Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! Εκκενώθηκε η Ντίσνεϊλαντ – Σύλληψη άνδρα με δύο όπλα, εντοπίστηκε και ύποπτο πακέτο!


Σε εκκένωση της Ντίσνειλαντ προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, μετά τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου στον σιδηροδρομικό σταθμό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι αρχές έχουν σπεύσει στο σημείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος είχε στην κατοχή του δύο όπλα, την ώρα που έμπαινε σε ξενοδοχείο.
Μάρτυρες δήλωσαν πως υπάρχει ισχυρή αστυνομική και στρατιωτική παρουσία.
Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Νοέμβριο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Νίκαια.

Το μυστικό της «πράσινης νεράϊδας»: Πώς το αψέντι έγινε το αγαπημένο ποτό των μποέμ καλλιτεχνών

Το αψέντι έχει εμπνεύσει πολλούς μεγάλους συγγραφείς τα τελευταία 150 χρόνια και κατέστρεψε ακόμη περισσότερους. Η συγγραφέας Τζέιν Τσιαμπατάρι, ακολουθεί την παράξενη δύναμη του πράσινου ποτού και φτάνει στα άδυτα της Belle Epoque.
Ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ, αναφερόταν στο αψέντι ως «Artemisia absinthium» (absinthium σημαίνει πικρό στα λατινικά) επειδή το βασικό του συστατικό είναι το πικρό βότανο άψινθος ή αψιθιά που αφθονεί στην παγωμένη περιοχή Val - de - Travers της Ελβετίας. Αυτό το θρυλικό αρωματικό ποτό που αποτέλεσε σύμβολο της παρακμής εφευρέθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και όσο παράξενο κι αν ακούγεται είναι συνυφασμένο με μεγάλα πνεύματα του πολιτισμού.