετατρέποντας σχεδόν το σύνολο της θαλάσσιας περιοχής σε υγρό τάφο, με τις θανάσιμες συνέπειες (και για την Ελλάδα) που είναι δεδομένο πως υπάρχουν για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και το οικοσύστημα, να παραμένουν ανυπολόγιστες!...

Eκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου λόγω κρίσης με Κατάρ - Γιατί το Κατάρ είναι η αιτία του πολέμου στην Συρία

Αύξηση πάνω από 1% σημείωσαν μέσα σε λίγες ώρες οι αγορές πετρελαίου λόγω της έντασης στον Κόλπο και της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων των σημαντικότερων αραβικών χωρών με το Κατάρ, με κατηγορίες περί "στήριξης της τρομοκρατίας". Το Brent ενισχύεται 45 σεντς ή 0,90% στα 50,40 δολάρια το βαρέλι.
Το West Texas Intermediate κερδίζει 42 σεντς ή 0,88% στα 48,08 δολ. το βαρέλι.
Νωρίτερα, το Brent είχε αυξηθεί κατά 70 σεντς (1,4%) στα 50,65 δολάρια το βαρέλι και το WTI βρισκόταν στα 48,34 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 68 σεντς (1,4%).
Ο βασικός δείκτης QE της Ντόχα κατέρρευσε, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2016.
Ο Δείκτης DFM του Ντουμπάι υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ενώ και ο δείκτης ADX κινήθηκε πτωτικά.

«Ερχεται διάλυση των Σκοπίων και επέκταση της Ελλάδας μέχρι το Μοναστήρι» - Ποιος ξένος διπλωμάτης το λέει

«Οι Αλβανοί του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων,  θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος του κρατιδίου. Στην συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί» και συνεχίζει ο Βρετανός διπλωμάτης Τίμοτι Λες σε βιβλίο του: «Η ασθενής δυτική επιρροή στα Βαλκάνια θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο κύμα συγκρούσεων που θα προκύψουν από τις μετατοπίσεις των υπαρχόντων συνόρων. Νέα κύματα προσφύγων, όπως εκείνα της δεκαετίας του ’90 θα παρουσιασθούν πάλι στα Βαλκάνια.
Σε όλα αυτά,  για τμήματα εδαφών θα "τρέξουν" η Ελλάδα και η Βουλγαρία,  σε ό, τι θα έχει απομείνει από το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων. Η Ελλάδα έχει δηλωμένο ενδιαφέρον για τα νότια Σκόπια, μέχρι το Μοναστήρι που παλαιότερα πλειοωηφούσε το ελληνικό στοιχείο και μέχρι το 1995 200.000 Σκοπιανοί δήλωναν ότι είναι "ελληνικής συνείδησης"».

Το πείραμα του Μεξικού: Με λύση από το ... 1986 η διάσωση της Ελλάδας δια χειρός Γερμανίας και ΔΝΤ

Η λύση που προσπαθούν να εφαρμόσουν για την Ελλάδα η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θυμίζει την περίοδο του 1986 και συγκεκριμένα την Λατινική Αμερική όταν το ΔΝΤ περίμενε την ομάδα των πιστωτών του Paris Club να παρέχει διευκολύνσεις για το χρέος του Μεξικού.
Η φόρμουλα αυτή, σχεδιασμένη τότε για μια χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου, θα επιτρέψει στο Ταμείο να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα με το δικό του μνημόνιο (MEFP), χωρίς όμως να εκταμιεύει χρήματα μέχρι οι Ευρωπαίοι να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

ΗΠΑ: Περιμένουν από τα Σκόπια να επιλύσουν τα ζητήματά τους με την Ελλάδα

 Η επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων με την Ελλάδα και η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσουν σε συμφωνίες που θα αποδεσμεύσουν την πορεία της ΠΓΔΜ προς την ευρω-αντλαντική ενσωμάτωση, δήλωσε ο αναπληρωτής βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χόιτ Μπράγιαν Γι, σε συνέντευξή του στη Φωνή της Αμερικής.

Ο Χόιτ Μπράγιαν Γι δήλωσε πως αναμένει από την νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να αποτελέσει εταίρο της διεθνούς κοινότητας, της ΕΕ και των ΗΠΑ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά και να επιλύσει τα ζητήματα με τις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ALJAZEERA

Το γνωστό μεγάλο διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι Aljazeera, που έχει έδρα την πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ και το οποίο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην στήριξη των δολοφόνων Τζιχανιστών στον εσωτερικό πόλεμο της Συρίας, μετά την αιφνίδια μεγάλη κρίση που ξέσπασε με τις γειτονικές αραβικές χώρες, αντιμετωπίζει την άμεση απειλή του κλεισίματος με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.
Ήδη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Σαουδική Αραβία, η πιο φίλη χώρα του Κατάρ που μαζί με τις άλλες τρεις χώρες διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις μαζί του, κλείνει τα γραφεία του Aljazeera τα οποία ήδη η Αίγυπτος τα έχει κλείσει.

Ιντσιρλίκ: Κορυφώνεται η ένταση Γερμανίας - Τουρκίας - Το Βερολίνο αποσύρει τους Γερμανούς στρατιώτες

Η Γερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποσύρει τις δυνάμεις της από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλικ στην Τουρκία, καθώς η τουρκική κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τα στρατεύματα της χώρας εκεί, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι, για λόγους εσωτερικής πολιτικής, δεν μπορεί να εγκρίνει την επίσκεψη όλων των βουλευτών», επεσήμανε ο Γκάμπριελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.
Καθώς οι επιχειρήσεις της εγκρίνονται από το κοινοβούλιο, οι Γερμανοί βουλευτές θα πρέπει να είναι σε θέση να επισκέπτονται τη Μπούντεσβερ, εξήγησε ο Γκάμπριελ.

Εναλλακτική Λύση 3: Οταν η ανοησία γίνεται θεσμός

Όταν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα μεταβάλλεται στον πυρήνα ενός επίμονου μύθου, μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα για τη λειτουργία της συλλογικής ψυχής. Καθώς επίσης και για το πόσο τραγικά εύπιστος και ανόητος είναι ο μέσος άνθρωπος…

Η φράση «Εποχή της Πληροφόρησης» είναι τόσο κλισέ και «ξύλινη» που εμένα προσωπικά ακόμα και το άκουσμά της μου προκαλεί ακατάσχετο χασμουρητό. Όπως και πολλές άλλες φράσεις και εκφράσεις βεβαίως που ακούμε και διαβάζουμε σε καθημερινή βάση.
Εκ πρώτης όψεως, η φράση μοιάζει απολύτως αντιπροσωπευτική. Στην εποχή του Ιντερνέτ, των δικτύων, της αστραπιαίας μετάδοσης της πληροφορίας, των βάσεων δεδομένων, των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων, της δορυφορικής τηλεόρασης και της επέκτασης της δημοκρατίας, η πληροφόρηση μοιάζει προσιτή, εύκολη και υπερεπαρκής. Είναι έτσι όμως;
Χμμ…

ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ Ανατρέπονται Όλα..


ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΡ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ
Η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη για πολλούς στη Μέση Ανατολή και ο βασικός υπεύθυνος για την έκρηξη του αιματηρού πολέμου στην Συρία, το Κατάρ, αντιμετωπίζει από χτες μια πρωτοφανή κρίση καθώς τέσσερεις συμμαχικές χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του.
Συγκεκριμένα οι χώρες Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν κάθε σχέση με το Κατάρ ενώ διέταξαν τους διπλωματικούς τους αντιπροσώπους να εγκαταλείψουν εντός 48 ωρών την χώρα αυτή.

Επιχείρηση «Δευτέρα Παρουσία»: Το μυστικό σχέδιο του Ισραήλ να πυροδοτήσει πυρηνική βόμβα στο Σινά (φωτό)

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνουν οι «The New York Times» πενήντα χρόνια μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, κατά τον οποίο το Ισραήλ συνέτριψε τις μικτές στρατιές των αραβικών χωρών αποκαλύπτεται ότι το Ισραήλ είχε προετοιμάσει το εναλλακτικό σχέδιο «Επιχείρηση Δευτέρα Παρουσία» με το οποίο προβλέπονταν η τοποθέτηση μια ατομικής βόμβας στην κορυφή του όρους Σινά και η πυροδότησή της για να αποτρέψει τους Αιγυπτίους και τα άλλα αραβικά έθνη.
Εάν ενεργοποιούνταν αυτό το σχέδιο, θα ήταν η πρώτη φορά που ένα ατομικό όπλο θα χρησιμοποιούνταν μετά την αμερικανική επίθεση στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, πριν από 72 χρόνια.