Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ξεκινά η ανέλκυση του μοιραίου Mirage από βάθος 1000 μέτρων

Με βάση την «αναγκαιότητα προστασίας των ουσιωδών συμφερόντων ασφαλείας της χώρας» ξεκινά η έρευνα, ο εντοπισμός, η περισυλλογή και η ανέλκυση τμημάτων του αεροσκάφους MIRAGE 2000-5, που κατέπεσε την περασμένη Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή 8,5 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, οδηγώντας στο θάνατο το σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο.
Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναθέτει το συγκεκριμένο έργο, που θα διενεργηθεί σε εκτιμώμενο βάθος 800-1.000 μέτρων, στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών(ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ) υπογράφοντας σχετική σύμβαση ύψους 400.000 ευρώ.
Ειδικότερα, ύστερα από αναφορά της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, βάση των αεροσκαφών MIRAGE 2000 και MIRAGE 2000-5, καθίσταται αδήριτη η ανάγκη για τον εντοπισμό, περισυλλογή και ανέλκυση των τμημάτων του Α/Φ (με βάρος μέχρι δύο (2) τόνους) “με σκοπό πρωτίστως και κυρίως την προστασία των ουσιωδών συμφερόντων ασφαλείας της Χώρας”, για τους ακόλουθους λόγους:

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ. ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SITE ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ. «Η ελληνική σημαία αφαιρέθηκε από τη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς» λέει ένας από τους τρεις πολίτες που την είχαν ανεβάσει

Ενας από τους τρεις νεαρούς που προχώρησαν στην τοποθέτηση ελληνικής σημαίας στη νήσο Μικρή Ανθρωποφάγος, μιλώντας σε ελληνικό κανάλι υποστήριξε ότι τοποθέτησαν 5 σημαίες σε ισάριθμες βραχονησίδες και πως το έκαναν για την μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου. Υποστηρίζει επίσης πως την μια σημαία την κατέβασαν επιβάτες ενός πολιτικού σκάφους γιοτ που εικάζει ότι είναι «τουρκικό κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος».
Πιο αναλυτικά, ένας από τους από τους 3 Έλληνες που ανέβασαν τη σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» είπε μιλώντας στο star.gr είπε τα εξής:
«Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο».

Το πόλτεργκαϊστ του Παγκρατίου, το 1930…

Στις αρχές Αυγούστου του 1930, οι κάτοικοι του Παγκρατίου, στην Αθήνα, ήταν τουλάχιστον ανάστατοι, όσο και τρομοκρατημένοι, από τα όσα ακατανόητα και φοβερά διαδραματίζονταν στην οδό Αστυδάμαντος 39, στην οικία του Ιωάννη Τομπόπουλου.
Σύμφωνα με τις πολυάριθμες μαρτυρίες των ενοίκων και των περιοίκων, κάθε βράδυ μετά τις 9:30, το εν λόγω σπίτι βομβαρδιζόταν από συνεχείς και θορυβώδεις ρίψεις λίθων, τούβλων και κοτρώνων. Το σπίτι θεωρούνταν στοιχειωμένο από ένα άγριο και βλοσυρό πνεύμα, που προσπαθούσε τις νύχτες να βλάψει τους ενοίκους του, λιθοβολώντας τους ασταμάτητα.

Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα!??? Αφυλακτη η βραχονησιδα ?? Τι συμβαινει με την 79 ΑΔΤΕ "ΜΥΚΑΛΗ' ?

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
O ένας μετά τον άλλο τα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης μιλούν για περιστατικό τύπου Ιμίων - Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η  Τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» που ύψωσαν στις 13 Απριλίου νεαροί από τους Φούρνους - Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ - Ο Τσαβούσογλου έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και ανέφερε ότι η ελληνική σημαία κατέβηκε από Τούρκους κομάντο - Στο στόχαστρο του τούρκου υπουργού Εξωτερικών και ο Πάνος Καμμένος 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ίμια νο 2 - «Τουρκικές δυνάμεις κατέβασαν την ελληνική σημαία από την νησίδα Ανθρωποφάς» λέει ο Γιλντιρίμ . ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.




Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα της HURRIET ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιριμ, δήλωσε πως άνδρες της ακτοφυλακής ανέβηκαν στην νησίδα Ανθρωποφάγοι και κατέβασαν ελληνική σημαία που είχαν υψώσει νεαροί.
Υποτίθεται οτι η νησίδα φυλασσόταν ειδικά μετά την ανάρτηση της σημαίας.
Το σοκ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα Επιτελεία είναι τέτοιο που ουδείς σηκώνει τα τηλέφωνα για να ενημερώσει σχετικά με το επεισόδιο.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΛΟΙΑΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.

Σε ομιλία του σήμερα, ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα στις ενέργειες να προκληθεί ένταση:

Πολίτες ύψωσαν την ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάς στα Δωδεκάνησα που η Αγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία!

Την ελληνική σημαία ύψωσαν στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων και της οποία η ελληνική κυριαρχία αμφισβητείται από την Αγκυρα, βάσει των όσων απάντησε στην τουρκική Βουλή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου, τρεις Ελληνες από τους Φούρνους Κορσεών.
Περιελήφθη στην λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με 25 νησιά και 127 νησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές μη καθορισμένης κυριαρχίας οι οποίες έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα».

«Βόμβα» Στ. Κοντονή: Ελεύθεροι τον Μάιο οι «8» – Αναμένεται απάντηση της Άγκυρας

Άλλο ένα αγκάθι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έρχεται στο μέλλον. Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τονίζει ότι «το 18μηνο για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο και τότε θα αφεθούν ελεύθεροι.
Αυτή η κίνηση έρχεται να ρίξει και άλλο «λάδι στην φωτιά» στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα την στιγμή που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να βρίσκονται αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης και με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο να έχει φτάσει στο ζενίθ.

Κώστας Γεωργίου: Ο θρυλικός μισθοφόρος «Callan» (βίντεο)

Ο Κώστας Γεωργίου (ψευδώνυμο: Συνταγματάρχης «Callan») συμμετείχε ως μισθοφόρος στον εμφύλιο πόλεμο της Αγκόλα (1975-2002) και καταδικάστηκε σε θάνατο (εκτελέστηκε), μαζί με άλλους τρείς μισθοφόρους, στην δίκη της Luanda το 1976.
Ο Γεωργίου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1951 και μετακόμισε οικογενειακώς στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Κατατάχθηκε στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και υπηρέτησε στο 1Ο Σύνταγμα των Αλεξιπτωτιστών στη Βόρεια Ιρλανδία. Θεωρούνταν άριστος σκοπευτής ενώ συμμετείχε και στα γεγονότα της «Ματωμένης Κυριακής» όπου σκοτώθηκαν 13 Καθολικοί Βορειοϊρλανδοί κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας. Δεν είχε λάβει εκπαίδευση αξιωματικού, όπως άφηνε να εννοηθεί ο ίδιος, αλλά μάλλον είχε τον βαθμό του δεκανέα ενώ αποστρατεύθηκε ατιμωτικώς.